Hoe Three Little Birds het lijflied van de Ajax-fans werd

Bob (Foto: Eddie from Ireland)

Hoe komt het toch dat Three Little Birds van Bob Marley het lijflied is geworden van de Ajax-supporters? Voor het antwoord moeten we terug naar juli 2008, toen Ajax een oefenwedstrijd speelde in en tegen Cardiff, zo blijkt uit een reconstructie uit de eerste hand op Vak410.nl.

Na een bloedeloze 0-0 moesten de paar honderd Ajax-fans nog enige tijd in het stadion van Cardiff blijven. Om de sfeer een beetje relax te houden, besloot de lokale stadion-dj Ali Yassine een moppie Bob Marley te draaien. Tot groot enthousiasme van de Ajacieden, die meteen inhaakten.

Ali Yassine zegt daarover op vak410.nl: ‘Was het de eerste keer dat Ajaxfans op deze manier met Bob Marley meezongen?  Ik heb vroeger gitaar in een reggae band gespeeld en ik heb Ajax altijd al een mooie club gevonden. Eén van de redenen is de liefde die Amsterdam heeft voor reggae maar ook vanwege het totaalvoetbal. Toen ik eenmaal wist dat wij vriendschappelijk tegen Ajax zouden spelen, heb ik besloten om zo veel mogelijk reggae te spelen.’

Historische beelden
Toch duurde het nog tot oktober 2009 tot het nummer een echte Ajax-traditie werd. Voor de thuiswedstrijd tegen Dinamo Zagreb kreeg de Arena-dj van de supportersvereniging het verzoek om weer eens Three Little Birds te draaien. De rest is geschiedenis.

Voor het hele verhaal over Cardiff, Bob Marley en Ajax: check Vak410.nl.

En bekijk hieronder de historische beelden van de allereerste keer.

 

 

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.