Bas Nijhuis bij AZ – Ajax

knvb1Bas Nijhuis heeft van de KNVB de topper AZ – AJAX gekregen van aankomende zondag. Zijn assistenten bij deze wedstrijd zullen Wilco Lobbert  en Coen Droste zijn de vierde official is Dhr. Ketting. Bas Nijhuis was zondag nog de arbiter bij de beladen wedstrijd, tussen Sparta en Feijenoord. Deze wedstrijd bracht hij tot een goed einde, wat hem op diverse terechte complimenten kwam te staan.

Aan Ajax en AZ kant zal er dan ook geen wanklank komen over Bas Nijhuis zijn aanstelling. Nijhuis is dit jaar de enige arbiter die een wedstrijd leest en begrijpt. Maar vooral niet onder de indruk raakt van een broeierige sfeer in het veld. Afgelopen zondag deelde hij dan ook volledig terecht twee directe rode kaarten uit aan Feijenoord, in de altijd beladen Rotterdamse derby.

Daarbij viel mij in de wedstrijd tegen NAC in de Arena op, dat hij de enige scheidsrechter is, die vragen om een gele kaart, beloond met een gele kaart voor de vrager. Chapeau daarvoor en ik hoop dat al zijn collega’s dit voorbeeld over zullen nemen. Al blinken de meeste niet uit in consequent gedrag op het veld.

Mede hierdoor ben ik op Bas Nijhuis gaan letten, en hij trekt deze goede lijn tot nu toe in al zijn wedstrijden door. Nijhuis fluit zeker niet kinderachtig en zit overal met zijn neus bovenop. Dit zal de beladen wedstrijd zondag dan ook alleen maar ten goede komen.

Nu is het zondag dus aan de voetballers om er een mooie pot van te maken. Het zal mij dan ook benieuwen welke domme speler tegen geel aan loopt, vanwege maten naai gedrag!

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.