Bayern-Nederlands elftal: Ajax-gehalte ruim 31 procent

Het Nederlands elftal heeft de rare Robbenwedstrijd tegen Champions League-loser Bayern München met 2-3 verloren. Ajax-spelers Siem de Jong en Vurnon Anita speelden één vrij onopvallende helft. Het Ajax-gehalte lag volgens berekeningen op 31,5 procent.

De eerste helft van het Wiedergutmachungsspiel was het aardigst. Na een wervelend tweede kwartier stond het al 2-2. Voor Oranje scoorde oud-Ajacied Klaas Jan Huntelaar en (aankomend Ajacied?) Luciano Narsingh, die zijn debuut opluisterde met een Bergkampiaans stiftje.

Ajax-back Gregory van der Wiel mocht van Bert van Marwijk chilen op de bank, maar gelukkig kwamen er na rust toch nog twee echte Ajax-spelers in het veld: Vurnon Anita en Siem de Jong.

Wahnsinn
Vreemd genoeg zorgde de aanwezigheid der Ajacieden niet voor het gebruikelijke succes: vlak voor tijd wonnen de Beierse Lederhosendragers alsnog met 3-2 door een Tor van Mario Gomez.

Typisch was verder nog dat finaleschlemiel Arjen Robben in de tweede helft enthousiast werd uitgefloten door ‘zijn eigen’ Bayern München-Schlachtenbummler, die de afgelopen week nog zo geliefd zijn geraakt bij grote lagen van de Nederlandse bevolking. Wahnsinn und armseelig, oordeelt kwaliteitskrant Bild.

Ajax-gehalte
Dat brengt ons bij de traditionele berekeningen van het Ajax-gehalte van deze Oranje-wedstrijd.

Huidige Ajacieden: Vurnon Anita, Siem de Jong (10,5 procent)

Oud-Ajacieden: Nigel de Jong, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Klaas Jan Huntelaar (21 procent)

Totaal Ajax-percentage: 31,5 procent (op een maximum van 33,3 procent).

 

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

3 reacties op “Bayern-Nederlands elftal: Ajax-gehalte ruim 31 procent

  1. Oog

    Siem valt zeer waarschijnlijk af omdat hij op geen enkele positie de eerste reserve is. Anita valt mogelijk af (Maher, Strootman en Anita verdelen twee reserveplaatsen). Als Gregory nog een transfer maakt dan is de kans groot dat het gehalte ‘huidige’ Ajaxspelers in Oranje nul is.

      /   Beantwoorden  / 
  2. tintje

    nou ik weet niet wat voor wedstrijd jullie gezien hebben, maar de jong en anita vond ik redelijk spelen, de jong had twee kansen gemist en nee het was niet luuk, maar siem en er waren 1 a 2 passen niet terecht gekomen bij siem anders hadden die misschien wel gezteten, hij stond er goed voor. Maar siem zal wel waarschijnlijk afvallen, omdat er genoeg mensen er staan die zijn positie spelen. Wat jammer is, maar dat vindt ik, anita daar integen, die maakt wel een kansje, omdat hij toch wel een paar plekken kan bekleden.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Oog

      Het is de vraag of Bert rekening houd met de inzetbaarheid op meerdere plekken. Bert gaat uit van een eerste plaats(de beste speler voor een positie) en een tweede plaats (de beste reserve voor die plek). In die aanpak past niet een derde plaats die op meerdere posities inzetbaar is.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.