Prognose Ajax-NEC: waardig afscheid Jan, Greg en Vurnon

AJAXNa ruim een week relatief onbelangrijk interlandvoetbal is het eindelijk weer zover: Ajax hervat de competitie met een thuiswedstrijd tegen NEC. Zet Ajax een nieuwe stap in de richting van landstitel nummer 32? Dat hangt onder meer af van onze betrouwbare prognose.

Ajax-trainer Frank de Boer heeft de herstelde Ryan Babel weer opgenomen in de selectie. De jonge routinier zou eventueel het laatste half uur kunnen invallen. Voor de oude routinier Christian Poulsen en Isaac Cuenca komt het duel tegen NEC nog te vroeg.

De Boer had voor de Ajax-spelers een mooi motto bedacht om de wedstrijd mee in te gaan: ‘Je moet zo min mogelijk vooruit kijken. Het moet niet zo zijn dat je achteraf, na een minder resultaat, al bezig was met de wedstrijd erna.’ Denkt u gerust even na over deze woorden.

‘Rokjes worden korter’
Tegenstander NEC heeft al drie wedstrijden op rij verloren en scoort traditioneel slecht in Amsterdam. NEC-trainer Alex Pastoor had derhalve enkele schitterende uitspraken in petto om zijn spelers te motiveren: ‘We gaan sowieso niet naar de Arena om in onze broek te schijten. Dat past ons niet.’

Pastoor vervolgt: ’Mijn vroegere trainer Leo Steegman zei eens: de zon gaat weer schijnen, het gras gaat weer groeien, de rokjes worden weer korter. Dit is de mooiste periode en de belangrijkste periode.’

Steunpilaren
Voor de Ajax-fans in de Arena is er natuurlijk ook nog een fraai toetje na het duel tegen NEC. Dan zal ein-de-lijk afscheid worden genomen van drie steunpilaren van de vorige landstitel: Jan Vertonghen, Gregory van der Wiel en Vurnon Anita. Aanvoerder Siem de Jong vindt dat sowieso een reden om drie punten te pakken.

 

Dat brengt ons bij de betrouwbare prognose: het wordt een frisse maar prima paaszondag voor de Ajacieden. Ajax speelt geïnspireerd en wint volledig verdiend met 4-0. Siem de Jong scoort twee keer, Lasse Schöne schiet schitterend van afstand binnen en vlak voor tijd scoort eindelijk Viktor Fischer weer een keertje. Met drie punten in de tas wordt het een feestelijk afscheid voor Jan, Greg en Vurnon.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

0 reacties op “Prognose Ajax-NEC: waardig afscheid Jan, Greg en Vurnon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.