Mathijsen opvolger Vertonghen bij Ajax

Het eind van de competitie nadert en vanaf dat moment gaat het in de voetballerij vaak over geruchten en transfers. Het vertrek van Vertonghen is ook regelmatig een gerucht, maar wel één met een grote kans van realisme.

De jonge Belg heeft dit seizoen aangetoond toe te zijn aan een volgende stap, alhoewel ik als Ajax fan zeg: een extra jaartje is nog goed voor je Jan! De geruchten over zijn opvolging beginnen nu ook te komen.

In de huidige selectie heeft Ajax met Daley Blind en Nicolai Boilesen twee spelers die in de nabije toekomst meer op die positie in aanmerking komen dan als linksback. Alleen een mogelijke andere optie als linksback, Burnet, is al vertrokken richting FC Groningen, dus heel gek is het niet dat Ajax misschien wat ervaring zoekt als vervanging van Vertonghen.

Als je weet dat Ajax zich toch vooral wil richten op Nederlands sprekende spelers (of snel kunnen leren zoals in het Noorden) dan is Joris Mathijsen helemaal niet zo’n gekke naam.

De Boer kent hem als assistent-bondscoach van Oranje erg goed en Joris heeft nog een één jarig contract, dus is met zijn 31-jaar een goedkope ervaren speler. Ik moet wel bekennen dat hij mij nooit 100% heeft overtuigd, maar ik kan er ook wel eens naast zitten!

Tot de volgende persoonlijke noot, Christian

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

6 reacties op “Mathijsen opvolger Vertonghen bij Ajax

  1. Justin

    Granqvist graag!!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Christian

      Dat is jouw oogappel, maar is hij ook links?

        /   Beantwoorden  / 
      1. Justin

        Nee dat niet, maar dat leren ze hem toch wel in Amsterdam?

          /   Beantwoorden  / 
        1. Christian

          Sorry, dan komt hij niet door het strenge aannamebeleid heen ;-)

            /   Beantwoorden  / 
  2. jeroen rotterdam

    jongens ff jullie aandacht tnt wil ajax postzegels op de markt brengen maar uit onderzoek blijkt dat 14 miljoen mensen dan niet weten op welke kant zij moeten spugen is die niet goed hahahahah twente wint de dubbel groetjes

      /   Beantwoorden  / 
    1. Christian

      ed, eindelijk een keer een leuke inbreng van je! En wat betreft je voorspelling rondom de dubbel voor Twente zullen we zondagavond meer weten.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.