Prognose PSV-Ajax: titel nummer 32 bijna binnen

AJAXHet is zover: om half vijf vanmiddag staat in Eindhoven de topper tussen PSV en Ajax op het programma. Gaat Ajax zorgen voor de Vorentscheidung van de competitie of moeten we nog even wachten? Het is tijd voor onze betrouwbare prognose.

Terwijl PSV dreigt te bezwijken onder de ‘Sinterklaasspanning’, kijkt Ajax-trainer Frank de Boer zoals altijd ontspannen uit naar het duel. Hij zei – hoe verrassend – een strijdvaardig PSV te verwachten:

‘We kunnen een gevoelige tik uitdelen aan PSV. Bij winst komen we op zes punten voorsprong met nog vier duels te gaan. PSV heeft niet voor niets zoveel goals gemaakt. Bij ons is er ook een bepaalde druk. Dat is goed voor het team, daardoor blijf je scherp.’

Onder de duim
Zoals bekend zal Jasper Cillessen onder de lat staan in Eindhoven, met de enorme rust uitstralende Chiel Kramer als reserve op de bank. De Boer geeft verder Christian Poulsen weer een basisplaats. De sympathieke Deen zal het Zweedse gevaar Ola Toivonen onder de duim moeten houden.

De vermoedelijke opstelling van Ajax is al met al: Cillessen, Van Rhijn, Alderweireld, Moisander, Blind, De Jong, Poulsen, Eriksen, Schöne, Sigthórsson, Fischer.

Wat hadden Frank de Boer en Ricardo van Rhijn verder nog te vertellen?

 

 

Dat brengt ons bij de betrouwbare prognose van deze week.

De prognose: het wordt een heerlijke middag. Het eerste half uur gaat PSV volle bak en redt Cillessen een paar keer op schitterende wijze. Daarna wordt Ajax sterker en vlak voor rust is het 1-0 door Lasse Schöne. Vlak na rust loopt Ola Toivonen hard door op Cillessen: Toivonen krijgt rood en Cillessen moet worden vervangen door Kramer. Helaas voor de jonge doelman krijgt hij niets meer te doen. Door twee treffers van Viktor Fischer en een hele mooie Christian Eriksen wordt het uiteindelijk 0-4. Vlak voor tijd krijgt Mark van Bommel nog zijn tweede gele kaart, en dus rood.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

4 reacties op “Prognose PSV-Ajax: titel nummer 32 bijna binnen

  1. Hahaha

    K A M P I O E N E N

      /   Beantwoorden  / 
  2. Mark78

    In werkelijkheid niet he tom? Mooie en terechte overwinning voor Ajax, 6 punten Ajax NUL punten psv hahaha.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Ron

    Tom: dat zijn de belchinezen!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.