Ook mascottes Ajax en PSV werpen zich in de strijd

Ook de mascottes van Ajax en PSV zijn onderdeel geworden van de psychologische oorlogsvoering in de aanloop naar de vermoedelijke kampioenswedstrijd van zondag.

Op internet zijn foto’s opgedoken waarop de mascottes van Ajax en PSV te zien zijn in compromitterende omstandigheden. Links zien we Ajax-mascotte Lucky, rechts PSV-mascotte Money.

(Via: @AjaxFanatics)

(Via: @AjaxFanatics)

 

Uit nader onderzoek blijkt de PSV-mascotte overigens niet Money te heten, maar ‘Phoxy’. Wikipedia meldt: ‘De naam Phoxy is afgeleid van het Engelse woord fox, waarbij de schrijfwijze ph verwijst naar PSV’s hoofdsponsor Philips’.

Nog een typisch feitje: Phoxy heeft ook een eigen club waarvoor moet worden betaald, meldt Wikipedia. ‘De club begon in 1998 onder de naam PSV Junior Club en was een gratis club om kinderen kennis te laten maken met PSV. Later is de naam gewijzigd in PSV Phoxy Club en is het een vereniging met een betaald lidmaatschap geworden.’

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Eén reactie op “Ook mascottes Ajax en PSV werpen zich in de strijd

  1. Hahaha

    Ik ben benieuwd hoeveel geld je hier voor krijgt om als volwassen mens in zo’n pak te lopen. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat je dit voor onder de 500euro doet of het moet een pedofiel zijn.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.