AZ – AJAX de Voorbeschouwing (video)

AZ-AJAX

Zondag staat er weer een mooie wedstrijd op het programma. Dit keer mogen de mannen van Martin Jol aantreden tegen het AZ van Ronald Koeman. Demy de Zeeuw mag op visite bij zijn oude werkgever, en zette dit kracht bij door een interview in de Sportweek. Van Demy een niet zo handig moment, maar goed bij zijn vertrek is er ook voldoende over hem gezegd vanuit Alkmaar.

Hiermee heeft Demy in ieder geval de spelers uit Alkmaar op scherp gezet, als dit überhaupt al nodig was. Ondanks het kampioenschap van afgelopen jaar, zijn ze in Alkmaar na het faillissement van DSB, extra gemotiveerd om van Ajax te winnen. De kaasjes zien Ajax terecht nog steeds als grotere broer, en laten geen mogelijkheid onbenut zich af te zetten tegen de club uit Amsterdam.

De wedstrijd stond de afgelopen jaren garant voor mooi voetbal. Al zal het dit jaar wel anders zijn, al is het alleen maar door de immense druk op de club uit Alkmaar. Met een achterstand van 8 punten op Ajax, en een team dat niet goed draait, willen de Alkmaarders een positief resultaat halen. Dat dit lastig genoeg gaat worden zal zondag dan ook zeker duidelijk worden.

Ajax begint eindelijk goed te draaien, en automatismen zijn terug te vinden in het elftal. Marko Pantelic begint zij draai te vinden, en Sulejmani krijgt weer een beetje glans terug. Met wie Martin Jol zondag zal starten is nog niet helemaal duidelijk, aangezien vooral Gregory van der Wiel last heeft van de wedstrijd van donderdag. Wat ik wel verwacht is Vurnon Anita op de linksback positie, die donderdag terecht Man of the Match werd.

Hoe het zondag zal lopen zal ook afhankelijk zijn van het team dat het best door de Europese wedstrijd heen gekomen is. Na een Europees avontuur willen de clubs nog wel eens scherpte missen, al hebben beide teams hier last van. De wedstrijd is gelukkig gewoon om half drie, wat toch de mooiste speel tijd op de zondag is.

De wedstrijd in Alkmaar zal te zien zijn op Eredivisie Live kanaal 1 , en de voorbeschouwing zal om 13:30 uur beginnen. Wie het commentaar zal verzorgen is helaas nog niet duidelijk, al hopen we niet dat het Leo Driessen zal zijn.

AZ Alkmaar – Ajax Amsterdam de voorbeschouwing.

AZ’67 – AJAX de historie.

Bron: ajax.nl

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.