Jong Ajax in Jupiler League: je reinste competitievervalsing

Alfons Groenendijk, de trainer van Jong Ajax, is woedend. Hij beticht de KNVB van competitievervalsing omdat de voetbalbond weigert het Jupiler League-duel van Jong Ajax tegen Fortuna Sittard te verplaatsen. Maar is het hele project om tweede elftallen van eredivisieclubs in de Jupiler League te laten spelen geen competitievervalsing?

Groenendijk heeft vanwege de interlandweek nauwelijks spelers beschikbaar voor het duel tegen Fortuna Sittard. Vrijwel alle Jong Ajax-voetballers komen namelijk in actie voor vertegenwoordigende jeugdelftallen.

De Jong Ajax-coach had de KNVB daarom gevraagd om verplaatsing van het duel tegen Fortuna, maar daar wil de bond niet aan. Een briesende Groenendijk: ‘Het is onbegrijpelijk dat de bond niet meewerkt, want dit is de zuiverste vorm van competitievervalsing.’

Competitievervalsing an sich
Op zich heeft Groenendijk natuurlijk gelijk, maar volgens onze analist is het hele feit dat teams als Jong Ajax, Jong PSV en Jong FC Twente ineens aan de Jupiler League meedoen al competitievervalsing an sich.

De analist: ‘Onlangs was er hetzelfde geval toen Jong Ajax nauwelijks spelers had om tegen Achilles ’29 aan te treden. Met vijf spelers uit de A1 ging Ajax toen onderuit. En afgelopen weekend speelde zowel Ajax I als Jong Ajax op zondag, waardoor Jong Ajax geen enkele speler uit de A-selectie kon opstellen en met 1-3 verloor van Excelsior. Allemaal competitievervalsing.’

Onzalig project
‘Dat is natuurlijk hartstikke vervelend voor Jong Ajax, maar ook voor de andere clubs uit de eerste divisie. De ene club speelt tegen een Jong Ajax met sterren uit het eerste, en een week later staan er louter A1-spelers in het team. Dat is toch je reinste competitievervalsing van het zuiverste soort. Het geeft aan wat voor een onzalig project dit Jupiler League-gebeuren is’, besluit de analist.

Jong Ajax staat al met al dertiende in de Jupiler League met 14 punten uit 11 duels. Dat is nog altijd beter dan Jong FC Twente en Jong PSV, die achttiende en negentiende staan.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.