Prognose Steaua Boekarest-Ajax: winst ondanks Becali

Het is weer matchday: Ajax speelt vanavond in Roemenië de return in de Europa League tegen Steaua Boekarest. Komt Ajax na de schitterende 2-0 van vorige week nog in de problemen? Heeft Steaua-eigenaar Georg Becali nog een verrassing in petto? Check onze betrouwbare prognose.

We zijn nog nauwelijks bijgekomen van de heenwedstrijd, maar het is dus alweer tijd voor de return. Ajax-trainer Frank de Boer zal waarschijnlijk het illustere trio Viktor Fischer, Kolbeinn Sigthorsson en Isaac Cuenca voorin posteren.

Het duel in Boekarest begint om 21:05 uur Nederlandse en 22:05 uur Roemeense tijd. Best laat. Maar volgens De Boer mag dat geen probleem zijn: ‘Voor een spelersgroep geldt, dat mits gefocust, de tijd geen probleem mag zijn. Al ligt Viktor Fischer normaal gesproken dan al op bed.’

‘Wedstrijd niet al gespeeld’
De Ajax-trainer had nog meer te vertellen. Zoals: ‘We moeten niet denken dat de wedstrijd al gespeeld is’. Goed punt. Check Frank hieronder.

‘Heel erg leuk’
Tijdens de persconferentie werd De Boer vergezeld door Viktor Fischer. De Deense wonderboy had een vrij schokkende uitspraak: ‘Ik ben een type speler die graag veel publiek wil. Dat vind ik gewoon heel erg leuk.’ Het blijft een raar fenomeen. Check Viktor hieronder.

 

‘Lulkoek’
Het tijdstip mag dan geen probleem zijn, de grasmat in het stadion van Steaua Boekarest is dat naar verluidt wel. Check hieronder de trainer van Steaua die zegt dat er nu eenmaal veel wedstrijden in het stadion worden gespeeld, de grasmat in de Arena ook slecht was en nog wat lulkoek.

 

 

Wegrijdende bus
En nu we toch bezig zijn met filmpjes die helemaal nergens over gaan: check hieronder een filmpje van Ajax TV met de titel ‘Ajax in Boekarest’. De makers zijn erin geslaagd om geen enkele Ajax-speler in beeld te krijgen; bijna de helft van het filmpje bestaat uit een wegrijdende bus. Ook knap!

 

 

Dan is het nu tijd voor onze betrouwbare prognose.

De prognose: Steaua Boekarest begint als een wervelstorm, waarbij Ajax aanvankelijk met moeite stand houdt. Na een reeks kansen, harde overtredingen en zogeheten jungle-imitaties op de tribunes wordt het vlak voor rust inderdaad 1-0 voor de Roemenen. Na de thee komt Ajax stukken beter uit de startblokken. Na een kwartier maakt Sigthorsson er 1-1 van, en weer even later zorgt Fischer voor de 2-1. Tien minuten voor tijd stormt Steaua-eigenaar George Becali ineens het veld op (Kuwait Style) en begint druk gesticulerend de moonwalk te doen, in een poging de scheidsrechter te beïnvloeden. Hij wordt afgevoerd en Ajax wint.

Check hieronder voor de aardigheid nog even George Becali op de bruiloft van oud-Ajacied Christian Chivu.

 

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

0 reacties op “Prognose Steaua Boekarest-Ajax: winst ondanks Becali

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.