Ferguson heeft alle vertrouwen in zege op Ajax

Fergie (foto: checkmihlyrivs)

Alex Ferguson, trainer van Manchester United, heeft er alle vertrouwen in dat zijn ploeg Ajax uit de Europa League zal wippen. Op een persconferentie, twee dagen voor de kraker in de Arena, zei Fergie: ‘Over twee wedstrijden moeten we dit kunnen winnen. Wij zijn de grote favoriet.’

De 70-jarige paardenliefhebber is dus nogal zelfverzekerd, hoewel weinigen zullen durven betwisten dat Manchester United de favoriet is.

Ferguson ging echter nog een stapje verder: ‘Ik denk dat we in staat zijn de finale te halen. We hebben de ambitie om even goed te zijn als Barcelona en Real Madrid, en ik denk dat we ze dat snel kunnen laten zien.’

Kauwgom
De Schotse kauwgomliefhebber liet ook weten nog steeds chagrijnig te zijn over de uitschakeling in de Champions League door toedoen FC Basel.

Gelukkig heeft Ajax al lang geen last meer van ergernis over het drama met de slechtziende Portugese lijnrechter tegen Real Madrid en de Knipoog-Kroaat uit Zagreb. Ook niet op een avond als deze, waarop Olympique Lyon met de nodige moeite van Apoel Nicosia uit Cyprus wint. Daarvoor is er de afgelopen weken toch iets te veel gebeurd in Amsterdam.

Suarez
Manchester United zal in ieder op volle oorlogssterkte aantreden, zo is de verwachting. Dus met publiekstrekker Wayne Rooney, Suarez-vriend Patrick Evra en de bejaarde Ryan Giggs, die – als Ferguson het wil – zijn 900ste wedstrijd voor United kan spelen.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.