Prognose Ajax-Roda JC: Cuenca geeft visitekaartje af

Voor Ajax staat vanmiddag de thuiswedstrijd tegen Roda JC. Op papier moet een makkelijke doorsneezege mogelijk zijn, maar wordt dat het ook in de praktijk? Laten we de prognose eens bekijken.

In de selectie van Frank de Boer valt één naam uiteraard op: Isaac Cuenca is van de partij. De komst van de magere Catalaan heeft de afgelopen week voor de nodige reuring gezorgd; we zijn benieuwd of onze huis-Messi aan de verwachtingen kan voldoen. Ook terug in de selectie: Thulani Serrero, de Parel van Zuid-Afrika.

Trainer Ruud Brood mist bij Roda JC door schorsingen Mark-Jan Fledderus en Martijn Monteyne. Helaas is ook Laurent Delorge er niet, voormalig Ajacied en genomineerd voor het Slechtste Ajax-elftal aller tijden (alwaar de sympathieke Belg vooralsnog op 1 procent is blijven steken).

Vrij helder
Ajax-trainer Frank de Boer was in zijn vooruitblik vrij helder over het duel tegen Roda JC: ‘Het is geen wedstrijd om te verliezen.’ Check hieronder het hele gesprek met De Boer.

Alles goed en wel, maar wat zegt dit allemaal over de verwachte uitslag van Ajax-Roda JC? Het is tijd voor de prognose.

De Prognose: het wordt een fris maar makkelijk middagje voor Ajax met een uitstekende invalbeurt van Cuenca. Bij rust staat er een keurige 2-0 op het bord (Siem de Jong, Viktor Fischer), na de rust wordt het nog 4-0 door Lasse Schöne en – kijk hoe leuk – Kolbeinn Sighthorsson na een schitterende voorzet van Isaac Cuenca. Een heerlijk saaie 4-0, dus.

 

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

0 reacties op “Prognose Ajax-Roda JC: Cuenca geeft visitekaartje af

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.