Prognose Ajax-Volendam: Fischer verschalkt vissersdorp

AJAXNa twee opeenvolgende 4-0 nederlagen staat voor Ajax vanavond de KNVB-Bekerwedstrijd tegen Volendam op het programma. Volgens onze betrouwbare prognose wordt het in ieder geval niet wéér een 4-0 nederlaag. Dat is alvast winst.

Het duel van vanavond staat natuurlijk grotendeels in het teken van Gerrie Mühren. Er komen in ieder geval een nagedachtenismoment en een minuut stilte. Mühren maakte bij beide clubs furore, bij Ajax iets meer dan bij Volendam. Bovendien schijnt de relatie tussen Gerrie en de Wijdbroeken sinds de jaren zestig niet helemaal lekker meer te zijn geweest.

Voor Ajax is het duel natuurlijk ook de ideale mogelijkheid om weer wat zelfvertrouwen te tanken. Maar niet voor Kenneth Vermeer. Die zit volgens afspraak op de bank. Jasper Cillessen krijgt de gelegenheid om te laten zien dat hij ballen kan vasthouden.

Palingwalhalla
De laatste keer dat Ajax tegen Volendam speelde voor de beker, won de club uit het palingwalhalla. Toby Alderweireld debuteerde toen, meent onze Redacteur Oude Tijden zich te herinneren. Voor een leuker stukje nostalgie gaan we eventjes terug naar 1993.

De Betrouwbare Prognose: niemand in de Arena verwacht eigenlijk een galavoorstelling, en die komt er ook niet. Ajax, dat een aantal spelers spaart, doet enigszins ongeïnspireerd aan. Volendam bakt er sowieso weinig (paling) van. De ruststand is 0-0. In de tweede helft is er een groot winstpunt voor Ajax: Viktor Fischer komt het laatste kwartier ineens los en scoort twee keer. Ajax wint met 2-0.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

2 reacties op “Prognose Ajax-Volendam: Fischer verschalkt vissersdorp

  1. warco

    Heerlijk weer die betrouwbare prognose :p

      /   Beantwoorden  / 
  2. Mark78

    Hij kwam nog redelijk in de buurt dit keer. Nee maar goed ik zie de meerwaarde ook niet echt van dit soort prognoses waar ook nog voorspelt wie er gaat scoren en wanneer dat gebeurt. Loze blogs.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.