Muziekkwis: wat is de allermooiste ode aan Ajax?

Het is weer tijd voor de officiële uitslag van de Ajax Muziekvraag van de Week van vorige keer en de lancering van de Ajax Muziekvraag van de Week van deze keer. Spannend! Wie gaat er met de eervolle vermelding naar huis?

De Muziekvraag van vorige keer luidde: ‘Welk beroemde dierenduo, waarvan één lid onlangs overleed, nam in de jaren zeventig (vreemd genoeg met een stevig Rotterdams accent) een lied op over Ajax met de tekst De bal is snel, maar Ajax zal hem raken, Ajax, Ajax wint de wereldcup.’

Op deze lastige vraag kwamen verschillende antwoorden binnen, waaronder ‘Louis van Gaal en Stefan Petterson’ en de ‘Pet Shop Boys’. Beide antwoorden hebben wij fout moeten rekenen. Het enige juiste antwoord was: Ed en Willem Bever met de klassieker Ajax zal hem raken uit 1971.

Eervolle vermelding
Meerdere mensen gaven het goede antwoord, maar meneer of mevrouw Hermann-Otto Israel was er als eerste bij. Hartelijk dank en gefeliciteerd met de eervolle vermelding!

Check hieronder nog eens dat geweldige nummer, dat de in afgelopen veertig jaar duidelijk niets aan kwaliteit heeft ingeboet.

 

 

De Muziekvraag van deze Week luidt: welk lied van een Amsterdamse volkszanger wordt wel beschouwd als de allermooiste ode aan Ajax en eindigt met de epische regels:

Oh Ajax jij club uit de Watergraafsmeer
Al win jij niet iedere cup
Jij brengt sinds mijn jeugd zoveel blijdschap en vreugd
Bedankt Ajax, jofele club!

Voor de kenner die hieronder als eerste het goede antwoord geeft, ligt op de redactie opnieuw een prachtige eervolle vermelding klaar.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

3 reacties op “Muziekkwis: wat is de allermooiste ode aan Ajax?

  1. Bas Bariton

    Dat zou wel eens Carel Verbrugge (met een c) kunnen zijn….

      /   Beantwoorden  / 
    1. warco

      dacht het wel :-)

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.