Ajax-spelers zijn cruciaal voor succes van Oranje

Oranje dat kan jeHet Nederlands elftal heeft – aan de hand van voormalig Ajax-speler Rafael van der Vaart – een uitstekende 4-0 zege geboekt op Roemenië. De dominante aanwezigheid van Ajacieden binnen Oranje zijn de garantie voor het succes, aldus ons analistenteam.

Rafael van der Vaart scoorde tegen Roemenië voor de vierde achtereenvolgende maal in een kwalificatieduel. Dat is bijna een unicum: alleen huidig assistent-trainer van Oranje Patrick Kluivert (ook Ajax) deed hem dat een keer voor.

Ajax-spelers Daley Blind en Kenneth Vermeer (die voor de derde keer de Oranje-nul hield) speelden eveneens opnieuw een onberispelijke wedstrijd, terwijl Siem de Jong vijf minuten lang uitstekend inviel. Grote man aan Oranje-zijde was volgens onze analist echter Rafael van der Vaart.

Onomstreden
Aan de hand van de oude meester wisten diverse voetballers zonder Ajax-achtergrond toch een behoorlijke wedstrijd op de Arena-mat te leggen, onder wie de grijzende Robin van Persie. Maar hoe zat het dit keer met het Ajax-gehalte binnen Oranje, gemeten door midel van de onomstreden AGbO-index?

Ned-ROE: Vermeer, Janmaat, De Vrij, Martins Indi, Blind, De Guzman, Van der Vaart, Strootman, Lens, Van Persie, Robben.
AGbO-index: 27,3 procent.

Wat zegt dit? De Rekenmeester: ‘Je ziet dat de AGbO-index sinds de aanstelling van Louis van Gaal een stuk lager ligt dan onder Bert van Marwijk, toen Nederland vice-wereldkampioen werd. Toch zijn de prestaties scorebordtechnisch gezien prima. Dat heeft alles te maken met de filosofie van Ajax, die onverminderd wordt gepredikt door Van Gaal en zijn assistenten Danny Blind en Patrick Kluivert, beiden onderdeel van het Gouden Ajax van de jaren negentig.’

Beetje extra
Dus? De Rekenmeester: ‘Je moet bedenken dat de (voormalige) Ajax-spelers die meedoen, op cruciale posities worden ingezet. Van der Vaart was wederom Dreh- und Angelpunkt, Vermeer de betrouwbare sluitpost en Blind inspireerde met zijn flegmatieke degelijkheid de rest van de defensie. De Jong zorgde in de laatste minuten voor net dat beetje extra.’

Bedankt voor deze heldere analyse. We zien de Rekenmeester graag weer terug in september, wanneer het Nederlands elftal de kwalificatie voor het WK voetbal in Brazilië zal voltooien.

 

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

5 reacties op “Ajax-spelers zijn cruciaal voor succes van Oranje

  1. Sean

    nederland-estland?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Hahaha

    Ja Sean zelfs tegen Estland was er weer een Ajaxied voor nodig om het ijs te breken.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Louitje

    Ik snap niet waarom Van Gaal almighty niet alleen spelers van Ajax meeneemt naar het WK. Alles was aus Amsterdam kommt sind ja richtige Supermenschen. Ausserirdissche Fussballspieler.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Hahaha

    Louitje een spits uit Ijsland mag niet voor Oranje uitkomen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Louitje

      neutraliseren die hap

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.