Toekomst van Van der Wiel ligt in grote competitie – Topkandidaat Bayern München

Update 6/4: De vorm van Van der Wiel blijft dit seizoen bij Ajax achterwege, maar de interesse van topclubs verdwijnt niet. Vanwege het bijtekenen van Alves zal Barcelona voorlopig geen optie zijn, maar de belangrijkste gegadigde lijkt momenteel toch Bayern München. Een mooie club, maar met Lahm lijkt een positie op de bank het vooruitzicht. Gregory, blijf nog één jaartje!

Het was de eerste maanden van dit seizoen even wennen voor Van der Wiel omdat het voetballend niet liep zoals hij was gewend. Gelukkig is hij onder De Boer ook direct weer opgeleefd, waardoor het meer dan logisch is dat hij Ajax gaat verlaten.

De vraag is alleen nog naar welke grote competitie en waarschijnlijk ook topclub hij zal worden getransfereerd. Ik hoop wel dat dit alles pas in de zomer zal plaatsvinden, want we kunnen hem nog prima gebruiken.

In een eerder stadium hadden Barcelona en Milan al interesse getoond en deze week kwam daar ook Chelsea bij. Overigens zou een eventueel transfer naar Barcelona afhangen van de toekomst van Dani Alves en die lijkt te blijven.

Ik denk wel dat het Spaanse voetbal het beste past bij Van der Wiel vanwege de vrijheid die spelers vaak krijgen op het veld. De interesse van Chelsea lijkt op dit moment alleen het concreetst.

Het gaat dit seizoen niet zo goed met Chelsea, waardoor Abramovitsj toch enigzins in paniek is en dat zijn situaties waarin vaak met de portemonnee wordt gezwaaid.

Op een gegeven moment zal Ajax natuurlijk ook bezwijken onder deze geld druk, maar dat zijn we wel gewend vanuit onze betere jaren. Het zou wel weer een bewijs zijn dat we als Ajax op de goede weg zijn.

Tot de volgende persoonlijke noot, Christian

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

12 reacties op “Toekomst van Van der Wiel ligt in grote competitie – Topkandidaat Bayern München

  1. ander oog

    “Op een gegeven moment zal Ajax natuurlijk ook bezwijken onder deze geld druk, maar dat zijn we wel gewend vanuit onze betere jaren. Het zou wel weer een bewijs zijn dat we als Ajax op de goede weg zijn.”

    Wanneer is Ajax in de betere tijd onder de druk van geld bezweken? De beste transfers heeft Ajax gemaakt in tijden dat ze achter de feiten aanliepen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Justin

      Beste ander oog,

      U vergeet dat Ajax de UEFA cup won en vlak daarna Jonk en Bergkamp als package-deal liet vertrekken voor een flinke bom duiten.
      Na de winst champions league verkocht Ajax diverse spelers, al gingen er ook een hoop transfervrij de deur uit.
      Ik weet, het is lang geleden, maar aan uw kritische en ietwat zeurderige toon dacht ik een man op bepaalde leeftijd te herkennen.
      Eigenlijk heeft Ajax altijd wel zeer lucratieve transfers kunnen doen zowel in goede als slechte tijden.
      Dergelijke miljoenendeals laat je nu eenmaal niet lopen als Nederlandse club zijnde, volstrekt logisch.

      Mvg Justin H.

        /   Beantwoorden  / 
      1. ander oog

        Zowel Jonk als Bergkamp waren op dat moment toe aan een volgende stap in hun carriere. Bergkamp zeker en Jonk volgens mij ook wilde in 1991 al weg. Toen waren echter de juiste clubs nog niet voldoende geinteresseerd.
        .
        Uiteindelijk is de motivatie van de speler veel doorslaggevender dan de druk van een hoog bod. Suarez, Wiel, Stekelenburg, Vertonghen willen allemaal verder gaan kijken. Dat bepaalt de verkoop. De hoogte van de transfersom is vervolgens onderhandelen over een al vaststaand gegeven. Namelijk dat de speler vertrekt.
        .
        Als zo’n speler blijft is het omdat de belangstelling tegen viel. Niet omdat Ajax (of welke club uit de eredivisie ook) wel of niet stand hield tegen een acceptabel bod.
        .
        Alleen in geval van een belachelijk hoog bod (bijvoorbeeld Sulejmani) zal een club bezwijken voor de verkoop van een speler die niet klaar is bij de club.
        .
        Zelfs Cruijff vertrok destijds ondanks een recordbedrag niet vanwege het bod naar Barcelona. Cruijff was klaar met Ajax vanwege heibel over de aanvoerdersband.
        .
        Dus Justin welke keer heeft Ajax een speler gehad die puur vanwege de druk van een megabod bij Ajax vertrok zonder dat de speler zelf al wegwilde? Liefst een speler die ik me kan herinneren en die ik zelf nog heb zien voetballen. Volgens mij is er geen speler te noemen. En als dat al gebeurt is dan was dat niet in een goede periode voor Ajax.
        .

