Succes Ajax leidt tot verkoop Demy de Zeeuw

Sinds de transfer van Theo Janssen van FC Twente naar Ajax zwierf het gerucht al door de voetbalwereld, maar deze week is definitief de knoop doorgehakt door Demy de Zeeuw zelf. Hij vertrekt na een succesvolle medische test van Ajax naar Spartak Moskou.

Ik heb hier overigens al vaker aangegeven dat ik het gebrek aan voetbalkennis vond dat men de link legde tussen de aankoop Janssen en de verkoop De Zeeuw, want de één is voor de linkerkant en de ander voor de rechterkant. Dit terzijde.

Demy was een goede aankoop van Jol, die Ajax in zijn eerste seizoen echt verder heeft geholpen en een meerwaarde bleek. Het WK in Zuid-Afrika heeft voor een grote terugslag gezorgd, maar de eindfase afgelopen seizoen toonde weer de meerwaarde van Demy aan.

Ik sta dus ook absoluut niet te juichen bij deze transfer, want je hebt een sterke selectie nodig, waarin De Jong en De Zeeuw elkaar moesten beconcurreren. Het kampioenschap van Ajax heeft de spelers toch weer populairder gemaakt, zelfs een speler die ver onder de maat heeft gespeeld.

Als er dan een club komt die voor een 28 jarige speler nog minimaal het bedrag neerlegt dat je er ook voor betaald hebt dan moet je misschien ook het financiële aspect mee laten wegen. Demy, het gaat je goed!

De vraag die nu resteert is of Ajax de concurrentie voor De Jong laat komen van Anita en mogelijk Sneijder of komt er nog een rechtermiddenvelder naar Ajax? Het zou mijn niet verbazen als de naam van Defour toch weer opduikt de komende dagen.

Tot de volgende persoonlijke noot, Christian

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.