Match Day: FC Twente – Ajax

Na twee weken ‘vakantie’ voor de thuisgebleven spelers heeft Ajax een zware week voor de boeg. Eerst FC Twente en vier dagen later naar Barcelona. Eerst met FC Twente afrekenen en daarna maar focussen op Messi en co. Hier de feiten voor zaterdagavond:

Ajax staat tweede op de ranglijst met 16 punten, 2 punten achter op PSV die tegen AZ spelen. En FC Twente op de vijfde plek met 14 punten.
Bij Twente staat bij Castaignos lijkt de wedstrijd te gaan halen, hij heeft last van een spier in zijn bovenbeen. Bij Ajax kon Boilesen niet op tijd het vliegtuig naar Schiphol pakken vanwege…

Auw. Nicolai zit nog in Denemarken met een hersenschudding en het is nog maar de vraag op hij de wedstrijd van dinsdag haalt. De grote vraag voor Frank de Boer dit weekend: hoe gaat hij dit oplossen? Nick Viergever naar de linksback positie schuiven? Riedewald weer proberen? Stefano Denswil weer een kans geven?

Hoe zit het met de vorm: In de laatste drie wedstrijden won Ajax er 1 en speelde de laatste twee gelijk(Apoel Nicosia en PEC Zwolle). FC Twente won er twee en speelde de laatste wedstrijd ook gelijk, 2-2 tegen AZ. Dus dat gaat redelijk gelijk op. En in de afgelopen drie edities van FC Twente – Ajax, werd er één keer gelijk gespeeld en won Ajax twee keer. Drie punten pakken in Tukkerland is op papier goed mogelijk. Uw Huisanalist voorspelt echter een 1-1 met name vanwege het wegvallen van Boilesen.

Opstelling van FC Twente volgens De Telegraaf:
Marsman; Martina, Bengtsson, Bjelland, Schilder; Mokotjo, Ebecilio, Ziyech; Corona, Castaignos en Ryo.

De selectie van Ajax:
Ricardo van Rhijn, Joël Veltman, Niklas Moisander, Kolbeinn Sigthórsson, Davy Klaassen, Ricardo Kishna, Jairo Riedewald, Lucas Andersen, Arek Milik, Lasse Schöne, Anwar El Ghazi, Jasper Cillessen, Stefano Denswil, Thulani Serero, Nick Viergever, Niki Zimling, Diederik Boer, Queensy Menig.

De wedstrijd begint om 20:45 en zal geleid worden door Pol van Boekel.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.