Ajax – Dinamo Zagreb de voorbeschouwing

AJAX-Dinamo Zagreb

Door Rob van Vliet voor f-side.nl

Vanaf donderdag kunnen de spelers van Ajax hun borst natmaken: er komt een uitdagende serie wedstrijden aan, te beginnen met de Europa League wedstrijd tegen Dynamo Zagreb. Overigens is deze tegenstander niet alleen een uitdaging voor de mannen op het veld, maar ook voor de Ajax fans. De hooligans van Dynamo staan zeer slecht bekend in Europa en ondergetekende heeft in het verleden in Zagreb aan den lijve kunnen ondervinden wat men in Kroatie verstaat onder ‘gastvrijheid’. Wordt dus weer kermisbier in de Arena……

Terug naar het voetbal: zoals bekend is Ajax de serie begonnen met twee gelijke spelen. Op zich nog niet zo’n ramp, maar om door te gaan naar de volgende ronde is het nu wel zaak om te gaan winnen. Zagreb is daarvoor een mooi slachtoffer. De ploeg verloor thuis verrassend van Anderlecht, maar won in Roemenie en staat dus een puntje boven Ajax.

De vorige ontmoeting van Ajax met Dynamo Zagreb in de toenmalige Uefa Cup in het seizoen 2007-2008 liep niet geweldig af: na een prima 0-1 overwinning in Kroatie moest Ajax thuis het onderspit delven met 2-3 en werd dus op doelsaldo uitgeschakeld. Zover zal het dit keer niet komen: ik schat Ajax nu een stuk hoger in dan Zagreb. Nadat hij een paar dagen heeft kunnen rusten, zal Suarez weer topfit zijn en kan hij zijn Europese gemiddelde weer wat opvoeren qua doelpunten. Belangrijk is dat Ajax niet vol op de aanval zal gaan. De Kroaten zijn technisch goed onderlegd, maar als echte Oost-Europese ploeg beheersen ze daarnaast ook de counter als geen ander. Omdat onze club al jaren kwetsbaar is bij balverlies, zal het credo zijn: gedoseerd aanvallen en zorgen dat je niet in het Kroatische mes loopt. Martin Jol is bij uitstek de trainer om daar tactisch goed mee om te gaan. We blijven positief: Ajax wint met 2-0! Suarez laat zich van z’n goede kant zien en scoort twee keer.

Bron & tekst: F-side.nl

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.