De Jong onderdeel van Ajax’s toekomst

In de slotfase van het seizoen 2010-2011 zien we dat Siem de Jong weer regelmatiger belangrijk is voor Ajax. Afgelopen weekend tegen Hercles drukte hij dit belang ook uit in de 2-0, dus heel vreemd is het niet dat Ajax nu eindelijk het contract daadwerkelijk gaat verlengen.

In De Telegraaf geeft zaakwaarnemer Laros aan dat de intentie is uitgesproken om te verlengen tot 2015 of 2016 en dat hij eigenlijk geen problemen verwacht. Deze week zal Siem ook nog om tafel gaan met Frank de Boer om over zijn rol te praten.

In deze gesprekken is het maar een klein stap om ook eens te praten over Luuk de Jong, die steeds meer de echte spits van FC Twente wordt voor Janko. Broertje Luuk heeft immers dezelfde zaakwaarnemer.

Elke voetballiefhebber moet zien dat Luuk de Jong nog net iets meer dan Siem een echte spits is en dan vooral een echte Ajax spits. Het lijkt onhaalbaar, want Twente kan elk bedrag vragen, maar ik begrijp dat Ajax toch ook de broederliefde gebruikt voor de toekomst van Ajax.

Tot de volgende persoonlijke noot, Christian

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

24 reacties op “De Jong onderdeel van Ajax’s toekomst

  1. Sympho

    De tijd dat FC Twente spelers naar Ajax gingen is definitief voorbij. Gelukkig maar.
    So keep on dreaming.. lol

      /   Beantwoorden  / 
    1. twenteforever

      een hele mooie droom .maar helaas is onze luuk nogal prijzig dus voor ajax helaas onbetaalbaar .de uitverkoop bij twente is verleden tijd .de toekomst gaat er steeds beter uit zien .

        /   Beantwoorden  / 
      1. Christian

        ik wil het geen uitverkoop noemen, maar ik denk wel dat het jullie droom is dat er nooit meer spelers van Twente naar Ajax zullen vertrekken. Misschien zal dat nu niet gebeuren met De Jong, maar in de toekomst gaat dit echt wel weer gebeuren.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Sympho

          Dacht het niet. Vroeger waren ze meteen weg. Maar FC Twente is nu een tien keer mooiere betere club dan die soap box shit van AJax.
          DUs opzouten

            /   Beantwoorden  / 
          1. Christian

            Klopt Twente is een mooie club om nu voor te voetballen, maar heeft nog lang niet de naam en faam met een verleden als een club als Feyenoord, PSV of Ajax. Een speler als bijvoorbeeld Chadli of De Jong zal als de keuze er was, volgens mij nu echt nog wel kiezen voor Ajax.
            -
            Daarnaast verwacht ik nog steeds dat Twente over 5 jaar gewoon weer de club is, zoals het altijd is geweest. En dan zullen spelers helemaal wel weer naar Ajax willen.

              /  
        2. twenteforever

          de spelers die nu of desnoods later bij twente weggaan gaan gewoon naar een buitenlandse club joh .ze hebben helemaal geen trek meer in ajax .dat is geweest ,je kunt misschien nog een keer gelijk krijgen ,maar zorg maar eerst eens weer een of twee keer achter elkaar kampioen te worden .
          het schijnt in amsterdam nou een keer niet door te dringen dat twente een topclub aan het worden is dus zijn de druiven echt zuur . ikgarandeer je dat mocht twente nu weer no een worden dat spelers eerder voor twente kiezen dan voor ajax .ook al gezien het geld dat hier dus wel is .hoe verklaar je anders dan de zgn aankopen vna een MIDO .EN LODEIRO pfff hou op man jukkie leren het nooit. nog een voorbeeld ;jullie proberen gescoute spelers bv
          Carrilo weg te kapen ,een Bajrami waar twente al mee rond was alsnog weg te jatten !nou daar maak je vrienden mee !wat krijg je dus ??aversie tegen ajax .

            /   Beantwoorden  / 
          1. Christian

            Twenteforever, waarom meteen zoveel agressie in je reactie? We hebben een inhoudelijke reactie over of er ooit nog spelers van Twente naar Ajax gaan omdat dit een verbetering is qua club en aanzien. En wat doe jij? Alleen maar weer schelden, zwart maken en oude koeien uit de sloot halen. Je zou zo in het bestuur van Ajax kunnen!
            -
            Nogmaals ik heb alle respect voor Twente en de prestaties en geniet hier ook van. Alleen net zoals wij niet moeten denken dat we direct weer onaantastbaar worden, moeten jullie niet denken dat je nu en in de toekomst de grootste club van Nederland bent.

              /  
  2. Sympho

    JIj bent niet goed wijs. Idioot.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Christian

      Sympho, wat bedoel je?

        /   Beantwoorden  / 
      1. Sympho

        FC Twente heeft de beste structuur van heel Nederland!
        Solide en geen gezijk als Ajax of Feyenoord. We hebben nooit tot de echte top behoord, maar nu wel. EN dat blijft zo..

          /   Beantwoorden  / 
        1. Christian

          Dat klopt op dit moment inderdaad. Mijn complimenten! Ik heb alleen wel vraagtekens of je dit als Twente kan volhouden, maar ben ik dan direct een idioot?

