Transfercarrousel Ajax: de tussenstand

De transfercarrousel en de geruchtenmachine rond Ajax draaien nog altijd door. Volgens de altijd representatieve poll op dit blog willen de Ajax-fans het liefst dat Steven ten Have deze winter vertrekt. Dat lijkt er niet in te zitten, maar hoe zit het met de andere kandidaten?

We nemen de tussenstand in de 100 procent objectieve peiling even door.

1. Steven ten Have: 31 procent
Een goeie score van Steven: bijna één op de drie Ajacieden wil dat hij nog deze maand de Arena verlaat. Er hebben zich voor zover bekend nog geen concerns of ondernemingen gemeld.

2. Jan Vertonghen: 17 procent
Veel Ajax-fans vrezen, terecht, het vertrek van Jan Vertonghen. Hoewel enkele grote clubs achter de eminente Belg aan zouden zitten, lijkt Jan zelf van plan om vooralsnog lekker bij Ajax te blijven: ‘Ik blijf sowieso nog een half jaar. Ik zie wel wat er komt. Iedereen weet dat ik ambities heb, maar ik heb ook weer niet de ultieme drang om in de zomer weg te gaan. Ik wil graag een keer hogerop, maar het kan ook zo maar zijn dat ik bij Ajax mijn contract uitdien.’

Dat horen we graag Jan. Wie staat erop 3?

3. Gregory van der Wiel: 15 procent
Zoals het er nu voorstaat, lijkt Greg het seizoen gewoon bij Ajax af te maken. Bekend is dat Valencia aan Greg trekt, maar, zegt Danny Blind: ‘De club heeft duidelijk aangegeven Greg per 1 juli van dit jaar te willen aantrekken. Na dit seizoen dus. De gesprekken staan nu even geparkeerd.’

4. Mounir El Hamdaoui: 14 procent
Hij is er nog steeds, Mounir, maar het lijkt erop dat er een redelijke kans is dat de moeizame Marokkaan deze winter zal vertrekken. Dat zou nog eens goed nieuws zijn. Vele clubs zijn al de revue gepasseerd. De afgelopen dagen ging het vooral om Fiorentina, Olympique Marseille, AS Roma en Red Bull Salzburg. Helaas heeft de transfer van Mounir nog geen vleugels gekregen, mede ook omdat Mounir – zucht – nogal hoge salariseisen zou stellen.

5. Niemand: 14 procent
Tot nu toe het enige juiste antwoord. Ook Danny Blind had dit antwoord ingevuld: ‘Ik verwacht geen gekke dingen meer.’

In de onderste regionen van de poll staan nog Johan Cruijff (8 procent), Miralem Sulejmani (3 procent) en Christian Eriksen (2 procent). Hoewel met name Eriksen veel met grote clubs in verband wordt gebracht, lijkt een winters vertrek niet aan de orde.

Outsider
Gevaarlijke outsider om weg te gaan is nog Enyoh Enoh, die begeerd wordt door het Fulham van Martin Jol, die graag spelers bij vorige clubs weghaalt, met wisselend succes zoals we weten. Fulham zou bijna 5 miljoen euro over hebben voor de geelpakkende balafpakker over wie Frank de Boer de historische woorden zei: ‘Hij wint 11 van de 10 duels’.

Om Mart Smeets te citeren: wordt – ongetwijfeld – vervolgd.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

2 reacties op “Transfercarrousel Ajax: de tussenstand

  1. Michael

    Ik hoop dat El Ham snel oprot en Verthonghen dat lijkt mij sterk hij speelt de laatste tijd maar matig en 5 miljoen voor Enoh vind ik wat aan de lage kant.

      /   Beantwoorden  / 
  2. kees

    VRAAGJE : weten jullie/bij Ajax jeugd/selectie iets bekend over een “talentvolle aanvallend ingestelde speler” die naar FC Groningen gaat aan het eind van het seizoen???
    (bron: Twitter Hans Nijland: “wordt deze maand gepresenteerd bij FC groningen”"

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.