Geruchten en Transfers Ajax – Seizoen 2011-2012 (update 24 – Stekelenburg, Cillissen en Castillion)

Het seizoen 2010-2011 is voorbij, maar we zullen het nooit meer vergeten doordat eindelijk de 30e landstitel werd behaald door een fantastisch slot in de Arena tegen FC Twente. Nu is de blik weer op het nieuwe seizoen, waarin we verzekerd zijn van Champions League voetbal.

Elke Ajax fan wil natuurlijk een beetje op de hoogte blijven van de geruchten rondom Ajax, dus ik zal hier proberen regelmatig (serieuze) geruchten over aankopen en verkopen te melden. Heb je er zelf één? Meld hem als reactie.

Aankopen

De eerste aankopen zijn al gedaan met Serero, Janssen en inmiddels is ook de transfer van Boerrigter afgerond. Verder roept zowel De Boer als Blind dat er genoeg talent rondloopt in de A1, dus zal dit rijtje misschien niet veel langer worden. Dit wordt bevestigd doordat onder meer Dico Koppers en Jody Lukoki in de voorbereiding aansluiten bij de selectie.

3/8: De verkoop van Stekelenburg is dan in augustus eindelijk rond, dus nu kan Ajax op zoek naar een nieuwe tweede keeper. De naam van Babos valt regelmatig, maar nu ook Jasper Cillissen. Als deze laatste komt dan heeft Ajax eigenlijk al de nieuwe eerste keeper voor over 2 jaar binnen heeft.

15/7: AS Roma was afgelopen weekend erg stellig, maar inmiddels is het van de baan. Ajax is natuurlijk al wel bezig met een nieuwe tweede keeper achter Vermeer. Het lijkt erop dat Ajax met Babos gaat kiezen voor een ervaren keeper. Ik zou hiermee kunnen leven, want Babos heeft fantastische wedstrijden gespeeld in De Arena.

4/7: Eindelijk hebben we nu na een lang traject vanaf januari onze spits binnen. Het is (nog) geen Dost geworden, maar AZ heeft eindelijk Sigthorsson laten gaan. Vanaf nu kunnen we echt met de voorbereiding beginnen!

3/7: Nu de transfer van Sigthorsson informeel rond is, zijn de aankopen gedaan die De Boer al aangaf vlak na de titelstrijd met FC Twente. Vanaf nu kunnen we de geruchten richten op aankopen die nodig zijn bij eventueel vertrek van de dragende spelers. In dit kader wordt nu de naam Hiram Mier, een Mexicaans International, regelmatig genoemd als vervanger van Vertonghen. Althans concurrent voor Boilesen, Blind en Koppers.

2/7: En nu moet het dan eindelijk toch zover zijn dat De Boer zijn spits binnen heeft. AZ is akkoord gegaan met 4 miljoen, waardoor Sigthorsson normaal op 11 juli zal aanschuiven bij de selectie van Ajax.

29/6: Er is weer een hoofdstuk bijgeschreven aan het spitsenverhaal. Het begint op de winterstop met Bas Dost te lijken. De partijen, AZ en Ajax, hebben nog steeds geen overeenkomst over Sigthorsson, dus Ajax begint ook andere opties te bekijken. De bekendste is Wellington van Spartak Moskou, die qua statistieken prima scoort, maar verder word ik er niet blij van.

25/6: Ajax heeft toch gekozen om het bod op Sigthorsson te verhogen, want zo’n uitkomst als afgelopen winter met Dost zal De Boer niet nog een keer accepteren.

23/6: De komst van Sigthorsson leek een kwestie van tijd, maar voorlopig houdt AZ vast aan de vraagprijs. Mogelijk wordt het anders door het aantrekken van Boymans, maar anders moet Ajax zich toch op een andere spits richten. Dost? Verder komt Grygera na genoemd te zijn bij FC Twente nu ook in het geruchtencircuit voor als opvolger van Vertonghen. Onzin, want de één is links en de anders rechts!

19/6: Soms kom je namen tegen die in verband worden gebracht met Ajax die je echt niks zeggen. Dit was vroeger regelmatig achteraf een succes, maar de laatste jaren natuurlijk niet. Het gaat nu om de Nigeriaanse aanvaller van Sochaux Brown Ideye. Wie kent hem? Verder is Blind in Zweden om daar te scouten, dus wie weet dat daar nog een talent te vinden is.

16/6: De lobby van Van der Vaart om Mathijsen enthousiast te maken voor Ajax is tevergeefs, want hij gaat naar Malaga. Nu maar hopen, dat Vertonghen niet gaat! Verder zal Matavz (gelukkig) ook geen aankoop van Ajax worden, want volgens zijn zaakwaarnemer wil hij alleen naar een grotere club in het buitenland.

14/6: De onderhandelingen met Sigthorsson worden vandaag weer opgestart tussen AZ en Ajax en dat geeft mij een beter gevoel dan bij Matavz. Verder kijkt Ajax nog steeds goed naar Denemarken onder de 17 en is Clyne volgens Davids een optie als vervanger van Van der Wiel (alhoewel De Boer heeft gezegd dit intern op te lossen).

13/6: Als liefhebber van het type spits Bas Dost heb ik nog altijd de hoop dat Ajax hem aantrekt. De vermeende interesse van Feyenoord beschouw ik niet als concurrentie, maar inmiddels heeft Sporting Lissabon zich ook gemeld. Ik verwacht dat Dost eieren voor zijn geld kiest en naar Portugal gaat. Einde van een talent.

10/6: Dat Ajax en AZ nog ver verwijderd zijn van een akkoord rondom Sigthorsson vind ik niet erg, want Kolbein komt graag en wacht wel af. Toch word ik nu een beetje nerveus als ik hoor dat PSV er serieus werk van wil maken. Van gemeentegeld? Of is dit een taktiek van Stewart om Ajax meer te laten betalen?

 8/6: En toch wordt Matavz weer gelinkt met Ajax en wordt vanuit Alkmaar steeds geroepen dat een transfer van Sigthorsson nog weg ver weg is. En Dost dan? Nogmaals voor 6 of 7 miljoen moet Matavz gewoon lekker bij FC Groningen blijven spelen!

5/6: Even is het stil rondom spelers voor op het veld, maar voor langs het veld lijkt een aankoop ook afgeschreven. De maandenlange stroom van geruchten rondom Ajax en Hiddink lijken door het gelijke spel van Turkije tegen België ook (voorlopig) voorbij. Ik zie hem overigens ook eerder bij Chelsea belanden.

4/6: Het gerucht dat Ajax gisteren aanwezig was bij België tegen Turkije om Defour te bekijken, zie ik als onzin. De Belg wordt jaarlijks genoemd bij Ajax, maar waarom zou Ajax hem nu moeten aantrekken. Of is er toch meer waar van de onderhandelingen tussen Ajax en Spartak Moskou? (zie verkopen)

2/6: Vandaag gaat het niet over de aankopen voor op het veld, maar meer voor achter het bureau. De nieuwe directeur? De namen van Marc Overmars en Tscheu La Ling worden genoemd als serieuze opties volgens Cruijff. Willen ze? En wie kiezen wij? Ik ga voor Marc!

1/6: Het kon niet uitblijven! Enkele dagen na het verbreken van het contact met Napoli begint de lobby van media en zaakwaarnemer om Matavz richting Ajax te praten. Het mogen duidelijk wezen dat ik het niet weet…………….En welke bedragen zijn er mee gemoeid?

31/5: Vandaag is het dan definitief: Derk Boerrigter is weer Ajacied! Hij heeft een contract voor 3 jaar getekend bij Ajax. Hij zal als flankspeler de concurrentie aangaan met Ebecilio. Daarnaast heeft Ricardo van Rhijn zijn contract verlengd, waardoor intern ook een vervanger / concurrent aanwezig is voor Van der Wiel.

29/5: De aankoop van een spits staat hoog op het wensenlijstje van De Boer, maar welke opties er zijn naast Sigthorsson is nog onduidelijk. Dit weekend viel toch de naam van een Uruguayaan Santiago Garcia. Hij speelt nu voor Nacional Montevideo, de club waarmee Ajax eerder sprak over een samenwerkingsverband. De cijfers bekijkend lijkt het een topper met zijn twintig jaar en 39 doelpunten in 69 competitiewedstrijden.

Verkopen

3/8: Maarten Stekelenburg is definitief weg. En Castillion lijkt zich te moeten bewijzen middels een verhuurperiode. Ik vind het wel een risico, want eigenlijk hebben we dan na Sigthorsson en De Jong geen echte spits. Inmiddels lijkt RKC Waalwijk de belangrijkste kandidaat.