            /   Beantwoorden  / 
  3. Sympho

    Waarom niet??? Give me one good reason.. Wij zijn geen AZ..

      /   Beantwoorden  / 
    1. Christian

      De druk van binnen en van buiten de club zal gaan toenemen, er zal meer buitenlandse interesse komen van clubs uit het buitenland voor spelers, de spelers zullen zichzelf een andere status gaan aanmeten, de andere clubs in de eredivisie zullen wedstrijden anders gaan benaderen als Twente op het programma staat en zo kan ik nog wel even doorgaan wat er allemaal gaat veranderen als je van provincieclub echt altijd mee wil doen om de titel.
      -
      De gedragingen rondom AZ uit van spelers en trainers was al een eerste indicatie dat het heel lastig is om normaal te blijven doen als het allemaal even niet mee zit.
      -
      Tot slot neemt mijn mening niet weg dat ik vorig en dit seizoen enorm kan genieten van Twente, maar één zwaluw (of straks 2) maakt nog geen zomer……..

        /   Beantwoorden  / 
      1. twenteforever

        ik heb liever twee titels achter elkaar dan 7 jaar helemaal niks
        .worden er bij ons daarna spelers weggekocht brengen ze zoveel op dat we moeiteloos weer aan kunnen vullen .JAWEL kijk eens de vergelijking met vorig jaar .iedereen brulde das eenmalig dat kampioenschap .nee dus we doen volop mee voor drie prijzen!
        en dan roepen ze van kampioen van de armoe ? hahah ja hoor de afgunst is groot zowel in amsterdam en vooral in eindhoven.

          /   Beantwoorden  / 
  4. Christian

    Kampioen van armoede roepen ze elk jaar, behalve vorig jaar, dus trek je dat niet aan.
    -
    Het is inderdaad knap dat Twente weer mee doet en volgens mij wordt dat hier ook uitgesproken.
    -
    Kortom, waarom al die agressie? Trouwens,liever 7 jaar niks en een rijk verleden met grote prijzen dan 2 jaar achter elkaar kampioen en verder een grijze muis in de middenmoot….

      /   Beantwoorden  / 
    1. ed apeldoorn

      nou ik kan je vertellen dat twente een topclub en dat komt om dat bij twente allen perfect geregeld is dat kun je van jullie schoonmaakclub niet zeggen maar vilgens mij is het pure jaloezie want jullie kunnen niet tegn je verlies twente is gewoon ajax voorbij gestreefd leer daar maar mee om gaan

        /   Beantwoorden  / 
      1. Christian

        Tegen mijn verlies kunnen heb ik de afgelopen 7 jaar wel geleerd, dus kom alsjeblieft met betere redenen waarom ik jaloers moet zijn op een topclub als Twente? (behoudens de titel van vorig seizoen en mogelijk nu). Ik had in mijn studententijd juist veel Twente aanhangers en ik had best medelijden met ze dat ze zo fanatiek waren maar eigenlijk helemaal niks wonnen. Ik gunde jullie de titel dus ook echt.

          /   Beantwoorden  / 
        1. twenteforever

          agressie zeg je ?/welneejoh .ik voer de discussie op een beetje felle manier .ik zeg ook niet dat jij jaloers bent op t succes van twente .dat is bij veel van jouw medesupporters zo .iedereen zeikt twente af of kleineert het voetbal dat we nu op de mat leggen .\
          nou ik denk wel haast zeker dat we geen eendagsvlieg of een grijzemuis middenmotor zullen worden .als je de progressie ziet die we doormaken zowel financieel als sportief !stadion weer groter
          bekendheid weer veel groter !tuurlijk heeft jouw club meer aanhangers en veel meer successen op haar konto staan .
          maar we komen eraan !
          kan me nogt goed herinneren dat psv ook zo werd behandeld door de vroegere top. tja aksepteren is soms moeilijk als t ff tegenzit .

            /   Beantwoorden  / 
          1. Christian

            Twenteforever, ik hoop dat we in Nederland een top krijgen die net als in Engeland, Italië of Duitsland breder is. Twente is nu op de goede weg……

              /  
  5. gerrit

    en twent is op de goeie weg ze heoven geen adviezen van die cruiff die weer weg gaat lopen

      /   Beantwoorden  / 
    1. Christian

      Ze hadden vandaag ook beter niet kunnen luisteren naar Preud’Homme……..Hoe kun je beginnen in een 3-4-3 tegen een tegenstander die normaal al te sterk is. Ga van je eigen kracht uit en dat is toch echt de 4-3-3 die Twente al 2 jaar speelt…………………..

        /   Beantwoorden  / 
      1. Paul

        3-4-3……..,…het was eigenlijk 5-4.1.plus de keeper

          /   Beantwoorden  / 
        1. Christian

          Dat werd het inderdaad toen Villarreal echt begon te voetballen……

            /   Beantwoorden  / 
          1. Sympho

            Ja, dat was ff schrikken idd. Hoofden schoonmaken en doorgaan dan maar!
            Je probeerd iig wel serieus te praten Christian, daar kunnen meer AJax supporters een voorbeeld aan nemen. Here, have a beer.

              /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.