Nabeschouwing: Fouten en ervaring

In de afgelopen jaren haalde Ajax in de zomer steeds ‘ervaring’ binnen. Na Christian Poulsen,  Ryan Babel en Ooijer was deze zomer de beurt aan Zimling om de ervaren man in de ploeg te zijn. Maar na vanavond durf ik het te zeggen, het maakt geen klap uit.

Zimling speelde wel, maar wat hij precies op het middenveld deed, ik heb werkelijk geen idee. Met al zijn ervaring liep Barcelona toch dwars door de Ajax verdediging heen zonder enige moeite. En met Viergever op de linksback positie was de wedstrijd ook in no-time gespeeld, hij werd net zoals tegen Twente aan alle kanten voorbij gelopen. Het duurde een hele 25 minuten en toen namen Messi en Neymar wat gas terug, toen stond het al 2-0 en het had makkelijk 3-0 of 4-0 al kunnen staan. Met het commentaar van Frank Snoeks raakte uw huisanalist en vele anderen niet alleen geïrriteerd, maar ook depressief.

 

 


Nadat Barcelona gas terug nam kwam Ajax op… ergens tot aan de middellijn. En verloor dan de bal. Verder dan een paar schoten naast het doel kwamen Sigthorsson en Kishna niet. In de tweede helft was Barca nog steeds de baas maar heeeeeeeeeel langzaam aan kreeg Ajax meer grip op de bal. De ‘ervaren’ spelers Sigthorsson en Zimling verdwenen samen met Kishna, en de jonkies Riedewald, El Ghazi en Milik zorgden ervoor dat er wat meer lef in het spel kwam van de Amsterdammers. Nogmaals, dit kon alleen maar omdat Barcelona van terugschakelde van de zesde naar de derde of tweede versnelling. Hoe El Ghazi de bal in het strafschopgebied kreeg doet er niet toe, zijn instinct was goed: knallen!


Zimling met al zijn ‘ervaring’ kon een pak slaag niet voorkomen.

Met nog 6 minuten speeltijd betekende dat de 2-1 score dat er nog wat te halen was en dus zetten de de Ajacieden alles op alles om die tweede te maken, en El Ghazi kreeg een redelijke kans om de gelijkmaker te scoren. En toen ging het fout. De Spanjaarden schakelde een versnelling bij en binnen een minuut lag de 3-1 erin. Het maakte de situatie zeer pijnlijk duidelijk: Ajax was de hele wedstrijd kansloos en als Barcelona alles had gegeven, dan was de score nog veel hoger uitgevallen.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.