29/7: Het is al een wekenlange soap, maar zaterdag lijkt Stekelenburg nog voor Ajax tegen FC Twente voor de Johan Cruijff schaal af te reizen naar Rome voor een keuring. Is het gerucht waar dat op het moment van tekenen ook Vorm een transfer zal maken door Stekelenburg naar Ajax?

15/7: De verkoop van Stekelenburg lijkt weer wat verder weg nu AS Roma is afgehaakt. Voor Maarten ook maar goed, want Roma is echt te min voor hem! Misschien dat Wenger voor Arsenal nog eens een keer investeert in een echte keeper om prijzen te halen?

10/7: De blessure van Vertonghen kan positief zijn vanuit Ajax perspectief, want mogelijk is de transfermarkt dan iets minder bezig met hem. Wel is de interesse voor Van der Wiel weer aangewakkerd. Dit keer geen Chelsea, maar Inter. We wachten maar weer rustig af.

5/7: De verkoop van El Hamdaoui zullen vele fans toejuichen, maar ik heb toch liever dat hij naar het buitenland vertrekt ipv PSV. Ik ben namelijk nog steeds overtuigd van zijn klasse en die hoeft hij voor mij niet te tonen in Eindhoven.

4/7: De aankoop van Sigthorsson ging gepaard met een klein bericht dat Cvitanich wordt verhuurd aan Boca Juniors met een optie tot koop. Ondanks dat hij nooit echt de kans heeft gehad om zijn kwaliteiten te tonen, lijkt me dit de beste oplossing want als 3e spits moet Ajax gewoon een jeugdig talent hebben.

3/7: Rob Janssen zegt dat er geen contracten zijn getekend met AS Roma, maar ik krijg toch steeds meer het gevoel dat Stekelenburg toch wil vertrekken. Is dan een middenmoter ook goed genoeg?

2/7: De Zeeuw is al weg en Stekelenburg heeft volgens de Italiaanse pers ook ‘ja’ gezegd tegen AS Roma. Gaat hij dan echt Edwin van der Sar kopiëren met een (ongelukkige) overstap naar Italië?

29/6: De geruchten rondom De Zeeuw en Spartak en Stekelenburg en Roma worden toch steeds sterker. Ik geloof er nog niet in, maar als er goede bedragen worden geboden dan zijn de spelers niet te behouden. We wachten maar rustig af.

27/6: Het is een ware uitloop van spitsen bij Ajax, terwijl die positie toch het zwakst is bezet. Dit zegt ook wel wat over de spitsen die de afgelopen jaren zijn aangetrokken. Na het verbannen van El Hamdaoui heeft Suk nu ook een nieuw club gevonden in het Hoge Noorden, FC Groningen. En Cvitanich? Ook al een tijdje afgeschreven, maar nu lijkt Boca Juniors uit zijn thuisland, Argentinië, hem te willen verlossen van Ajax. Verder lijkt Go Ahead zonder keeper te komen zitten, want Sergio Padt wil zijn contract bij Ajax niet verlengen, waardoor een verkoop aanstaande lijkt. Belangrijkste gegadigde is AA Gent.

25/6: Verdorie. Ik hoopte lang niks over Vertonghen te horen, maar vandaag worden de geruchten over een transfer naar Engeland weer sterker. Het zou gaan om Arsenal, Liverpool of Manchester City. Ik kan alleen maar zeggen tegen Vertonghen dat City geen goede keus zal zijn, behalve als hij voor geld kiest. Geld wordt er ook flink geboden voor De Zeeuw, want Spartak heeft zich weer gemeld met 8 miljoen. Zal De Zeeuw een zelfde keuze maken als PSV’er Dszudszak? Ik hoop het niet, want ik zie hem nog steeds als belangrijke speler in een zwaar seizoen. Belangrijk is El Hamdaoui niet meer door zijn verbanning naar Jong Ajax, dus hopelijk komen hier nu snel clubs voor, zodat Mounir zich ook weer prettig voelt!

23/6: De jong-Ajax speler Tom Overtoom gaat zijn geluk proeven bij Sparta. Het vertrek van El Hamdaoui is nog ver weg, want ook Trabzonspor is nu geen optie meer. Misschien krijgt hij toch nog een kans?

20/6: Lindgren, van harte! Na altijd bruikbaar te zijn geweest, heb je nu een nieuwe kans verdiend bij Red Bull Salzburg. Verder zijn topclubs toch eigenwijs en koppig als het om Christian Eriksen gaat. Deze week schijnt Milan toch weer een poging te wagen om hem bij Ajax weg te halen. Wat mij betreft alleen in een ruil met Zlatan Ibrahimovic!

16/6: De interesse van clubs als Liverpool en Chelsea in Anita is weer nieuw leven ingeblazen, maar Anita zegt te blijven bij Ajax. Een ideale 12e man als de huidige selectie in tact blijft. En Lindgren? Die wordt genoemd bij Red Bull Salzburg en dat gun ik hem van harte!

14/6: Van der Wiel wordt toch weer gelinkt aan Chelsea en mocht Hiddink trainer worden dan komt een Nederlandse aankoop ook weer dichterbij. Verder gaat Zeegelaar naar Barcelona om te spelen voor Espanyol als we de geruchten volgen. Dit lijkt me logischer dan Parma, maar ik zou hem liever zien in de eredivisie om te groeien.

13/6: Gaat Stekelenburg dan toch nog naar Manchester United? De interesse van Roma de afgelopen dagen zal bij een gerucht blijven, maar Ferguson heeft nog steeds geen akkoord met De Gea, waardoor United toch verder moet kijken voor het geval dat.

10/6: Jozefzoon was één van de weinige jeugdspelers die bij Jol een kans kreeg, maar door blessures is hij in de hierarchie teruggezet. Ajax wil hem toch nog een kans geven om te overtuigen, alleen ondanks de contractverlenging zal dit wel bij NAC Breda moeten. Een goede verhuurdeal!

9/6: Christian Eriksen. Een groeibriljantje. Een speler die ondanks alle interesse al heeft aangegeven dat hij zeker nog een jaar bij Ajax blijft, maar toch maak ik me wat zorgen als Chelsea vandaag roept alles in het werk te stellen. 20 miljoen? Onvoldoende, dus het vriendelijke verzoek aan Chelsea om weg te blijven uit Amsterdam!

8/6: Even was het rustig, maar vandaag werden weer Ajax spelers gesignaleerd in het geruchtencircuit. De link tussen Fulham, Jol en El Hamdaoui lijkt me logisch en had ik gisteren al gemaakt. De interesse van Parma in Zeegelaar schaar ik onder de ‘broodje Aap’  categorie, maar mocht ik het mis hebben dan moet hij gaan als hij echt denkt daar beter van te worden (naast financieel). De interesse uit Engeland in Anita namens Liverpool en Tottenham Hotspur vind ik bijzonder, maar zijn naam wordt toch vaker genoemd. Vurnon is een speler die ik er graag bij heb, maar voor een goed bedrag moet je hem gewoon meegeven.

5/6: De technische staf van Ajax wil De Zeeuw gewoon behouden en gelukkig lijkt De Zeeuw ook niet te koop. Hij heeft volgens de geruchten zulke eisen op tafel gelegd dat Spartak Moskou het er warm van kreeg. Dit lijkt het einde van dit serieuze gerucht.

4/6: In Scandinavië is Lindgren een gewilde speler, maar voordat het vertrek bij Ajax definitief wordt, zal Lindgren toch zijn salariseisen iets bij moeten stellen. Verder schijnen Ajax en Spartak Moskou overeenstemming hebben over De Zeeuw. Wil hij zelf? O ja, en de contractverlenging van Anita zou betekenen dat een geïnteresseerde club 14 miljoen moet betalen. Als die club komt dan wil ik Vurnon persoonlijk wel afleveren voor dat bedrag!

31/5: De interesse in El Hamdaoui komt vandaag weer uit Engeland, waar een oude bekende in de vorm van Tottenham Hotspur Mounir toch graag wil inlijven. Het lijkt me voor hem een mooie beloning en Ajax zal verder op zoek kunnen naar die ene echte spits.

30/5: De kans op vertrek van Van der Wiel is iets afgenomen, want Bayern München is bijna rond met Rafinha voor de positie van rechtsback.

De Zeeuw kent interesse van meerdere clubs, maar Spartak Moskou wil er serieus zaak van maken. Ik denk dat Demy van deze club niet warm wordt of is het geld zo goed? Voor Mounir is het zaak om een goede club te kiezen en daarbij lijkt elke interesse uit Turkije overbodig.

