Prognose Go Ahead Eagles – Ajax: ruime vintage zege

AJAXAjax neemt het vanmiddag in Deventer op tegen Go Ahead Eagles. In dat gezellige, oude, houten stadionnetje De Adelaarshorst. Bouwt Ajax de voorsprong in de eredivisie verder uit? Onze betrouwbare prognose zal het uitwijzen.

Ajax-trainer Frank de Boer heeft één wijziging doorgevoerd in zijn selectie: Lesley de Sa neemt de plaats in van Ruben Ligeon. Voor de rest zijn dezelfde goed geoliede spelers van de partij als bij de clinical destruction van PSV en Feyenoord.

De ambiance van vanmiddag is uiteraard oldskool en vintage pur sang: een echt met Deventer handen gebouwd stadion met échte supporters, met de geur van gras, braadworst en Deventer koek, met een kantine als uit een Charles Dickens-plaatjesboek, waar Tante Trui nog de shirtjes wast en men nog nooit van homo’s of Sotsji heeft gehoord.

Eerder dit seizoen won Ajax thuis met 6-0 van Go Ahead Eagles (na een betrouwbare prognose 4-0). En straks?

De prognose: het is weer het bekende verhaal. In de eerste helft lijkt Ajax er niet helemaal bij en we gaan dan ook rusten met 1-1 (doelpunt Klaassen). Na de rust zijn de Eagles ‘kapotgespeeld’ en maakt Ajax het vintage-stadionnetje kort en klein: 5-1, met drie goals van Viktor Fischer. Prima uitslag.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.