Prognose AZ-Ajax: drie punten na spannend duel

AJAXVoor Ajax staat vandaag de altijd lastige uitwedstrijd tegen AZ op het programma. Wat gaat het worden? Laten we eens kijken aan de hand van onze betrouwbare prognose.

Er is geen club waar Ajax de afgelopen jaren zo vaak tegen heeft gespeeld als AZ. En met wisselend resultaat. Vooral in de KNVB-Beker ging het een paar keer goed mis, al dan niet met hulp van hooligan Wesley.

Met de schitterende 3-2 zege in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal lijkt Ajax echter alles weer op een rijtje te hebben qua AZ-bestrijding. Voor de uitwedstrijd in Alkmaar verwachten onze analisten een prominente rol voor voormalig AZ-spits Kolbeinn Sigthórsson.

Tevreden
De koele IJslander is zelf pas tevreden wanneer hij elke wedstrijd voor Ajax scoort, vertelt hij in onderstaand filmpje.


Dan brengt ons bij de prognose. Vorige week zaten onze voorspellers slechts één doelpunt verwijderd van de waarheid. Wat gaat het worden bij AZ-Ajax?

Betrouwbare prognose: het wordt toch weer een spannend potje. Bij rust staat AZ – terecht – op 1-0 na geklungel in de Ajax-defensie. In de tweede helft weet Ajax-trainer Frank de Boer de spelers weer scherp te zetten. Siem de Jong en – hee wat leuk – Kolbeinn Sigthórsson brengen Ajax 2-1 voor. Het laatste kwartier is spectaculair: eerst komt AZ fortuinlijk op 2-2, vervolgens wordt AZ-trainer Gertjan Verbeek naar de tribune gestuurd en dan komt Lucas Andersen in het veld: hij prikt er twee beauty’s in en Ajax wint met 4-2.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Eén reactie op “Prognose AZ-Ajax: drie punten na spannend duel

  1. held

    Ajax kwam fel uit de rust. Maar dat zakte voor de 55ste minuut al wwer in. Dat waren de enige tien goede minuten van Ajax gisteren. Daarna nog de kopbal van De Jong maar toen was het felle er al weer vanaf. Voor de rest een hoogstandje van Eriksen. En that’s it. Ik weet niet wat Vermeer had, maar aan Cillessen te zien was het meer dan een beetje misselijkheid. Normaal speelt Cillessen heel zeker als invaller. Maar gisteren leek hij de spanning van bewijzen voor een basisplaats te hebben. Positie van Vermeer wankelt. Cillessen overtuigde gisteren echter niet. Slechtste wedstrijd van hem sinds zijn komst naar Ajax. De groei bij Van Rhijn heeft inmiddels ook zijn plafond bereikt. Ligeon lijkt klaar om het te gaan proberen. Wel wordt een trend zichtbaar. Van der Wiel toptalent voor rechtsachter bij zijn doorbraak, maar eenmaal gesettled zakte hij weg tot een Ajaxonwaardig niveau. Maar gelukkig was er al een nieuw toptalent voor de rechtsachter. Van Rhijn toptalent voor rechtsachter bij zijn doorbraak, maar eenmaal gesettled zakte hij weg tot een Ajaxonwaardig niveau. Maar gelukkig was er al een nieuw toptalent voor de rechtsachter. Ligeon toptalent voor rechtsachter bij zijn doorbraak, maar eenmaal gesettled …? Blind mist de bewijsdrang van vorig seizoen. Hij krijgt Urby-trekjes. Te veel gericht op de aanval en te weinig op zijn verdedigende taken. Daley is te lief om een topverdediger te zijn. Hij past beter links op een middenveld met de punt naar voren. De Jong krijgt vedette- neigingen. Hij pakt zijn doelpuntejs mee maar voegt verder onvoldoende toe aan het spel. Eriksen past niet meer bij het huidige niveau van Ajax. Sigthorssen komt weer droog te staan, En op de vleugels gaat meer fout dan goed. Voor het talent dat Fischer en Bojan hebben is de opbrengst van hun acties minimaal. Zulke spelers moeten wekelijks met kop en schouder boven de verdedigers van de tegenstanders uitsteken. Iedereen roept dat het zo mooi is dat het team bijelkaar gebleven is. Maar dat is het slechtste dat Ajax kon overkomen. Dit team is verzadigd en heeft nieuwe prikkels en nieuw bloed nodig. Zelfs als daar het vertrek van Eriksen voor nodig is.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.