En PSV? Het zou bij hem passen, maar vindt de gemeente Eindhoven dit goed?

Het wordt nog een lange zomer……………….

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

210 reacties op “Geruchten en Transfers Ajax – Seizoen 2011-2012 (update 24 – Stekelenburg, Cillissen en Castillion)

  1. kees

    Over Matavz hoeft Ajax zich geen zorgen te maken…die blijft bij FC Groningen, Tadic wordt niet genoemd, nog steeds, hebben jullie hem wel eens zien voetballen, maar ook die staat nog een paar jaar onder contract bij FC Groningen. Dat houdt de competitie spannend, volgend seizoen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. batti

      tadic is een van de beste middenvelders van nederland hij heeft de meeste assit van europa samen met hulk koop tadic gewoon en cillisen en chadli

        /   Beantwoorden  / 
      1. Christian

        Ik vind het altijd leuk om te roepen ‘die moet je kopen en die’ maar je moet ook kijken waar je spelers nodig hebt. Wie zouden binnen de huidige Ajax selectie moeten wijken voor Chadli en Tadic? (let op, ik onderstreep dat ze momenteel beter zijn dan sommige spelers, maar volgens mij hebben we voor linkshalf en linksbuiten al genoeg opties rondlopen met potentie).

          /   Beantwoorden  / 
  2. alwin

    Matavz zou een perfecte aankoop zijn!
    Hij heeft techniek, kan goed wegdraaien en goed kopen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. rossie

      matavz zelf heeft er meer aan om bij fc groningen te blijven en dan rechtstreeks voor een goed bedrag naar een top club in europa te gaan

        /   Beantwoorden  / 
    2. Christian

      Ik zoek een aanspeelpunt en dan kom ik niet direct bij Matavz uit. Ik zou toch nog een poging willen wagen bij Basje Dost.

        /   Beantwoorden  / 
    3. batti

      nee sigtorsson hebben al zo goed is ie ook al niet

        /   Beantwoorden  / 
    4. Batti

      nee nee nee nee nee koop BEN ARFA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(new castel) en LUIS FABIANO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(soa poulo) en QUARESMA (??????)

        /   Beantwoorden  / 
      1. Hahaha

        Quaresma & Fabiano zijn alle 2 aan het afbouwen & Ben Arfa is een groot talent maar is hetzelfde verhaal als El Ham ook een probleemkind. En hij kost veel geld & we hebben Eriksen al.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Christian

          Dit soort gearriveerde namen en zogenaamde talenten moeten we niet meer binnenhalen, want daar worden we echt niet beter van.

            /   Beantwoorden  / 
  3. Brian

    De geruchten gaan ook dat Olympiakos Peireus (pantelic en rommendahl vorig jaar) nu ook Nicolas Lodeiro wil binnenhalen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Christian

      Het is een speler die voor een leuk bedrag zeker weg mag, want op zijn plek hoort gewoon een jeugdspeler te staan. Hij komt in de rij pas na Eriksen en Janssen als aanvallende middenvelder, dus daar is hij te duur voor.

        /   Beantwoorden  / 
    2. Batti

      Van mij mag het best hij staat noooooooooooooit in de basis en hij komt nooit in en hij maakt ajax niet beter

        /   Beantwoorden  / 
  4. Ron

    Ik hoorde dat Bas dost 3 miljoen moet opbrengen!? Nou, ik wist het wel!

      /   Beantwoorden  / 
    1. rossie

      ajax kon bas dost al hebben ja voor 3 miljoen
      maar de papieren waren te laat klaar

        /   Beantwoorden  / 
      1. Christian

        Ik was en blijf een voorstander van Dost. Alleen de 6 mio in de winter was wat te veel, maar als hij nu 3 mio kost dan zou ik hem snel ophalen uit Heerenveen.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Dennis

          Thulani Serero wordt de verrassing van het komend seizoen. Ik denk dat we gaan genieten van deze gast.

            /   Beantwoorden  / 
      2. Paul

        als de papieren te laat klaar zijn,dan moet je ze op tijd laten inklaren bij de Douane

          /   Beantwoorden  / 
    2. Paul

      bas tostie leger des heils

        /   Beantwoorden  / 
  5. aks

    Na MPH, wil Al shabab ook Jan Vertonghen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Hahaha

      Vertonghen heeft meer verstand dan MPH.

        /   Beantwoorden  / 
      1. rossie

        wat is mph ?
        miles per hour

          /   Beantwoorden  / 
        1. Hahaha

          Met (50.000 KM/H) naar de woestijnen :)

            /   Beantwoorden  / 
          1. Christian

            En Vertonghen zal niet zo geldbelust zijn als MPH of Dzsudzsak, dus als de interesse serieus is maak ik mij geen zorgen.

              /  
          2. Paul

            eerlijke kilometers ,42,506.

              /  
      2. Paul

        hahaha

          /   Beantwoorden  / 
      3. Paul

        hahaha woefje boefje,ik hou van jou

          /   Beantwoorden  / 
  6. indy

    Ik hoorde ook dingen over thomas ince ? ,, nou als ik ajax was wist ik het wel hoor ik zou proberen met eriksen bendtner naar ajax te lokken en te huren zodat arsenal hem niet hoeft te verkopen

      /   Beantwoorden  / 
  7. Paul

    de heer is mijn herder,het ontbreekt mij aan niets Ruud Gullit.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Hahaha

      :) Wat een drama, eerst stonden de mensen op straat te juichen omdat de grote Gullit kwam. En nou moet hij vluchten voor de mafia & het boze volk.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Paul

        hahaha Ruud vlucht hij vlucht en vlucht regelrecht naar de twentse bossen,als hij niet snel is gooit de president van Tering Grozny Kadirov hem in de grachtengordel.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Hahaha

          Whhhhaaaahahaha die Ruud misschien hebben ze hem al vermoord of hij wordt op dit moment levend begraven :)

            /   Beantwoorden  / 
          1. Paul

            misschien dat ze Ruud als bombrief ergens bij een bushalte zetten.

              /  
      2. Paul

        En dan roept Ruud heel hard;Gerard Joling Hofstadgroep.

          /   Beantwoorden  / 
      3. Paul

        Ruud had een hele blauwe plek op zijn kont,het laatste wat hij in Rusland zei was;TERING

          /   Beantwoorden  / 
      4. Paul

        hahaha Ruud Gullit schreef snachts de opstelling van het elftal op papier,,niet thuis,maar in de NACHTCLUB

          /   Beantwoorden  / 
  8. Hahaha

    Als van der Wiel gaat dan hoop ik dat ze een keer wat meer geld voor vragen want Suarez had je natuurlijk ook 40 miljoen voor moeten vragen. Ik hoop trouws niet dat hij gaat want ik zie hem graag als speler lekker altijd mee naar voren als er een aanval komt van Ajax.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Paul

      40miljoen,ik dacht eerder aan 400miljoen

        /   Beantwoorden  / 
      1. Hahaha

        Als Manchester City toen aanklopte dan had je dat bedrag gewoon moeten vragen dan leren ze het meteen af.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Paul

          hahaha,ze moeten het niet afleren,ze moeten het in Engeland aanleren,al het geld moet nederland binnenstromen,hoe meer hoe beter

            /   Beantwoorden  / 
          1. Hahaha

            Daar zien wij toch niks van van dat geld. Dat gaat rechtsstreek naar die kansarme kleurlingen die het zogenaamd moeilijk hebben of naar die vluchtelingen die hier ieder jaar weer komen binnen schaatsen.

              /  
    2. Christian

      Vanuit een land als Nederland vertrekt een speler niet zo snel voor 40 miljoen, want dan blijft de Nederlandse competitie toch altijd als ‘zwak’ te worden aangezien in Europa. Ik hoop overigens ook dat Gregory blijft zodat de opvolger dit seizoen klaar kan worden gestoomd.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Hahaha

        Ja de competitie maar dat staat toch los van de speler. Kijk maar in Portugal dat stelt ook niks voor op Porto na dan daar kan je de Hulk kopen voor 100 miljoen snap je wat ik bedoel daar vragen ze ook meer geld dan in Nederland.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Christian

          Het klopt dat ze dat voor Hulk vragen, maar dat is natuurlijk ook geen realistisch bedrag dat niemand zal betalen EN BELANGRIJK is dat in Portugal volgens mij wel meer mogelijk is qua salaris waardoor je ook meer kan vragen, want blijven is voor Hulk geen straf (krijg je geen arbitragezaken :-) )

            /   Beantwoorden  / 
          1. Paul

            Mocht iemand ooit de Hulk willen kopen.Niet in het bos zetten.Daar hij groen uitvalt valt hij in het bos niet op.

