Ajax – Willem II de voorbeschouwing

AJAX-WILLEM IIZaterdag speelt Ajax om 18:45 uur in de eigen Amsterdam Arena tegen Willem II uit Tilburg. Een wedstrijd die ons altijd doet denken, aan die laatste wedstrijd in de Meer.

De prachtige 1-0 van Jari Litmanen op een voorzet van de zeer jonge Wooter. De jonge Kanu, Danny blind en Frank de Boer allemaal toppers die ons dat jaar kampioen maakte onder Louis van Gaal. Het afscheid van twee Ajax schoffies Davids en Reiziger. Het pak slaag dat Ajax uitdeelde aan de mannen van Jimmy Calderwood van Willem II, en de hattrick van Finidi George.

Mooie tijden die we graag weer terug zouden zien. Zal Luis Suárez zijn zware interland week goed doorgekomen zijn, en weer aan zijn doelpunten totaal gaan werken. Of zijn de mannen van Alfons Groenendijk beter voorbereid en uitgerust voor de confrontatie. Hoe doet Jan Arie van der Heijden het bij zijn tijdelijke terugkeer in de Arena, we zullen het zaterdag weten om 18:45 uur.

Scheidsrechter Pol van Boekel is door de KNVB aangewezen om zaterdagavond de wedstrijd tussen Ajax en Willem II te leiden. De arbiter wordt in de Amsterdam ArenA aan de zijlijn geassisteerd door Angelo Boonman en Dave Goossens. Mario Diks vervult de rol van vierde official.

Gabri maakt zijn rentree in de wedstrijdselectie van Ajax 1. De Spaanse middenvelder was lang uitgeschakeld wegens een blessure aan zijn linkerachillespees. Begin deze week speelde Gabri met Jong Ajax tegen Jong Heerenveen/Emmen.

Thimothée Atouba maakt ook deel uit van de selectie voor het duel tegen Willem II, net als Marvin Zeegelaar.

De wedstrijdselectie bestaat uit de volgende spelers:

Maarten Stekelenburg
Gregory van der Wiel
Oleguer
Jan Vertonghen
Thimothée Atouba
Marko Pantelic
Miralem Sulejmani
Ismaïl Aissati
Kenneth Vermeer
Luis Suarez
Gabri
Toby Alderweireld
Dario Cvitanich
Eyong Enoh
Siem de Jong
Vurnon Anita
Dennis Rommedahl
Kennedy
Demy de Zeeuw
Marvin Zeegelaar

De aftrap van het competitieduel (zaterdag in de Amsterdam ArenA) wordt verricht om 18.45 uur. Urby Emanuelson komt niet in actie vanwege een schorsing.

Beelden: Ajax.tv

Bron: Ajax.nl

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

2 reacties op “Ajax – Willem II de voorbeschouwing

  1. Bunker

    Thank you! You often write very interesting articles. You improved my mood.

      /   Beantwoorden  / 
  2. sjoerd

    Op basis van de resultaten tot nu toe is Ajax niet beter dan vorig seizoen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.