De vijf beste Duitse Ajax-spelers aller tijden

Op de dag van het EK-Spitzenspiel tussen Nederland en Duitsland moet er natuurlijk ook enige aandacht zijn voor Duitse Ajacieden. Ajax telde in de geschiedenis in totaal vijf – min of meer – Duitse sterren.

Onze collega’s van Ajax.nl doken in de archieven voor een fraai artikel over de Duitse Ajacieden uit het verleden. Wij zetten ze in de goede volgorde middels deze top 5.

1. Horst Blankenburg
De onbetwiste Duitse topper. Hij was Ajacied in de gouden jaren 70 en pikte als oer-Duitse libero zo zijn Europacupjes mee. Blankenburg speelde vreemd genoeg nooit voor die Mannschaft.

2. Werner Schaaphok
Een rare naam voor een Duitser, maar in werkelijkheid heet hij ook Werner Glanz. Hij was Ajacied van 1959 tot 1965 en speelde 193 duels. Daarin scoorde hij liefst 1 keer.

3. Arno Steffenhagen
Dat is dan wel weer een Duitse naam. ‘Steffi’ was Ajacied van 1973 tot 1976 en was de opvolger van Piet Kiezer. Hij kon niet helemaal in de voetstappen van der Kaiser treden. Opvallend: Steffenhagen was bij Hertha BSC betrokken bij een omkoopschandaal en is de enige Ajax-speler die ooit een duel voor de Duitse Nationalmannschaft heeft gespeeld.

4. Peter Lübeke
Een Duitser die weinig indruk maakte in Amsterdam. Hij speelde maar 6 duels in het seizoen 1977-1978. Opvallendste wapenfeit: de Duitse spits werd een keer tegen FC Utrecht in de ploeg gebracht, terwijl er al twee buitenlanders in het elftal stonden. Dat mocht toen nog niet. De KNVB legde Ajax een boete op van 2,50 gulden.

5. Jan Wouters
Officieel geen Duitser, maar kon daar vanwege zijn uiterlijk en speelstijl in zijn Ajax-jaren wel toe worden gerekend. Bovendien kwam hij later nog uit voor Bayern München en PSV. Speelde nooit voor het Duitse elftal, maar was wel verantwoordelijk voor de Moeder aller Steekpasses op 21 juni 1988 in Hamburg.

Der Sieger, Horst Blankenburg, kwam twee jaar geleden nog eens op bezoek bij Ajax. Check de beelden hieronder.

;

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Eén reactie op “De vijf beste Duitse Ajax-spelers aller tijden

  1. hakken.nl

    interessant. hakken.nl Kortingscode is: 072012 Looptijd is tot en met 31 juli 20% Korting op alles

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.