              /  
          2. Christian

            Paul, ga je nu verder ook nog inhoudelijk reageren want dergelijke reacties als de afgelopen dagen voegen niet echt wat toe vind je wel?

              /  
          3. Hahaha

            En als de bladeren verkleuren of afvallen in het bos :)

              /  
          4. Paul

            Christian,dan zou ik ook maar geen kranten meer gaan lezen als ik jou was,als je het hebt over onnuttige informatie,want wat die de laatste dagen schrijven in hun sport katern,is erger dan mijn onzin.

              /  
          5. Christian

            Maar welke informatie in de krant staat valt buiten mijn beïnvloedingssfeer en dit niet :-)

              /  
          6. Paul

            kan mij ontschoten zijn dat ik op voetbalblogs echt veel nuttige informatie tegen kom,zal wel komen dat ik nooit mijn ronde Ziekenfonds brilletje op heb

              /  
          7. Paul

            De voetballers liggen op het strand,er wordt niet gevoetbald er is weinig tot geen informatie,wat verwacht je dan dat iedereen moet schrijven.

              /  
          8. Christian

            Lees de laatste reacties van de afgelopen dagen nog eens door en misschien begrijp je het dan? Anders heb ik liever dat je dan deze informatie over vliegtuigjes, Estelle, vluchtingen ergens anders gaat spuien.

              /  
      2. Hahaha

        Christian we hebben het hier wel over de Steven Spielberg van de analyse :)

          /   Beantwoorden  / 
  9. Paul

    O Russenboys weten gullie wel wie ik ben,ik ben Ruud Gullit,he russen doe niet eng toe nou

      /   Beantwoorden  / 
  10. Paul

    Ruud Gullit ,heb ik net gelezen op de moskwa courant,ze laten Ruud plaats nemen achter de stuurknuppel van een Helicopter,en dan roept de president van Tering Grozny ruud ruud ruud ruud ruud ruud ruud

      /   Beantwoorden  / 
    1. Paul

      met Willem van Bananegem;met Ruud Dil,,zeg Willem ,,ik kan nu wel een vliegtuigmaatschappij beginnen met de naam Air-afkoopsom.hahaha

        /   Beantwoorden  / 
  11. Paul

    Klop ze maar lekker leeg hoor Ruudje,want ze hebben geld zat bij Tering Grozny.hahaha

      /   Beantwoorden  / 
  12. Ron

    Gaat het wel goed met je, Paul??

      /   Beantwoorden  / 
  13. Paul

    Wat een grote hebben die wijven in Grozny,,hallo Estelle,ik zeg net aan mijn makelaar in het vliegtuig ,wat een grote motoren er aan hangen.Wij zitten in Aeroflot,Wij zijn op weg naar Amstedam,Ik heb je toch zo gemist? moest ik toch 5 maanden mijn plassertje ophouden.Is maar goed dat ik weer terug kom,he Estelle,we moeten nog veel inhalen.Ja Ruudje,ik heb jou ook zo ontzettend gemist.Wat heb jj dan zoal gedaan Estelle,nou Ruud ik ben bij Johan geweest in Barcelona,en daar heb ik elke dag de hond van Johan uitgelaten?Die voorzitter van Grozny de President wou dat ik midden in het vliegtuig zou gaan zitten,maar daar ben ik mooi niet ingetrapt,want daar zitten de Kerosine tanks.Estelle,we zitten helemaal achterin het vliegtuig,we zijn nog maar net onderweg,Estelle ik hou van jou,tuut tuut tuut de groetjes van Ruud,kusje Estelle,doei tot later.

      /   Beantwoorden  / 
  14. rossie

    schrijf matavz maar op je buik
    die gaat alleen bij groningen weg voor een grotere competitie

      /   Beantwoorden  / 
    1. Hahaha

      Hoe weet jij dat nou ben jij hem zaakwaarnemer :) . Als Ajax Matavz wil dan krijgen ze hem ook daar is geen discussie over mogelijk.En als Matavz bij een grote club wil voetballen dan zal hij eerst bij Ajax moeten voetballen want ik denk niet dat je bij Groningen opvalt als speler voor de grote clubs.

        /   Beantwoorden  / 
      1. rossie

        nou daar heb je het mis hahaha
        bij groningen hebben afgelopen seizoen al voor de winter grote topclubs voor hem op de tribune gezeten
        niet voor niets zijn ze zolang met napoli bezig geweest
        wat hij uiteindelijk zelf geweigerd heeft
        dus helemaal niet nodig om naar ajax te gaan
        en hij heeft het zelf aangegeven alleen weg te gaan bij groningen voor een grotere competitie
        en geloof me maar ik heb dat van personen die als ze iets zeggen over de club dat dat ook zo is ;)

          /   Beantwoorden  / 
        1. Hahaha

          Ik was al bang dat je zou aankomen met Napoli :) Lieve rossie Napoli heeft Matavz ontdekt bij de wedstrijd Ajax – FC Groningen, de scouts zaten in de Arena net als al die andere topclubs :)

            /   Beantwoorden  / 
          1. rossie

            daar heb je het weer mis hahaha
            hoe kan napoli in de arena voor matavz op de tribune zitten
            als ze al voor de winterstop met hem bezig waren
            ajax – fc groningen was na de winterstop
            en dat er meerdere clubs van de top competities hem hebben bekeken
            allemaal in de euroborg
            voor de winter
            dat kan dus niet in de arena geweest zijn
            en denk jij dat die topclubs fc groningen niet kennen
            die weten bv ook wel dat suares door fc groningen naar europa is gekomen
            en dat ze zulke spelers beter bij fc groningen weghalen dan bij ajax want dan zijn ze gewoon goedkoper
            dus die wachten niet meer dat ze van groningen naar ajax gaan
            want ajax verkoopt die speler 3x zo duur dan wat ajax aan fc groningen heeft betaald

              /  
          2. rossie

            kijk naar tadic
            3de assist koning van europa
            denk je nou echt dat ze niet horen en zien dat hij bij fc groningen speelt

              /  
          3. Hahaha

            Ik moet je weer teleurstellen rossie Napoli had Matavz al in het seizoen 2009/2010 op het oog dus ze waren er al veel langer mee bezig. Ben jij nou een supporter van Groningen :)

              /  
          4. rossie

            nou moet je niet doen alsof het aan ajax ligt dat er interesse was voor matavz
            die kijken heus geen 1 wedstrijd van hem die bekijken er wel meer
            buiten dat die andere topclubs van europa waren in euroborg voor hem
            en niet bij 1 wedstrijd maar bij meerdere
            groningen doet het goed en ook kwa scouting
            en dat weten ze in europa
            en dat ligt niet aan ajax

              /  
          5. rossie

            natuurlijk zullen er vaker bij ajax scouts van buitenland op de tribune zitten
            maar dat is ook logisch want ajax is 1 van de top ploegen van nederland
            maar als ze dan een speler interessant vinden van de tegen partij
            dan heeft ajax die wedstrijd niet goed gedaan
            maar goed groningen speelt zich ook meer in de kijker
            en dat kan wel is nadelig zijn voor ajax
            de buitenlandse clubs komen nu ook bij groningen
            en de spelers weten dat
            dus als die het naar hun zin hebben bij groningen
            word het moeilijker voor ajax om ze naar amsterdam te halen

              /  
          6. Hahaha

            Ajax hoeft geen spelers te halen we hebben ons eigen talenten, ieder jaar weer een of meerdere talenten.

              /  
          7. Paul

            napoli maradonnona hahaha

              /  
    2. Christian

      Zoals je al hebt kunnen lezen, ben ik hier absoluut niet rouwig om omdat ik hem niet bij Ajax zie vlammen.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Hahaha

        Ik ook niet :)

          /   Beantwoorden  / 
        1. kees

          “Ajax hoeft geen spelers te halen”, zeg je? ben je ene $uarez vergeten, of Lindgren of die afgeschreven gast, Silva… kwamen wel direct van FC Groningen vandaan. en tel daar bij het rijtje gehaalde spelers onder Jol, Van Basten en nog eerder, op, dan zie je dat wat jij beweert niet klopt. En binnenkort komt Ajax wel weer naar Euroborg om spelers: Matavz en Tadic zijn “hot”. nnMaar jullie jeugd is idd leuk- FC Groningen haalde daar nog zopas 2 spelers weg

            /   Beantwoorden  / 
          1. Hahaha

            Calimero frustraties ?????????? :)

              /  
          2. rossie

            hahaha
            ga toch weg met je calimero
            groningen doet het goed en word steeds groter
            door goeie scouting koopt groningen goeie spelers voor een paar ton
            die ze weer verkopen voor miljoenen
            jullie ajacieden mogen dan trots zijn op suares
            maar wij zijn nog trotser dat wij hem ontdekt hebben en naar nederland/europa hebben gehaald
            niet voor niets zijn wij de trots van het noorden

              /  
          3. aks

            waar zijn al die miljoenen $$$$$$$ van die spelers gebleven, ja Ajax heeft veel op de beurs verloren in de afgelopen jaren, geld is verdwenen als sneeuw voor de zon, Ajax suporter hadden toen bij een sorbet van de bekende ijssalon een gratis vliegreis naar ijsland kunnen krijgen, maar ze wisten het niet, want er zijn bijna geen sorbets verkocht.

