Prognose VVV-Ajax: een soevereine zevenklapper

Voor Ajax staat vandaag de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo op het programma. Op papier altijd lastig, maar volgens onze prognose wordt het een zeer makkelijke middag voor Ajax.

In de selectie van Ajax zitten geen verrassingen. Niklas Moisander is er vanwege een schorsing niet bij. Barcelona-aanwinst Isaac Cuenca zit nog niet op de bank. Hij vliegt zondagmiddag pas naar Amsterdam. Dat is maar goed ook: het is de vraag of de jonge Catalaan de overgang van Camp Nou naar De Koel in Venlo wel had getrokken.

Ajax-trainer Frank de Boer zei - niet heel verrassend – uit te zien naar een defensief VVV: ‘Ik verwacht een verdedigend VVV, dat op de counter zal gaan loeren.’ De Boer heeft een duidelijk doel gesteld voor de komende vier wedstrijden tegen niet al te zorgwekkende tegenstanders.

Olijke Japanner
De trainer: ‘We moeten in die serie 12 punten halen. Als dat lukt hebben we een goede uitgangspositie voor de titel als we nadien bij FC Twente op bezoek gaan.’ Check hieronder hoe Frank de Boer het in levende lijve vertelt.

 

 

In de pap
De trainer van VVV, Ton Lokhoff, heeft bekende namen als Bergkamp, Ramsteijn en de olijke Japanner Yuki Otsu tot zijn beschikking. Lokhoff legde uit dat – heel verrassend – hij voor de wedstrijd tegen Ajax niemand hoeft te motiveren:

‘Hier hoef je niemand voor te motiveren, dit zijn de krenten in de pap. Voor de supporters, de technische staf en natuurlijk ook de spelers. Iedereen is liefhebber genoeg om te realiseren dat dít de wedstrijden zijn waarvoor je ooit voetballer bent geworden. Ik kijk er dan ook echt naar uit.’

Prognose
Is dat ook terecht? We werpen een blik op de betrouwbare prognose.

De prognose: Ajax zet de lijn van het bekertreffen tegen Vitesse op overtuigende wijze voort. Met name Siem de Jong speelt sterk: hij scoort twee keer op schitterende wijze. Ook Viktor Fischer meldt zich met twee treffers weer op het scoreformulier. Ook Lasse Schöne pikt zijn goaltje mee. Kolbeinn Sigthorsson mag vijf minuten voor tijd invallen en, welja: scoort wederom twee keer. VVV-Ajax dus: 0-7.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

7 reacties op “Prognose VVV-Ajax: een soevereine zevenklapper

  1. Peter

    Het is zeker mogelijk 12 punten uit komende 4 wedstrijden maar denk niet dat Ajax er 7 in gaat leggen tegen VVV.Als ze niet gaan onderschatten en de goede lijn van afgelopen woendag doortrekken dan zijn er zeker mogelijkheden.Psv heeft een lastig programma komende maand en verwacht dat die nog wel punten gaan morsen.Dat hebben we nodig ook want op doelsaldo zijn die bijna niet meer in te halen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Peter

    Donderdag bedoel ik trouwens.Die 0-4 tegen Vitesse.Hopelijk blijft Siggi gewoon knallen hij is in ieder geval scherp en gretig.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Mexx

    Kom maar door met die drie punten

      /   Beantwoorden  / 
  4. warco

    rust , 0-1 , wat een knollenveld zeg .

      /   Beantwoorden  / 
  5. Peter

    Dramatisch veld inderdaad.Zolang we maar die 3 punten mee naar Amsterdam nemen is het mij best.En hoop dat Siggy er nog ff inkomt.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Peter

    Fischer!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      /   Beantwoorden  / 
  7. warco

    Wat was die Stefano Denswil goed zeg !

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.