Dost krijgt concurrentie van Castillion

De afgelopen dagen kwam Dost van Heerenveen weer wat meer in het nieuws en dat is waarschijnlijk niet op de wijze, zoals hij dat wil. Het is voor Dost met het afketsen van de transfer naar Ajax een lastige periode geweest en dat heeft ook impact op zijn voetbalprestaties.

De laatste weken heeft hij weer een basisplaats, maar hij laat niet zien wat hij kan. Er wordt meer over hem gesproken door zijn over-enthousiasme en overspannen reacties tijdens en na de wedstrijd.

Ik denk niet dat dit effect heeft op zijn mogelijke toekomst bij Ajax, maar andere ontwikkelingen mogelijk wel. Afgelopen weekend bij ADO Den Haag maakte Castillion middels een invalbeurt zijn debuut bij Ajax in de spits.

Een groot talent dat door een blessure even is teruggeworpen, maar hij wordt langzaam gebracht door De Boer. Deze mogelijke doorbraak kan impact hebben op de behoefte van Ajax om alsnog Dost aan te trekken.

Ik denk overigens dat Ajax nog wel meer opties voor de spits nodig heeft, want El Hamdaoui en Cvitanich zullen normaal vertrekken en De Jong is in principe middenvelder. Het kan dus zo maar zijn dat Dost komende zomer met Castillion de strijd moet aangaan.

De opleiding bij Ajax zal Castillion een kleine voorsprong geven, maar als Dost hiermee om kan leren gaan dan is voor hem nog een grote toekomst mogelijk bij Ajax.

Tot de volgende persoonlijke noot, Christian

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

2 reacties op “Dost krijgt concurrentie van Castillion

  1. kees

    nog nagedacht over de gevolgen van het toch moeilijke karakter van Dost en omgang met de trainer van zijn huidige club? Of zeg je: we hebben genoeg ervaring met dit soort dingen bij AJAX ;) (El Hamdaoui?)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Christian

      Kees, ik denk dat het wel mee valt met het moeilijke karakter van Dost. In ieder geval niet te vergelijken met de trots van Mounir. Vanaf 1 februari 00.00 uur wist je dat Dost een hele moeilijke periode bij Heerenveen tegemoet zou gaan en dan probeer je soms iets te enthousiast toch te doen alsof je je voor 200% inzet.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.