Prognose Ajax-AZ: drama voor neutrale toeschouwer

AJAXEindelijk, het is zover: Ajax trapt vanavond tegen AZ het nieuwe voetbalseizoen af met de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Wat gaat het worden? Laten we kijken wat de prognose ons biedt.

Ajax is favoriet, maar de laatste keer dat de Amsterdammers de schaal wonnen, is alweer zes jaar geleden. Ajax verloor zelfs de laatste drie duels om de Johan Cruijff Schaal. Maar volgens trainer Frank de Boer is Ajax nu een stuk verder dan vorig seizoen, toen de ploeg na het vertrek van enkele dragende spelers traditioneel langzaam op gang kwam.

‘De automatismen zitten er nog in, de spelers kunnen het al bijna dromen. Nu is het vooral een mentale kwestie. De spelers moeten zich ervan bewust zijn dat we er vanaf dag één moeten staan’, zei De Boer tegenover de NOS.

Sympathiek
Ook de sympathieke AZ-trainer Gertjan Verbeek ziet Ajax als favoriet: ‘Ze zijn nog geen spelers kwijtgeraakt en hebben zelfs een voetballer als Bojan Krkic erbij gekregen’. De balvaardige Barcelona-aanwinst maakt tegen AZ vermoedelijk zijn debuut in het Ajax-shirt. Spannend!

De Boer heeft Utrecht-aankoop Mike van der Hoorn en de geblesseerde Derk Boerrigter buiten de selectie gelaten. Niklas Moisander is een twijfelgeval: de Finse verdediger kampt met een spierblessure.

Check hieronder wat Frank de Boer en Ajax-aanvoerder Siem de Jong verder zoal te melden hebben.

 

 

DE PROGNOSE

Het wordt een teleurstellende wedstrijd voor de neutrale voetbalfan. Van enige spanning is geen sprake. Ajax is veel en veel sterker dan AZ en komt met de automatismen op volle kracht uit op een 3-0 overwinning. De doelpunten worden gemaakt door Siem de Jong, Viktor Fischer en – hoe leuk – Bojan Krkic.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.