              /  
          4. rossie

            wat je bedoeld die miljoenen van ajax
            dat weet ik niet waar die gebleven zijn
            en van groningen
            ja wat ik weet is dat ze een stabiele suptopper en financieel gezond
            willen blijven
            dus die zullen er goed mee omgaan

              /  
          5. Hahaha

            Met een goede scouting wordt je geen kampioen rossie :)

              /  
          6. rossie

            een beetje dom wat je daar zegt hahaha
            als je geen goeie scouting hebt
            word je zekers geen kampioen
            daar draait ajax juist op
            door goeie scouting heeft ajax veel jeugd talenten
            door goeie scouting staat het eerste stabiel in de top
            alleen goeie trainingen zonder goeie spelers word je geen kampioen
            daar heb je goeie spelers voor nodig
            en die vind je alleen door goeie scouting

              /  
          7. Hahaha

            rossie ons jeugdtalenten zitten al bij de E1 & de scouting dat doet Groningen al voor ons :)

              /  
  15. Ron

    Staat zo gek op het strand..

      /   Beantwoorden  / 
  16. Paul

    heb je er weer iets van mij afgehaald,lieve Christian.

      /   Beantwoorden  / 
  17. Ron

    Rossie; ik denk dat als Tadic bij Ajax had gevoetbald, al lang was weggekocht… Das toch een beetje het verhaal. Feit blijft wel dat Groningen de laatste jaren goed scout!

      /   Beantwoorden  / 
    1. rossie

      tadic is pas afgelopen seizoen gekomen
      en ben ook bang dat hij voor het einde van deze transfer periode
      vertrekt

        /   Beantwoorden  / 
      1. Hahaha

        rossie je hebt Ron z’n vraag niet beantwoord :)

          /   Beantwoorden  / 
  18. rossie

    zou je ibrahimovic weer terug willen bij ajax
    ok het is natuurlijk een sterke speler
    maar dat hij toen is ontslagen omdat hij een aanslag pleegde op zijn team genoot tijdens nederland zweden
    vd vaart wel te zeggen
    denk ik dat er toch teveel gebeurd is om hem weer terug te krijgen
    als je hem weer terug neemt lijkt het alsof je toegeeft dat je foute keuzes hebt gemaakt toen die tijd
    en in mijn ogen is dat niet zo
    je gaat toch niet je eigen team genoot de ziekenboeg in schoppen
    om een paar dagen later weer samen lekker te voetballen voor dezelfde club
    nee dan spoor je niet
    er zijn genoeg andere spelers die je kan gebruiken

      /   Beantwoorden  / 
    1. Hahaha

      Ik zou hem er graag bij willen hebben spitsenprobleem opgelost.

        /   Beantwoorden  / 
    2. Christian

      Ik wilde met de ‘deal met Zlatan’ eigenlijk aangeven dat ik onder geen beding Eriksen wil laten gaan, behalve als er ‘onrealistische bedragen of deals’ worden afgesloten.
      -
      Verder zou ik Zlatan en Theo weleens in één kleedkamer willen zien :-)

        /   Beantwoorden  / 
  19. Hahaha

    Ik heb gehoord dat van der Sar een afscheidsduel geeft tegen een wereldelftal met spelers met wie hij samen heeft gespeeld in de Arena. Sir Alex Ferguson is de trainer van het wereldelftal wat prachtig zeg voor hem. Ik hoop dat spelers als Jari Litmanen, David Beckham, Del Piero komen schitterend.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Christian

      Klopt 3 augustus in de Arena.

        /   Beantwoorden  / 
  20. Ron

    @Kees : er is een verschil tussen “halen” of “gehaald hebben”.
    In de periode dat Ajax kócht werd het gedwongen omdat Ajax elk jaar door de europese top werd leeggekocht…

      /   Beantwoorden  / 
    1. Hahaha

      Dat snapt een Kees of Rossie niet die hebben het alleen maar over Groningen dat het zo goed gaat & de geweldige scouting :)

        /   Beantwoorden  / 
      1. Paul

        hahaha,er is een verschil tussen halen en gehaald worden,dat is ook zo bij de geboorte,hahaha

          /   Beantwoorden  / 
      2. rossie

        duh
        slecht of goed
        wij groningers zijn altijd trots op onze club
        ajax moet is 4des worden
        dan barst de bom hiero

          /   Beantwoorden  / 
        1. Hahaha

          Rossie we weten dat je trots bent op Groningen maar ook met trots wordt je geen kampioen :)

            /   Beantwoorden  / 
    2. rossie

      dat ajax leeg gekocht word is toch goed
      brengt geld in het laatje
      en met goed investeren komen ze er wel weer
      daar groeit de club alleen maar van

        /   Beantwoorden  / 
      1. Hahaha

        Pfffffffff :) rossie als je wordt leeggekocht is nooit niet goed voor de club want dan kan je weer opnieuw opzoek naar spelers & dat kost ook geld. Het beste is zolang mogelijk het elftal bij elkaar houden die op elkaar zijn ingespeeld net als Barca of Man U als je prijzen wilt winnen want daar draait het om.

          /   Beantwoorden  / 
        1. rossie

          ja maar barca vergelijken met ajax kan je niet
          voor barca is een speler veel makkelijker te houden dan voor ajax
          je bent immers al bij de top
          hoger kan je niet
          om net zo sterk te worden als barca heb je geld nodig
          dus je koopt spelers die je weer voor 3x zoveel kan verkopen
          en als het uit eigen jeugd komt nog mooier
          je kan wel proberen een elftal bij elkaar te houden
          maar er zullen altijd betere spelers op de markt zijn
          dus uiteindelijk zul je toch weer moeten verkopen om die betere spelers te krijgen
          kijk naar groningen
          voor hun is het ook moeilijk om spelers te houden
          maar door goeie scouting zijn ze toch een stabiele suptopper
          net zolang tot het een x meezit en lukt het wel om druk op de top te zetten
          zo zou dat ook gaan met ajax tegen over de europeese top
          ps natuurlijk staat groningen bij mij bovenaan
          maar als ajax psv twente etc in europa zijn hoop ik ook dat ze het goed doen
          ook ik sta dan te juichen voor hun als ze de CL winnen
          het blijft een nederlandse ploeg
          en als nederlands elftal speelt zijn we allemaal supporters van dezelfde elftal
          en het meest zijn dat spelers van ajax of met een verleden bij ajax
          welke nederlander is nou niet trots op cruijf van basten bergkamp
          ik wel tenminste

            /   Beantwoorden  / 
          1. twenteforeverbeffer

            hoger voetballen kan niet rossie.daar ben ik nog niet zo zeker van.zou zo maar kunnen zijn dat ze in de hemel ook voetballen

              /  
          2. Hahaha

            Rossie je hoeft echt niet zoveel geld te hebben om net goed te zijn als Barcelona, kijk maar naar Villareal zelfde stadion als Groningen & de begroting net zoveel als Ajax ongeveer. Ze draaien al jaren mee in de top in Spanje, clubs als Barcelona & Real Madrid zijn blij als ze daar een punt pakken. Als je de schulden van Barcelona optelt dan heeft Groningen zelfs nog meer geld dan Barcelona. En natuurlijk moet je op z’n tijd een speler halen of verkopen maar jij had het over dat het goed was dat Ajax leeggekocht wordt dat is weer heel iets anders, je gaat van A naar Z :) Dat doe je wel is vaker om er snel overheen te praten ik heb je wel door :) Volgens jou draait alles om de scouting maar zo werkt het niet. Je ploeg lang bij elkaar houden & af en toe een speler laten doorstromen in het 1e elftal zo dat hij ervaring opdoet zo hoort het. En over Bergkamp & van Basten enz dat kan ik je wel zeggen wie daar niet trots op zijn, dat zijn die CALIMERO’S in Eindhoven & Rotterdam & Enschede omdat ze van Ajax afkomen.

