Ajax ernstig benadeeld door scheidsrechterlijke dwalingen

AJAXAjax is op imposante wijze landskampioen geworden, maar de voorsprong was nog veel groter geweest als de scheidsrechters niet zoveel fouten hadden gemaakt. Dat blijkt uit onderzoek van NRC Handelsblad.

De kwaliteitskrant heeft becijferd dat scheidsrechters in 40 procent van de eredivisiewedstrijden cruciale fouten hebben gemaakt. Grootste slachtoffer was daarbij Ajax. De landskampioen liep door dwalingen van de man met de fluit onder meer zeven strafschoppen (!) mis en had 16 punten voorsprong moeten hebben op nummer twee PSV. Ajax had dus al met Pasen kampioen kunnen zijn.

Nog erger: de voornaamste concurrenten van Ajax (PSV, Feyenoord en Vitesse) hebben alleen maar voordeel gehad van fouten van scheidsrechters. Het is al met al nog een wonder dat Ajax erin is geslaagd met zoveel arbitrale tegenwerking kampioen te worden.

Check hieronder de infographic van NRC met de schokkende feiten.

 

schokkende feiten

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

4 reacties op “Ajax ernstig benadeeld door scheidsrechterlijke dwalingen

  1. Mark

    Is de rest van de ranglijst ook bekend? Als ik denk aan Roda, verwacht ik niet dat ze in de nacompetitie zouden belanden zonder de fouten van de scheidsrechters (Denk bijvoorbeeld aan tal van onterechte buitenspelbeslissingen en de geseponeerde rode kaarten.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Mark78

    Nou het is wel duidelijk dat de arbitrage schandalig slecht is geweest, ik hoor ook niemand klagen over het kampioenschap. Dat zegt genoeg denk ik.

      /   Beantwoorden  / 
  3. gerhard

    Dat het keurkorps van van Praag de competitie heeft kapot heeft gefloten is duidelijk Persoonlijk denk ik dat PSV kampioen was geweest als men alle dwalingen terug had gedraaid een blinde kan zien dat deze ploeg al 2 jaar benadeeld word En laten we dat mooi zo houden

      /   Beantwoorden  / 
  4. Mark78

    Ik denk dat Ajax weken voor het einde van de competitie al lang kampioen was geworden. Psv is nergens echt benadeeld, Ajax duidelijk wel.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.