Prognose FC Twente-Ajax: De Jong schiet lek naar boven

Voor Ajax staat vanavond een op papier lastige uitwedstrijd op het programma: de topper tegen het kwakkelende FC Twente. Neemt Ajax de welverdiende drie punten mee naar huis? Dat hangt onder meer af van onze betrouwbare prognose.

Ajax-trainer Frank de Boer kreeg na de bekerbummer tegen AZ de nodige kritiek omdat hij een zogenoemd veredeld B-elftal had opgesteld. Terecht of niet, de verwachting is dat De Boer tegen de Tukkers wel zijn sterkste team zal opstellen.

In het verre Enschede, nabij de Duitse grens, heerst de laatste weken ook niet echt een Partystimmung. Twente verliest aan de lopende band punten, scoort alleen nog maar goed in de Bloedeloze 0-0 Bokaal en zag vorige week ook nog eens de populaire trainer Steve McClaren ‘vrijwillig’ vertrekken met een goeie regeling.

Statistieken
Voor zowel Ajax als FC Twente is het vanavond dus een belangrijke wedstrijd. Wat zeggen de statistieken over een overwinning voor Ajax? Dat ziet er wel goed uit.

Ajax heeft de laatste zes duels tegen de Tukkers niet meer verloren. Ajax won vier keer en speelde twee keer gelijk. Bovendien heeft Frank de Boer als trainer nog nooit van FC Twente verloren. In de eredivisie dan.

‘Iets gebeuren’
Nog een positief punt: Jan van Halst heeft in TC/Tubantia voorspeld dat FC Twente gaat winnen. ‘Als uitslag zeg ik 2-1. Ik denk dat er wel iets staat te gebeuren in het stadion’, aldus de oud-speler van beide clubs. Als Van Halst al voorspelt dat Twente wint, lijkt een zege voor Ajax ons voor het grijpen.

Maar klopt dat ook met de betrouwbare prognose?

De Prognose: de sfeer is uitstekend in Enschede, maar daar is het al snel mee gedaan. Ajax krijgt in de openingsfase kans na kans en scoort – verrassend – ook weer eens. Siem de Jong knalt de bal tussen de palen voor de 1-0, en nog voor rust ook nog eens voor de 2-0. Na de thee wordt het zelfs 3-0 door Kolbeinn Sigthórsson, waarna de Tukkers de twijfelachtige eer redden met de 1-3 van oud-Ajacied Dmitri Boelikin.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

3 reacties op “Prognose FC Twente-Ajax: De Jong schiet lek naar boven

  1. Hahaha

    Het witte paard van Sinterklaas wordt vannavond weer hard genomen in dat Duitse Ford van hun.

      /   Beantwoorden  / 
  2. twenteforever

    wat ben je weer reuze origineel vieze stokert ! Echt een frustie ten topbij jou komt er alleen maar stront uit je muil cokemannetje !

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.