Blind staren op aankopen is bij Ajax voorbij – Nieuw seizoen, Nieuwe kansen

Het nieuwe seizoen is ook voor Ajax weer begonnen op 27 juni 2011 en dat is dus ook het moment om 15 mei 201, waar Ajax de titel wegkaapte voor PSV en FC Twente, definitief te zien als een mooie herinnering, . Prestaties uit het verleden geven immers geen garantie voor de Toekomst.

Bij Ajax is overigens de blik wel voldoende gericht op De Toekomst en het aanwezige talent, waardoor gedurende de voorbereiding toch minder wordt gesproken over aankopen. Ik besef me wel dat dit weer anders kan worden als een Vertonghen, Stekelenburg of Van der Wiel vertrekt.

Een heerlijk gevoel om je voorbereiding eigenlijk te beginnen met de selectie zoals je die wilt hebben, want Boerrigter en Janssen waren vandaag al aanwezig. Het is alleen nog wachten op Sigthorsson.

Het bewijs dat Ajax eerst in de eigen keuken wil kijken, is de invasie van een 6-tal talenten die de komende 2 weken aansluiten bij de selectie. De aankoop Mats Rits en Rodney Sneijder krijgen een kans om zich te bewijzen voor het geval De Zeeuw of Anita alsnog vertrekt als middenvelder.

Voor de verdedigers Dico Koppers en Ricardo van Rhijn is dit ook een ideale mogelijkheid om hun talent te showen. Voor van Rhijn zie ik sowieso al een plek achter Van der Wiel in de selectie weggelegd, maar wie weet al meer.

En Dico Koppers is een linksbenige verdediger die misschien wel doorschuift als Vertonghen vertrekt, want dan zal De Boer toch Boilesen naar het centrum halen. Voor Lukoki en Castillion is de test misschien nog belangrijker, want vooral Castillion is al een plaats in de selectie toegedicht, maar dan zal hij zich nu wel moeten laten zien.

Het is allemaal goed nieuws show wat mij betreft dat aangeeft dat binnen Ajax wordt nagedacht over de talenten en hun mogelijk rol binnen afzienbare tijd. Toch is het niet allemaal positief.

De discussie over de positie van Danny Blind lijkt weer op te waaien en dat vind ik jammer. Ik hoop dat hij snel een mooie rol krijgt binnen Ajax zodat we ons weer kunnen richten op een mooi voetbalseizoen!

Tot de volgende persoonlijke noot, Christian

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

4 reacties op “Blind staren op aankopen is bij Ajax voorbij – Nieuw seizoen, Nieuwe kansen

  1. Ron

    PSV begint dit seizoen wéér als topfavoriet.. Kampioenschapje kopen heet dat

      /   Beantwoorden  / 
    1. Christian

      De aankopen Mertens en Strootman geven mij inderdaad het gevoel dat PSV ‘ weer een serieus goed elftal gaan krijgen’. Het boeiende blijft natuurlijk: zoveel financiële ellende en dan zo uitpakken qua transfers (ondanks de transfer van Dszudszak)

        /   Beantwoorden  / 
      1. rossie

        die spelers worden betaald van de transfers van dszudzak en affelay
        als de gemeente niet hun grond hadden gekocht dan waren strootman en mertens en wijnaldum ook niet gekocht
        want dan hadden ze dat geld nodig om hun achterstand weg te werken

          /   Beantwoorden  / 
        1. Christian

          Ik begrijp dat daardoor PSV ineens wel solvabel is om transfers te doen, maar principieel is het heel erg vreemd en zou ik me als Eindhovenaar ook erg onprettig hierbij voelen.

            /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.