              /  
          3. Hahaha

            Of op Pluto enz…. :)

              /  
    3. kees

      Ik weet dat van Ajax ieder jaar minimaal een kampioenselftal wordt verwacht: dit jaar lukte dat door die trainerswissel net, maar de jaren ervoor was het toch bedroefd, het niveau van Ajax, dat zullen de supporters uit Mokum toch met mij eens zijn; vwb je punt dat jullie beste spelers steeds vertrekken, ja, dank je de koekkoek! dat gebeurt bij iedere club, maar ik vind hoog van de toren blazen op dít moment voor Ajax niet gepast, want de afstand in punten en kwaliteit t.o.v. PSV, Twente en de subtop is niet zo groot als het verschil in begroting…en nog even over FC Groningen: die blijft stabiel in de subtop mee-doen, o.a. door een ex-Ajaxied: Pieter Huistra.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Hahaha

        Ohhh wat ben jij gemeen om Huistra te noemen ha ha ha nou is rossie overspannen :)

          /   Beantwoorden  / 
        1. Paul

          HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

            /   Beantwoorden  / 
        2. rossie

          o maar pieter huistra was vroeger ook een speler van groningen :)

            /   Beantwoorden  / 
          1. Hahaha

            Dat weet ik in de jaren 80 volgens mijn, maar bij Ajax heeft hij het vak geleerd :)

              /  
  21. Ron

    Bod op sightorsson verhoogd.. Ploegen zouden er bijna uit zijn..
    El ham mag zich sowieso melden bij het tweede!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Christian

      Het is goed nieuws rondom Sigthorsson, alleen is het verbannen van Mounir slim?

        /   Beantwoorden  / 
      1. Hahaha

        Ik weet niet als het goed nieuws is dat het bekant rond is met met Sigthórsson die 20 miljoen kost in guldens. Hij heeft maar weinig ervaring & ik zie hem niet schitteren in de CL.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Christian

          Hahaha, ik verwacht dat het bedrag rond de 5 miljoen euro ligt en dat is ongeveer 11 miljoen gulden. Ik vind dat het maximale voor een speler met veel talent en doorgroei potentie. Wie zou jij dan willen hebben als spits bij Ajax?

            /   Beantwoorden  / 
          1. Paul

            a gaat toch weg,elk mens heeft een karaktertrek,en die karaktertrek heeft Hamlap,en Dost heeft de eigenaardige karaktertrek,als hij een 100 procent naast schiet raakt hij frustie,en haalt hij zichzelf uit de concentratie,en dat zal blijven tot de dag dat hij voor de laatste keer een bal aanraakt.Is een goede speler voor een club zonder druk,heracles ,nac,exselcior,nec.Zodra er bij hem druk op zijn harsens komt is hij bijkans loos,.Ze moeten hem eens een keertje door een SCANNER halen

              /  
          2. Hahaha

            Als hij niet meer gaat kosten dan 5 miljoen dan is het proberen waard & ik kan wel een paar spitsen opnoemen maar die kunnen we niet betalen :) Maar hier komt ie weeeeeeeer Dost heeft toch 13 goals gemaakt als ik het goed heb niet slecht als bankzitter.

              /  
          3. Christian

            hahaha, je weet inmiddels toch wel dat ik de grootste promotor hier ben geweest van Dost, dus die keuze ben ik volledig met je eens!
            -
            ps Groningen is een mooie club die altijd de juiste spelers weet te vinden. Zou dat dit seizoen weer lukken?

              /  
          4. Hahaha

            Ik hoop het dan kunnen we weer shoppen & duurder verkopen :)

              /  
        2. aks

          9090909 euro dat is geen kattepis

            /   Beantwoorden  / 
  22. Ron

    Nee Chris, ik denk het niet.. Wat in geval van blessures.. Of een transfer mogelijkheid!?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Christian

      Ik denk het ook niet en soms denk ik ook ‘als Mounir nu eens wel wil luisteren naar de De Boer dan hebben we de beste spits van Nederland’……………..maar dat zal denk ik nooit meer bewezen worden nu hij naar het 2e is.

        /   Beantwoorden  / 
  23. Ron

    Paul, je bent gehaald? Beetje hetze beschadiging overgehouden?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Paul

      ik ben niet gehaald,ik ben gekocht en daarna verkocht.Zeg maar de enige echte geboren voetbal baby,alwaar mijn vader en moeder gelijk zeiden,VERKOPEN DIE HANDEL.hahaha

        /   Beantwoorden  / 
  24. Ron

    Tuurlijk zijn groningers trots op hun club!! Terecht! Mooie club.. Maar dat wil niet zeggen dat Ajacieden niet trots op hun club zijn, ook al zouden we vierde of vijfde worden..

      /   Beantwoorden  / 
  25. rossie

    suk naar groningen :)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Christian

      Gaan ze er in Groningen in ieder geval qua lengte op vooruit met de wissel Suk voor Koç

        /   Beantwoorden  / 
    2. Hahaha

      Suk ha ha ha, zie je het al voor je rossie de 1e thuiswedstrijd hele stadion vol Koreanen staan allemaal te roepen Suk Suk Suk Suk Suk Suk Suk Suk Suk Suk, cameraploegen uit Korea komen na de wedstrijd het veld op voor Suk om hem te interviewen :)

        /   Beantwoorden  / 
      1. aks

        @hahaha, je bent eenlolbroek zonder gulp maar met een plasgootje, hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah

          /   Beantwoorden  / 
        1. Hahaha

          Aks ik ken je niet & ik wil je ook niet kennen :) , dus bij deze doe ik mijn gulp voor jou dicht.

            /   Beantwoorden  / 
  26. ed apeldoorn

    twente volgend seizoen weer kampioen co klaart die klus wel dag kneusjes

      /   Beantwoorden  / 
    1. Christian

      Ed Apeldoorn, ik ben blij om te lezen dat je weer terug bent en weer de energie hebt om nu al te roepen dat Twente kampioen wordt! Heb je alle vertrouwen in Co en de huidige selectie?

        /   Beantwoorden  / 
    2. Hahaha

      Er is voor jullie maar een manier om nog ooit kampioen te worden, dat is op een computer spel :)

        /   Beantwoorden  / 
  27. Paul

    hahahahahaha hahahahahaha hahahahahaha suk suk him groningen,hahahahahahahahahahahahahaha

      /   Beantwoorden  / 
  28. Ron

    Ha edje!! Dat riep je vorig seizoen ook…
    Kom maar weer met al je redenen waarom dit niet gelukt is.. Ik geef er alvast een paar: knJb, scheids, planning… Kom maar, kom maar, kom maar

      /   Beantwoorden  / 
  29. Ron

    En dat ” wéér kampioen”… Ooit 1x kampioen geworden!! Wahahaha!!!

      /   Beantwoorden  / 
  30. Hahaha

    Ik hoop dat El Ham nog een kans krijgt het is te vroeg om hem al na 1 jaar weer weg te sturen. Ik heb liever dat Cvitanisch weg gaat hij heeft zijn kansen gehad & niet benut.

      /   Beantwoorden  / 
  31. aks

    Hahaha met z’n Plasgootje en paul met zijn reetveter waar hij voortdurend naast schijt, zijn niet bepaald serieus te noemen, eerlijk gezegd zijn het twee kleuters die de orde op de voetbalsites verstoren, ze kunnen beter op Hives gaan zitten, daar heeft niemand last van hun !

      /   Beantwoorden  / 
    1. Hahaha

      Lieve & vooral grappige aks ik kom alleen op het Ajax blog :) , dat is het enige blog die serieus genomen wordt. Al die andere voetbalblogs kan mij gestolen worden, mischien dat het iemand is met de zelfde naam of een of andere gek ik weet het niet & eerlijk gezegd intereseert het mij ook niet. Je hebt ook 2 Karels & 2 Pietjes ik heb op deze blog ook een keer een andere hahaha gezien zonder hoofdletter dus. PS: Mijn gulp gaat weer dicht :)

        /   Beantwoorden  / 
  32. Hahaha

    Ik heb gehoort als Sigthórson niet doorgaat dat ze met Welliton gaan onderhandelen van Spartak Moskou. Ik zou zeggen ga nu meteen aan de slag met Welliton hij is in bloedvorm de laatste 41 wedstrijden heeft hij er 41 gescoord dat is niet misselijk. Hij zal mischien wel wat gaan kosten maar dan betrek je de Zeeuw mee met de deal. Of je haalt Sigthórson & Welliton allebij dat is nog beter dan kan die Cvitanich eindelijk ook oprotten.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Christian

      Cvitanich kan sowieso weg of er nu wel of niet een spits komt, want dan kan je nog beter Castillion en Broere achter de nieuwe spits laten concurreren. Is Wellington echt een goede? Ik heb het idee dat dit een egoïstische spits is en niet een meevoetballende spits en die wil ik (jajaja, Suarez was ook geen meevoetballende spits, maar die had als voordeel al gewend te zijn aan Nederland en er dus direct te staan).

