,,Ajax is verder dan twee jaar geleden”

AJAX-Dinamo ZagrebVandaag mag Ajax het opnemen tegen Dinamo Zagreb in de Europa League. De derde wedstrijd in de poule moet gewonnen worden door de mannen van Martin Jol. Door gelijke spelen tegen FC Timisoara en RSC Anderlecht, kan Ajax zich geen enkel puntverlies meer veroorloven. De Kroaten zijn voor Ajax geen onbekende als het gaat om Europees voetbal.

Twee jaar geleden troffen we de mannen uit Zagreb ook al in de Europa League. Toen ging de wedstrijd onverwacht verloren in de eerste ronde van de poule fase. Als men dan nu kijkt naar het team van Dinamo, staat er een compleet andere ploeg. ,,Het is niet meer zoals twee jaar geleden, de laatste jaren zijn er veel spelers weggegaan” zegt Martin Jol in de persconferentie van woensdag.

Zeer belangrijk is de verkoop geweest van Luca Modric, die nu bij de Spurs in Londen speelt. Modric stond ook nog in de belangstelling van Ajax, maar helaas ging de transfer niet door. Modric is een prachtige voetballer, die het vermogen heeft splijtende passes te geven. ,,Luka Modric is voor twintig miljoen naar Tottenham Hotspur verhuist en ook Vedran Corluka is verkocht.”

Qua spelopvatting is er niet heel veel veranderd bij de Kroaten aldus Maarten Stekelenburg. ,,Ze schakelen snel om. Dat was twee jaar geleden ook al zo.” Verder ging Stekelenburg nog in op het verlies in 2007. ,,De nederlaag was destijds vrij pijnlijk, omdat we daarvoor ook de Champions League waren misgelopen en we dat seizoen helemaal niet Europees speelden. Ik denk echter dat dit Ajax verder is dan twee jaar geleden”

,,Geduld  is in een thuiswedstrijd wel eens lastig”, zegt Stekelenburg. ,,Het publiek wil ons naar voren stuwen en wij willen ook aanvallen. Maar dat moet niet als een kip zonder kop. Zagreb wil ons lokken, zorgen dat wij uit de organisatie gaan lopen. We mogen achterin geen gaten laten vallen. Dat vereist honderd procent concentratie en een portie geluk. “Ofschoon AZ het heel goed deed, kwam Arsenal in de omschakeling een aantal keer drie-tegen-drie en zelfs drie-tegen-twee te staan. Heb je pech dan vliegen die ballen erin.”

Vermoedelijke opstelling Ajax: Maarten Stekelenburg; Gregory van der Wiel, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Vurnon Anita, Demy de Zeeuw, Eyong Enoh, Urby Emanuelson, Luis Suarez, Marko Pantelic, Miralem Sulejmani.

Bron: telegraaf

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.