Nigeriaan Musa opvolger van Finidi en Babangida bij Ajax

Bij Ajax hebben we goede ervaringen met Nigerianen die langs de lijn flitsen en inmiddels lijkt er weer interesse te zijn in een Nigeriaans talent. Het gaat om Musa van VVV Venlo, waarbij ik een tijdje geleden het idee had dat mensen zijn kwaliteiten echt overschatten.

Voor de winterstop werd hij ook vaak als talent bestempeld, maar dacht ik soms dat ze bij de aankoop het neefje hadden gekocht in Venlo. Inmiddels heb ik een aantal keer naar Eredivisie Live gekeken en viel Musa in positieve zin op.

Hij vloog regelmatig een aantal tegenstanders voorbij en stelde zo zijn teamspelers in staat om te scoren. Het was niet altijd met veel elegantie, maar hij zorgde wel steeds voor gevaar en daar gaat het om.

Hoe vaak hebben we immers dit seizoen niet teruggedacht aan Rommedahl? De interesse van Ajax schijnt volgens de geruchten serieus te zijn, maar er is ook concurrentie van Borussia Dortmund en Tottenham Hotspur.

Mogelijk moeten we Cruijff eens met een kritische blik laten kijken en als het wat is, direct meenemen. Op dit moment is hij nog betaalbaar, dus een goede gok zou ik zeggen.

Tot de volgende persoonlijke noot, Christian

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.