RSC Anderlecht – AJAX de voorbeschouwing (video)

Anderlecht - Ajax

Donderdag is het weer tijd voor een wedstrijd in de Europa League. Dit maal speelt Ajax in en tegen RSC Anderlecht uit Brussel. Anderlecht heeft net als Ajax een rijke historie in Europa, hieronder de statistieken van RSC Anderlecht van dit seizoen in Europa.

Anderlecht is afgelopen voetbal jaargang gelijk in punten geëindigd met Standard, en heeft de play offs verloren van Standard Luik huidige tegenstander van AZ Alkmaar.  Anderlecht moest voorrondes spelen voor de CL. en verloor in de laatste kwalificatie ronde kansloos van Olympique Lyon. De Belgen kregen met 1-5 en 1-3 op de broek, en lieten vooral verdedigend heel veel steken vallen.

De poule fase in de Europa League zijn de Belgen meer dan uitstekend begonnen. De winst van Anderlecht in Zagreb bij het plaatselijke Dinamo, was een verrassende en knappe 0-2 overwinning. Laat dit een waarschuwing zijn voor de spelers van Ajax, want na de teleurstellende 0-0 tegen Timisoara is verder puntverlies niet wenselijk.

Met de huidige voorhoede van Ajax,  het stabiele middenveld en de steeds zekerder opererende verdediging maakt Ajax zeker een goede kans. De wedstrijd zal op het vreemde tijdstip starten van 21:05 uur, maar is nog altijd beter dan de 19:00 uur van de vorige wedstrijd.

De wedstrijd is uitverkocht voor Ajax supporters, die dus wederom trouw hun club achterna reizen in België. Voor de thuisblijvers wordt de wedstrijd op het blog LIVE bijgehouden, en is tevens te zien op RTL 7.


Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.