Van Basten: liever naar Friesland dan Ajax-directeur

Ciao Marco (foto: londonp)

Ajax kan één naam van de lijst met potentiële Ajax-directeuren afstrepen: Marco van Basten vertrekt voor de komende twee seizoenen naar Friesland.

San Marco tekende maandag enigszins verrassend een contract voor twee jaar bij sc Heerenveen. Van Basten keert daarmee terug als trainer in de voetballerij na zijn toch niet helemaal geslaagde seizoen bij Ajax van drie jaar geleden.

De held van Amsterdam en van (de helft van) Milaan gaat zijn laconieke wijsheden, eigenzinnige charisma en onvoorspelbare tactische vondsten nu over Heerenveen uitstorten.

Feest
Vorig jaar was Van Basten nog nadrukkelijk in de picture als algemeen directeur van Ajax. Maar zoals bekend ging dat feest op het laatste moment niet door vanwege iets met Cruijff en bestuursperikelen.

De laatste dagen werd Marco ook weer genoemd bij Ajax (in de poll op dit blog staat hij op de tweede plaats van gewenste kandidaten, na Katja Schuurman), maar het is dus Heerenveen geworden. Nu zijn er wel drie opvallende lijntjes tussen Van Basten en de noordelijke club.

Regen
Zo zorgde San Marco er als Ajax-trainer hoogstpersoonlijk voor dat er zo’n 17 miljoen euro op de Friese bankrekening kon worden bijgeschreven door de recordtransfer van Miralem Sulejmani. Bovendien leverden de onderlinge duels tussen Ajax en Heerenveen zes Friese punten op.

Het duel in Friesland ging de geschiedenis in als de wedstrijd waar sommige Ajacieden voor het eerst van hun leven in de regen speelden (zo verklaarde Marco), de wedstrijd in Amsterdam werd overschaduwd door het zogenoemde ‘pannenkoek’-incident.

Moeder
En de moeder van Marco van Basten is ook Fries. Dus zo gek is het niet dat Heerenveen de opvallend goed geklede Ajacied maandag ‘met gepaste nuchterheid’ presenteerde.

Zoals de Friezen zouden kunnen zeggen: ’As it giet reinen, soesto dan de wask fan ‘e line wolle helje?’.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

2 reacties op “Van Basten: liever naar Friesland dan Ajax-directeur

  1. Michael

    Jammer dat hij voor Heerenveen kiest want qua uitstraling past deze club totaal niet bij hem. Als hij daar geen resultaat neer zet dan is zijn carrierre voorbij.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Koolhydraten dieet

    Daar heb je gelijk in, Michael. En de verwachtingen zullen na dit seizoen hoog gespannen zijn aangezien Heerenveen een topseizoen draait en misschien zelfs Europees gaat spelen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.