Prognose Heerenveen-Ajax: doelpuntenfestijn pur sang

ajaxWe zijn nog amper bijgekomen van de klassieker tegen Feyenoord, maar vanavond staat alweer het volgende competitieduel voor Ajax op het programma: Heerenveen uit, altijd lastig. Wat valt daarover te zeggen in onze betrouwbare prognose?

Wedstrijden tussen Heerenveen en Ajax zijn altijd een garantie voor spektakel, zeker met legendarische Ajacieden als Marco van Basten en Frank de Boer aan het roer. Na de redelijk soevereine winst op Feyenoord, reist Ajax met het nodige vertrouwen af naar Friesland. Toch zijn er wel wat kleine problemen.

Zo kampt Daley Blind met een lichte blessure. Hij zit wel op de bank maar wordt in de basis vervangen door de al weken niet geblesseerde Nicolai Boilesen. Met de klaplong van Siem de Jong gaat het nog altijd niet best; wie hem dit keer op het middenveld vervangt, is nog onduidelijk.

Teleurstelling
De fans van Ruben Ligeon krijgen wel een teleurstelling te verwerken: de filosofische verdediger die tegen Feyenoord nog de sterren van de hemel speelde, moet in Heerenveen zijn plaats weer afstaan aan Ricardo van Rhijn.

Frank de Boer licht de wijzigingen toe.

Dat brengt ons bij de betrouwbare prognose.

Er vallen altijd veel goals bij Heerenveen-Ajax, en ook dit keer weer. Door een hattrick van Kolbeinn Sigthórsson en een mooie vrije trap van Christian Eriksen leidt Ajax bij rust met 0-4. In de tweede helft komen de Friezen sterk terug, onder meer door twee goals van Alfred Finnbogason. Bij de stand van 3-4 richt Ajax zich echter opnieuw op: Fischer, Eriksen en invaller Ligeon bepalen in het laatste kwartier de eindstand op 3-7. Een doelpuntenfestijn pur sang dus, als het ware.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.