        /   Beantwoorden  / 
      1. Gordon Neukroth

        Ja het blijft een Braziliaan dus hij zal wel niet de makkelijkste zijn. Maar ik had hem gezien tegen Ajax en was toch onder de indruk & hij heeft CL ervaring dat vind ik ook belangrijk. En als hij een meevoetballende spits is dat weet ik eigenlijk ook niet ik kijk veel competitie’s maar niet het Russische :) . Maar als je hem voor een redlijke prijs kan krijgen dan zou ik het gewoon proberen, het is een keer iets anders.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Hahaha

          Het is geen meevoetballende spits volgens mij maar wat maakt dat uit als hij er 25 tot 30 inschiet & in de CL ook bepalend is dan hoor je mij niet klagen. PS: Leuke naam :)

            /   Beantwoorden  / 
    2. Batti

      HAHAHAHAH je hebt totaal gelijk Cvitanich is echt baggggggggggggggggger slecht williton is THE BEST OF THE WOLD

        /   Beantwoorden  / 
  33. rick nijmegen

    wat goed van jullie om in de v.i te zeggen dat twente geen kampioen wordt het kunnen niet anders als ajax supporters zijn die twente de titel niet gunnen lozers

      /   Beantwoorden  / 
    1. Christian

      Ik heb de VI nog niet gelezen, maar hebben we dit zo gezegd of haal jij (Ed Apeldoorn of Rick Nijmegen of welke stad komt zo nog meer langs) teksten weer uit zijn verband? Ik denk dat PSV zich langzaam aan het positioneren is als titelfavoriet…………

        /   Beantwoorden  / 
      1. Paul

        en als psv 4jaar achtereen geen CL haalt,dan gaat alles in rook op,ik denk zelfs nog het stadhuis in eindhoven,en die mensen werken zich uit de naad om die belastingen dan terzijnertijd weer dubbel te moeten invullen

          /   Beantwoorden  / 
        1. Christian

          De situatie lijkt mij inderdaad niet echt ‘financieel solide’, maar de gemeenteraad zou wel weten wat ze doen……………………

            /   Beantwoorden  / 
  34. PSV-FOR-LIFE

    Al halen we 40 jaar geen CL, die mogen we niet meer mee berekenen zoals altijd en door iedereen word gedaan.
    Dus spelen we volgens seizoen wel CL dan maakt PSV winst.
    Anders blijft de grafiek op 50% inkomen en 50%uitgaven.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Christian

      PSV-for-life want vind jij van de situatie dan bij PSV en de aankopen?

        /   Beantwoorden  / 
      1. PSV-FOR-LIFE

        Ja het geld komt van Balasz,Amrabat,Ibi en Salcido.
        Er zijn voor deze spelers nooit andere voor terug gekomen.
        Maar PSV had deze aankopen niet kunnen doen als de gemeenteraad niet akkord was gegaan want dan had dit geld ergens anders (aflossing van schulden) moeten gaan.
        Dus kort gezegd, dan waren Strootman en Mertens en zowiezo niet gekomen..
        Ook hebben natuurlijk sponsoren nog veel geld extra in het laatje gelegd, iedereen heeft het over de lening van €49 mil maar daarnaast krijgt PSV zo’n €40 mil extra van de sponsors Philips,VDL groep en nog meer.
        Maar dat die Tiny Sanders het beter voor elkaar heeft dan v Raay daar ben ik het mee eens.
        Gelukkig gaan we F-noord niet achterna!!

          /   Beantwoorden  / 
        1. Hahaha

          PSV VOLGT GRIEKENLAND

            /   Beantwoorden  / 
        2. Christian

          Natuurlijk zal het geld er wel zijn, maar je doet met deze aankopen en bijkomend salaris weer een extra groot beroep op je liquiditeit helemaal als spelers als Engelaar niet vertrekken. Ik vind het een gewaagde gok die misschien wel of misschien niet goed uitpakt…..

            /   Beantwoorden  / 
    2. Hahaha

      En als jullie volgend seizoen weer geen CL spelen?

        /   Beantwoorden  / 
      1. aks

        Die kans is groot !!
        De verkoop van dszuszak 14 – het aantrekken van de nieuwe spelers 13 daarbij opgeteld de nieuwe spelers salarissen van plus 3 miljoen
        is er een negatief saldo van 3 miljoen + daarbij opgeteld het negatieve saldo van vorig seizoen van zo’n slordige 5 miljoen is het schijnbare positieve saldo nu 41 miljoen.
        als PSV geen Kampioen wordt dan smelt die 41 miljoen als sneeuw voor de zon en gaat PSV bankroet.
        PSV speelt dus een gevaarlijk spel, mag dit wel van de KNVB ?
        wordt dat geen punten in mindering ?

          /   Beantwoorden  / 
        1. Hahaha

          Ze moeten een nieuwe regel gaan invoeren. Iedere club die 1 euro schuld heeft 1 punt eraf, dus als je 100 euro schuld hebt dan mag je niet meer mee doen aan de competitie.

            /   Beantwoorden  / 
          1. Paul

            alleen nog meedoen in de Primera bassie en adriaanbanaan competitieonas hahaha

              /  
    3. Paul

      jaja,,psv for life,boekhouden konden ze in de tijd van Harry van Raay ook al zo goed,hahaha

        /   Beantwoorden  / 
  35. Paul

    kan een nederlandse topclub degraderen naar de eerste divisie

      /   Beantwoorden  / 
    1. Christian

      River Plate kan het ook in Argentinië dus niks is zeker…

        /   Beantwoorden  / 
      1. Paul

        christian,dat was ook mijn hint,hahaha

          /   Beantwoorden  / 
  36. Hahaha

    He he hij is binnen en dat voor 4 miljoen valt toch nog mee de prijs, Stekelenburg naar Roma dat vind ik niet echt een stap vooruit jammer hij verdiend vind ik een betere club dan Roma. Ik hoop wel dat ze er nog 10 miljoen voor krijgen maar het zal wel rond de 7,5 zijn. We hebben gelukkig nog een goede keeper in huis als Stekelenburg gaat & dan heb ik het natuurlijk niet over Verhoeven alias PIZA :) dat is nog steeds een grote grap natuurlijk dat hij nog steeds keeper is van Ajax.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Paul

      niet zo denigrerend hahaha,ik vindt dat hij heeel behoorlijk kan keepen,zeker voor ajax begrippen,een geweldige keeper

        /   Beantwoorden  / 
    2. Paul

      hahaha ik bedoelde Maria Verhoeven,blijft voor mij toch wel een geweldige keeper.

        /   Beantwoorden  / 
  37. Hahaha

    Ik denk dat binnenkort Benfica zich gaat melden voor El Ham, want Nuno Gomes & Cardozo zijn daar al weg. Dus ze zijn opzoek naar spitsen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Christian

      Portugal weet Nederland wel te vinden de afgelopen weken, dus mogelijk dat Benfica toch eens gaat praten met El Ham en Ajax.

        /   Beantwoorden  / 
  38. Hahaha

    Ik denk niet dat van der Wiel naar Inter zal gaan want daar hebben ze Zanetti & Motta & Maicon & Chivu die allemaal op hem plaats kunnen spelen. Wel Stekelenburg daar zal ik niet van verschieten.

      /   Beantwoorden  / 
    1. hahaha hahahahaha

      van der wiel had laatst een lekke band,hij kon de band niet zelf verwisselen,want hij moest twitteren.wwwwhhhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

        /   Beantwoorden  / 
  39. Batti

    Ha ik zie ver der wiel al in een inter shirt staat totaal niet en waarom moeten ze van der wiel hebben dit jaar heeft ie slecht gespeeld dus en als ie bij inter speelt komt hij er toch niet in dus

      /   Beantwoorden  / 
  40. Hahaha

    Stekelenburg moet gewoon lekker bij Ajax blijven voor de rest van zijn leven. Ik vond M. United goed bij hem passen maar ze hebben gekozen voor Gea. Arsenal daar moet hij niet heen gaan, dat word dit jaar weer niks alle spelers lopen daar weg.

      /   Beantwoorden  / 
  41. toontje

    schei tog uit met die ajax fc twente is de best

    aankopen fc twente (of nieuwen)

    berghuis
    cornellisen
    w.janssen

    kan ajax niet betalen

      /   Beantwoorden  / 
    1. Hahaha

      Zulke spelers willen we nog niet voor niks.