          /   Beantwoorden  / 
        1. Christian

          Ander oog, je kunt altijd alles met een ander oog zien en je kunt er altijd een draai aangeven hoe je bepaalde informatie wil interpreteren. Het feit is dat Ajax een bod van 10 miljoen op Suarez nooit zal accepteren ook al wil hij graag weg. Het is altijd een combinatie van wat een speler wil, maar uiteindelijk zal er ook genoeg betaald moeten worden. Elke club heeft een bedrag in het hoofd (afhankelijk van de markt en de situatie) waarvoor ze uiteindelijk ‘ja’ zeggen en dus bezwijken.

            /   Beantwoorden  / 
        2. Christian

          O ja, Klaas Jan Huntelaar was gewoon bij Ajax gebleven in de winterstop als Real minder dan die ongeveer 20 miljoen had geboden. En KJH had dan gewoon de volle 100% inzet gehad. En zo kunnen we nog wel even doorgaan met spelers, maar waarschijnlijk zie jij het toch net anders :-)

            /   Beantwoorden  / 
        3. Justin

          Ik moest lang nadenken over je vraag other eye, maar ik weet em!!!
          ANGELOS CHARISTEAS.
          Die was NOOIT vertrokken naar Feyenoord als Ajax er niet 75 euro voor gehad zou hebben plus taart voor de hele selectie en staf.

            /   Beantwoorden  / 
          1. Christian

            Aan Angelos had ik nog niet gedacht, maar die kan je ook bij het lange rijtje topverkopen schrijven.

              /  
  2. piet

    Als we het dan toch over het z.g.n. geldverspillen hebben alles is navernand van de hoogste tot de laagste klassen,van het minste tot het meeste geld hebben,kijk even niet naar Ajax,maar wat hebben de buitenlandse clubs,uitgegeven,en verloren,alleen al over onze topspelers,Van der Vaart,Sneider,klaas-jan , ik noem er nu drie tel op wat ze van Ajax en waar ze nu zijn aan winst en verlies hebben gekost daar kunnen alle zwervers uit heel Amsterdam 20 jaar voor in het Hilton hotel verblijven.reken het uit en ik hoor het wel……..misschien zit ik er een jaar naast.

      /   Beantwoorden  / 
  3. warco

    Jammer maar begrijpelijk als van der Wiel naar een grote buitenlandse club vertrekt . Hij is een prima aanvallende verdediger die past in het Ajax systeem , maar verdedigend laat hij nogal eens steekjes vallen , vooral bij hoge ballen en vrije trappen van de tegenstander is hij niet echt sterk . Binnen de selectie kan zijn vertrek wel opgevangen worden , en door zijn verkoop vangt Ajax flink wat poen .
    De eventuele verkoop van Stekelenburg , Vertongen en Suarez zou problematischer voor Ajax zijn , omdat er binnen de selectie geen vervangers zijn van dat niveau .

      /   Beantwoorden  / 
    1. Christian

      Ik ben er nog niet zeker van dat we een vervanger in de selectie hebben voor Gregory. Wel genoeg mogelijke talenten en Silva.
      -
      Stekelenburg is ook klaar voor een volgende stap en dan mag Vermeer zijn kans grijpen.
      -
      Vetonghen is dit jaar in vorm, maar ik hoop nog op een jaar. Anders zou Blind een optie zijn.
      -
      Suarez, tja zo’n speler vind je niet snel meer, maar Ajax zal dan gewoon anders gaan spelen, zoals net voor de winterstop. Als elftal hoeven we hier, met ook Sulejmani erbij, niet slechter te worden.

        /   Beantwoorden  / 
  4. warco

    Blind heeft het als rechtsback bij Groningen prima gedaan en kan volgens mij van der Wiel zo vervangen .
    Vermeer is natuurlijk een goede keeper , maar mist toch nog de extra klasse van Stekelenburg , maar kan als keeper nog wel groeien .
    Vertonghen is al een paar jaar een rots in de branding in de verdediging , die plek kan niet zo maar door een jong talent ingevuld worden .
    Suarez is inderdaad niet te vervangen door een ander omdat hij uniek is , daar is geen tweede van . Ajax zal zonder Suarez anders moeten spelen , maar dat mag toch geen probleem zijn .

      /   Beantwoorden  / 
    1. Christian

      Warco, Blind heeft het zeker goed gedaan als rechtsback, maar ik zie hem (en De Boer zegt dit ook) liever doorbreken als linksback of linkscentraal.
      -
      En ja, we zullen met de vervangers van Vertonghen en Stekelenburg niet direct hetzelfde niveau hebben staan, maar zo zijn zij ook niet begonnen. Ze zullen moeten groeien de vervangers.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.