Prognose Groningen-Ajax: verre rit levert driepunter op

AJAXVoor Ajax staat vandaag een lastig lunchduel op het programma: om half één wordt er afgetrapt voor de uitwedstrijd in het verre noorden tegen FC Groningen. Wat gaat het worden na zo’n hevig vibrerende transferweek? Enig uitsluitsel biedt onze betrouwbare prognose.

Over de selectie van Ajax kunnen we kort zijn: Christian Eriksen en Toby Alderweireld ontbreken. Zij zullen na hun transfers naar Tottenham Hotspur en Atletico Madrid zelfs nooit meer terugkeren in het Ajax-shirt. Hoewel: zeg natuurlijk NOOIT nooit in de voetballerij.

Met een eveneens ontbrekende Siem de Jong is er dus alle reden tot zorg bij Ajax. Aan de andere kant: Ajax is Ajax, en met de bloedeloze 0-0 van PSV van gisteravond in het achterhoofd, zouden er ook zomaar goede zaken kunnen worden gedaan.

Voor we naar de prognose gaan, eerst even een kleine blik op het trainingsveld.

De betrouwbare prognose: Ajax heeft het lange tijd heel moeilijk in het verre Noorden, waar het altijd wel een paar graden kouder is dan in Amsterdam. Er komt weinig creatiefs uit het Ajax-middenveld en lang lijkt de wedstrijd af te stevenen op een 0-0. Maar dan komt een kwartier voor de tijd de goed gecoiffeerde Lucas Andersen het veld in. Andersen blijkt uitstekend te kunnen combineren met Viktor Fischer en legt er vlak voor tijd zomaar twee goals in. Ajax wint met 2-0: een prima resultaat.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

7 reacties op “Prognose Groningen-Ajax: verre rit levert driepunter op

  1. henkjan

    Waar zijn die drie punten dan? HAHA

      /   Beantwoorden  / 
    1. Mark78

      Waar was Groningen dan de afgelopen drie seizoenen toen Ajax kampioen werd?

        /   Beantwoorden  / 
  2. held

    Als ik een Groninger als huisdier zou nemen dan zou ik hem ook henkjan noemen. Andersen kwam te laat. En Fischer is Fischer niet meer.Het wordt weer een kutseizoen en dan afwachten wat de rest doet om toch te kunnen feesten. Waarna de transferperiode weer teleurstellend verloopt. Er komt een moment dat Ajax niet kampioen wordt. Hoe langer herstelwerkzaamheden door kampioenschappen uitblijven hoe dieper de val zal worden als het echt niet meer kan. Misschien wel goed om nu al een keer niet kampioen te worden.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Paul

    Nou,daar zit ajax dan met de centjes van de verkochten.Alleen duartetje terug. Lekker centjes in de tukke houden.Ze beginnen zolangzamerhand op een Bank te lijken.De Jong ook nog lang geblesserd.Gaat nog vele puntjes kosten.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Hahaha

    Ik weet er alles van Paul ik zie Duarte al langs Iniesta staan of Xavi lachwekkend.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Paul

      whaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

        /   Beantwoorden  / 
    2. Paul

      hahaha ,Duarte denkt nu al iniminiesta en travie naast mij staan ,is gewoon lachwekkend whaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.