Prognose Roda JC – Ajax: uit met Limburgse pret

ajaxHet is matchday. En wel voor de laatste keer in 2013. Ajax neemt het straks in een zogenoemd ‘vlaaiduel’ op tegen Roda JC in Kerkrade. Gaat Ajax het jaar winnend afsluiten? Volgens onze betrouwbare prognose wel.

Bij onze Limburgse vrienden rommelt het al een tijdje. Vorige week werd trainer Ruud Brood aan de eendjes gevoerd, wat vervolgens een aardige overwinning in het bekertoernooi opleverde tegen Vitesse. Zeker dus geen ploeg om te onderschatten, dat Roda.

Medio jaren negentig, in de gouden tijd, was het Roda JC van trainer Huub Stevens een van de weinige ploegen die Ajax een beetje konden bijbenen. Maar dat was niet iedere keer het geval, zo blijkt uit onderstaande fijne samenvatting van Ajax-Roda JC uit het seizoen 1995/1996, met Martijn Reuser voor de geblesseerde Overmars.

Tijd voor de betrouwbare prognose.

De prognose: Ajax gaat heel ontspannen de winterstop in met een ruime overwinning. Dat ziet er de eerste helft nog niet zo uit: de jonge Ajacieden zijn nog niet wakker en kijken bij rust tegen een 0-2 achterstand aan, onder meer door een blunderende Moisander. Na de thee wordt de schade echter ruimhartig hersteld: met twee goals van Davy Klaassen, twee van Viktor Fischer en één van Bojan Krkic prijkt er na 90 minuten een alleszins acceptabele 5-2 overwinning voor Ajax op het bord.

 

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.