EK: Anita en De Jong (Ajax) vallen af, Bouma niet

Bondscoach Bert van Marwijk heeft Ajax-spelers Siem de Jong en Vurnon Anita weggestreept uit de selectie van het Nederlands elftal voor het EK 2012. Tot verbijstering van vele kenners is Wilfred ‘Bob’ Bouma wel van de partij in Oekraïne en Polen.

Voor Anita lijken de sinaasappelen het zuurst. Ook voor het WK 2010 viel de multi-inzetbare Ajacied op het laatste moment af. Maar toen had Anita niet een dijk van een tweede seizoenshelft neergezet, zoals het afgelopen halfjaar.

Hoewel Anita uitstekend uit de voeten kan op de linksback, de rechtsback en het middenveld, ziet Bondsberti blijkbaar meer in figuren als Jetro ‘Tull’ Willems (hier live in actie), Khalid ‘ik wil niet naar Ajax’ Bouhlarouz en de knappe Kevin Strootman. Een kenner: ‘Onbegrijpelijk’.

Briefkaart
Siem de Jong, die voor het eerst bij Oranje zat, had wel enig begrip voor het besluit van Van Marwijk: ‘Ik had het wel een beetje verwacht, want ik ben realistisch genoeg om te weten dat er veel concurrentie was. Maar ik had wel de hoop dat ik erbij zou zitten.’

Naast Siem de Jong en Vurnon Anita vielen ook non-Ajacieden Jeremain Lens en Adam Maher af voor het EK. Wilfred ‘voorbijgelopen’ Bouma zit daarentegen wel voor een briefkaart op de eerste rang. Als er iemand had moeten afvallen, is het de mollige Bouma wel.

Tolle Stimmung
In het Duitse trainingskamp is naar verluidt met instemming gereageerd op de definitieve EK-selectie van Oranje. Bundestrainer Joachim Löw zou op een persconferentie na het noemen van de namen ‘Bouma’ en ‘Vlaar’ proestend zijn afgevoerd. Op YouTube schijnen beelden te circuleren van Mario Gomez en Toni Kroos die leuzen zingen als Ohne Anita fahren sie zur EM en Bouma, Bouma, wir werden Meister.

Gelukkig is Ajax-back Gregory van der Wiel er nog wel bij.

 

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

4 reacties op “EK: Anita en De Jong (Ajax) vallen af, Bouma niet

  1. jku

    ook weer geregeld, kunnen ze in ieder geval fris aan het sezioen beginnen voor de club die ze ook betaald
    laat die kneuzen van 040 en 010 maar meegaan, hoe eerder thuis hoe beter

      /   Beantwoorden  / 
  2. jarno

    een beetje hoog “calimero gehalte” dit artikel.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Mark78

      Het gaat niet om de club. Als je gaat kijken dan bestaat het basisteam incl. vd Wiel uit 6 Ajacieden. Dat is dus meer dan de helft. Het afvallen van de Jong vind ik wel logisch, evenals Maher en Lens. Ik snap alleen niet dat Bert zo laat bezig is met de linksback-positie. Bouma?? Willems?? Die kunnen wekelijks niet mee in de eredivisie en die moeten nu de Europese top gaan tegenhouden? Daar wordt je geen Europees kampioen mee. Fatale inschattingsfout.

        /   Beantwoorden  / 
  3. jarno

    spreek jij uit eigen ervaring?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.