Ajax trainer Jol ziet perspectief voor zware reeks

Voor De echte Ajax supporter komt er een prachtige tijd aan, AJAX BLOG ALGEMEENmet vooral veel mooie wedstrijden. Het moment van de waarheid kan je het ook noemen, al zullen sommige dit een te zware omschrijving vinden. Wat wel zeker zal zijn na deze wedstrijden, is de weerbaarheid van de Ajacieden. Daarbij is ook gelijk duidelijk waar we nu werkelijk staan, na wedstrijden tegen AZ, Feijenoord en FC Twente.

Naast het mooie competitieprogramma is er ook nog de Europa League, waar we tegen Dinamo Zagreb thuis en uit moeten winnen. Door het gelijke spel tegen Timisoara en Anderlecht, kan Ajax zich geen enkel verlies of gelijkspel veroorloven. De volgende ronde moet toch echt gehaald worden met dit materiaal.

Wat dat betreft is de terugkeer van een stille motor in ons elftal een welkome meevaller. Gabri is denk ik de meest onderschatte kracht van Ajax in de afgelopen jaren. De plek die nu ingenomen is door Demy de Zeeuw en Eyong Enoh, was vorige seizoenen de plek van Gabri. Waar ik nu van de Zeeuw kan genieten, kon ik vorige seizoenen genieten van zijn stille maar pure werklust.

Martin Jol heeft dus weer iets te kiezen als het gaat om kwaliteit op het middenveld. Hoe Jol dit luxe probleem op gaat lossen weet ik niet. Wat ik wel weet is dat we meer gele kaarten KRIJGEN, ja krijgen want ze worden wel erg snel getrokken tegen sommige jongens dit jaar. Enoh is de Suárez qua gele kaarten in het elftal, hij loopt ook één op één.

De Ajax-trainer ziet de toekomst in ieder geval zonnig tegemoet. Het elftal van Jol staat in grote lijnen. Jol: ,,Zes of zeven spelers zijn zeker, de rest moet knokken voor zijn plek. We kijken daarbij ook naar de ontwikkeling die een speler doormaakt. Als gasten laten zien dat ze er in horen te staan, dan staan ze er ook in.”

Tenslotte ging Jol ook nog even kort in op het vertrek van zijn assistent John van ‘t Schip. De plek die de begin deze week vertrokken Ajacied achterlaat in de technische staf wordt niet opgevuld. Van ‘t Schip is de nieuwe hoofdtrainer van Melbourne Heart. ,,We lossen het intern op. Daar ben ik akkoord mee gegaan.” Lachend: ,,Michael Lindeman is nu in de dug-out een plekje opgeschoven. Hij zat tot nu toe steeds bij de deur.

Bron: Ajaxf-side.nl

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.