        /   Beantwoorden  / 
    2. Paul

      als het een beetje tegen zit wor het hele stadion afgekeurd,is er helemaal geen twente meer over.hoe erg het ook is met het drama

        /   Beantwoorden  / 
      1. Hahaha

        Die is al afgekeurd ze moeten dit jaar in een ander stadion spelen.

          /   Beantwoorden  / 
  42. Hahaha

    Frank heeft al een vrouw & kinderen iets wat jij nooit zal krijgen mijn eenzame vriend.

      /   Beantwoorden  / 
  43. Ron

    Jona is op z’n PSV blog weer eens aan z’n stemmingsmakerij begonnen… Moeten wij ons hier ook maar eens niet gaan verlagen naar dat niveau!? Chris???

      /   Beantwoorden  / 
    1. Hahaha

      Nee Ron normale mensen die verstand hebben van voetbal komen alleen op het Ajax blog.

        /   Beantwoorden  / 
    2. Christian

      Ron, ik heb het even wat minder gevolgd vanwege vakantie, maar wat doet Jona op het PSV blog. Misschien heb ik dan weer inspiratie, alhoewel we ons als Ajax gewoon als heren blijven gedragen :-)

        /   Beantwoorden  / 
      1. Hahaha

        Voordat ik hier op het blog kom doe ik altijd eerst even mijn smoking aan met stropdas.

          /   Beantwoorden  / 
  44. Ron

    Hahaha… Ik zie je regelmatig voorbij flitsen!! ;)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Hahaha

      Nee dat is mijn broertje denk ik :)

        /   Beantwoorden  / 
  45. oke

    Frank wil nog een goede spits. ajax wil amoah. die zou ik niet kopen. ajax is een club die veel jonge spelers heeft. ik zou ook een jonge spits kopen.
    zijn er spelers voor die positie??

      /   Beantwoorden  / 
    1. Hahaha

      Dost

        /   Beantwoorden  / 
  46. Erik

    Maarten gaat zo te zien volgens het laatste nieuws toch naar AS Roma. Zowel Speler als Club onderhandelingen lijken erg positief te verlopen.

    Toch vraag ik me af.. Doet Stekelenburg er niet beter aan om 1 seizoen te wachten en te hopen op een net wat betere club?

    De Nr1 van Nederland (CL spelen) verwisselen met de Nr6 van Italie (EL spelen). Ik heb er echt gemengde gevoelens bij. Als je de financiële voordelen niet in overweging neemt zou ik kiezen voor Ajax denk ik.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Christian

      Helemaal met je eens Erik. Dit is echt te min voor hem!

        /   Beantwoorden  / 
  47. Ron

    Erik, vind ik ook.. Jaartje CL… Zal hem betere clubs brengen denk ik

      /   Beantwoorden  / 
  48. Ron

    Amoah gaat niet door.. Waarschijnlijk géén spits!? Waarom dost niet??

      /   Beantwoorden  / 
    1. Hahaha

      Als transfer Stekelenburg doorgaat dan moeten ze Welliton halen van Spartak Moskou goede spits & hij is in bloedvorm.

        /   Beantwoorden  / 
  49. Erik

    Bojan vertrekt van Barcelona naar AS Roma. Ben benieuwd of ze daar een team willen neerzetten die gaat meevechten voor de prijzen. Mocht dat zo zijn (net zoals bij Vitesse) dan maakt het ‘t wel iets aantrekkelijker.

      /   Beantwoorden  / 
  50. Ron

    Een goed team koop je niet in 1 seizoen.. Vraag maar rond in Eindhoven!

      /   Beantwoorden  / 
  51. nick.k''

    Stekelenburg lijkt te vertrekken naar roma, ik gun hem een betere club ik vond man united goed bij hem passen jammer voor stekelenburg dat ze de gea hebben gehaalt. En ik denk ook dat serero het volgend seizoen gaat maken hij maakte op mij een goede indruk tegen brondby.

      /   Beantwoorden  / 
  52. nick.k''

    Ajax speelde goed tegen Independiente. Jammer voor janssen dat hij de penalty miste dat zou goed voor zijn zelfvertrouwen zijn.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Hahaha

      Ik denk niet dat Janssen heeft wakker gelegen van die penalty, die heeft hij thuis met een lekkere koude fles bier weer weg gedronken :) De wedstrijd was niet slecht maar de verdediging liet weer veel steken vallen & dat is vorig seizoen ook te veel gebeurd. We moeten toch echt nog een 2e Jaap Stam achterin hebben liefste 2.

        /   Beantwoorden  / 
  53. Ron

    Uitspraken van onze theo uit z’n verband trekken en overgieten met een zogenaamd anti PSV sausje… Beetje calimero uithangen, Chris

      /   Beantwoorden  / 
    1. Hahaha

      Ja Ron de succesvolste clubs worden altijd gehaat dat is nou eenmaal zo. In Duitsland is dat B. Munchen in Italië AC Milaan & in Spanje Real Madrid. Het is gewoon afgunst.

        /   Beantwoorden  / 
    2. Christian

      Ach Ron, ik ga me daar niet meer druk overmaken na een heerlijke vakantie. Wij zijn immers groot :-)

        /   Beantwoorden  / 
  54. Ron

    Ik vergelijk Ajax toch liever met barca!! PSV is real. Kopuh kopuh kopuh!!!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Hahaha

      Ik ook maar Real heeft een grotere prijzenkast daarom worden ze gehaat in Spanje.

        /   Beantwoorden  / 
  55. Ron

    Kooplust van PSV nog niet gestopt.. Nu el ham!! Die Brands’ spreekt eerst tegen dat er interesse was en nu plots wel!! Laat Ajax maar flink geld vragen.. Als Ajax zich ergens meldt moeten we ok de hoofdprijs betalen

      /   Beantwoorden  / 
  56. Ron

    En ze willen hem GRATIS hebben.. Wat een losers!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Christian

      Een verlate 1 april grap! Ik voorspel een ondergang voor PSV als ze dit seizoen geen kampioen worden…………………..Het lijkt nergens op wat ze doen voor een club die financieel aan de afgrond stond (staat).

        /   Beantwoorden  / 
  57. Ron

    Brands is een vies manneke. Hij vindt dat Ajax geen transfersom mag vragen.. Omdat ie in het tweede speelt!! Wat een kneus!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Hahaha

      Hij probeert zo het bedrag kleiner te maken. Maar je denkt toch niet dat Ajax hem naar PSV laat gaan, ze laten hem alleen naar het buitenland gaan.

        /   Beantwoorden  / 
  58. Ron

    Je moest es weten hoe PSV gehaat wordt!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Hahaha

      Ha ha ha je moet nooit iemand haten dat tast je denkvermogen & realiteit aan :)

        /   Beantwoorden  / 
  59. Ron

    Haatten tussen aanhalingstekens

      /   Beantwoorden  / 
  60. Opvoeden

    Ik ben blij dat ik deze website gevonden heb. Is een welkome aanvulling op mijn repertoire bookmarks ;) . Leuk dat je zo verfrissende inzichten hebt!

      /   Beantwoorden  / 
  61. joel

    wie zou ajax toch gaan aantrekken voor dit seizoen???
    narsingh zoizo hopelijk komt hij snel.
    en ajax moet ook nog een nieuwe linksback halen voor als boilissen gebleseerd is je kan natuurlijk niet met zon jonkie als dijks hij is wel een hele goede voor de toekomst.
    en ajax moet nog een spits halen achter sightorsson ik denk namelijk niet dat hij het een heel seizoen vol houd om vit te zijn en een nieuwe spits is ook wel fijn voor als je achterstaat en je moet iets vozeren.
    en hopelijk komt er nog breedte versterking altijd handig.
    en ik zat namelijk ook al te denken aan nuytinck ook als vertongen blijft een hele goede verdediger ook voor de toekomst.

      /   Beantwoorden  / 
  62. Ron

    Vit? Vozeren?? En je loopt een seizoen achter!!

      /   Beantwoorden  / 
    1. joel

      daar bedoel ik natuurlijk mee fit en waarom loop ik een seizoen achter??

        /   Beantwoorden  / 
  63. Ron

    Seizoen 2011-12 is afgelopen.

      /   Beantwoorden  / 
  64. joel

    ik bedoel naatuurlijk 2012-2013

      /   Beantwoorden  / 
  65. Ron

    Blog gaat toch echt over vorig seizoen

      /   Beantwoorden  / 
  66. joel

    ja sorry

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.