Prognose Ajax-PEC Zwolle: Ajax pakt PEC en kop

AJAXAjax kan vanmiddag – eindelijk – de koppositie in de eredivisie pakken door de op papier vrij eenvoudige thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle te winnen. Wordt het ook zo makkelijk? Laten we kijken aan de hand van onze betrouwbare prognose.

Dankzij de vriendelijke medewerking van San Marco en het zoveelste falen van PSV kan Ajax eindelijk de eerste plaats veroveren. Vergeleken met de vorige twee kampioensjaren is dat nog relatief vroeg in het seizoen, maar kwaad kan het natuurlijk nooit. Echter: eerst even winnen van PEC.

Ajax-trainer Frank de Boer heeft Stefano Denswil opgenomen in de selectie, omdat Mitchell Dijks nog geblesseerd is. Ook Danny Hoesen is van de partij door de blessure van de magere Catalaan Isaac Cuenca. Ryan Babel is op de weg terug, maar nog niet fit genoeg.

Filosofisch aspect
De Boer toonde voorafgaand aan de wedstrijd veel respect voor het filosofische aspect van PEC: ‘Ik heb mijn spelers gewaarschuwd voor PEC Zwolle. Zij speelden 1-1 tegen FC Twente, wonnen met 3-2 van Feyenoord en versloegen PSV in Eindhoven met 1-3. Ik vind het knap dat ze aan eigen filosofie blijven vasthouden.’

De populaire PEC-trainer Art Langerer relativeert: ‘De wedstrijden tegen PSV en Feyenoord hebben wel elk een eigen verhaal, waarin het in bepaalde fases heel erg mee zat. We hebben meer dan eens bewezen dat we een ploeg hebben die zich niet zomaar laat afmaken. Zoiets kan altijd een keer gebeuren, maar daar gaan we bij voorbaat niet van uit.’

Greep
Ajax won eerder dit seizoen in Zwolle gewoon met 4-2. Thuis in Amsterdam won Ajax 11 van de 12 duels. Check een greep uit de overwinningen hieronder.

Maar hoe zit het met de betrouwbare prognose?

De Prognose: gelukkig, het wordt een schitterende middag. Een scherp Ajax scoort in de eerste helft twee keer, maar ondanks de villeine opmerking van Dennis Bergkamp zijn het opnieuw geen spitsen: Christian Eriksen en Lasse Schöne. In de tweede helft is een stuk minder te beleven, maar in het laatste kwartier prikt de nieuwe koploper er toch nog twee bij. Dit keer zijn het eindelijk wel weer aanvallers: Siem de Jong en Viktor Fischer. Ajax wint met 4-0, staat weer op 1 en is goed op koers voor landstitel nummer 32.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

0 reacties op “Prognose Ajax-PEC Zwolle: Ajax pakt PEC en kop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.