Prognose Ajax-Real Madrid: winnen wordt best lastig

Ajax heeft vanavond een lastige klus te klaren in de Amsterdam Arena: het verslaan van Real Madrid in de tweede Champions Leaguewedstrijd van het seizoen. Hoewel een gelijkspel ook best aardig is. Gaat dat lukken? Tijd voor de prognose.

Het is bekend: ook de twee afgelopen seizoenen moest Ajax het in de Champions League opnemen tegen Real Madrid. Het doelsaldo over vier duels: 0-12. Hoewel Ajax tijdens de laatste wedstrijd wel twee glaszuivere doelpunten afgekeurd zag worden door een Portugese Hansworst langs de zijlijn.

Real Madrid-trainer José Mourinho verwacht dit jaar een beter Ajax te zien, zo vertelde The Special One gisteravond tijdens de persconferentie: ’We staan tegenover een ploeg die de laatste tijd verbeterd is en meer gewend aan het niveau van de Champions League. Tactisch is de ploeg sterker geworden en ze wijken af en toe af van de Ajax-filosofie.’

Koninklijke Uitverkorene
Volgens de flamboyante Portugees komt dat mede door de komst van Christian Poulsen. ‘Hij is een type speler dat Ajax nodig had, zeker nadat er de nodige spelers waren vertrokken. Ons doel is hier om met meer punten te vertrekken dan het aantal waarmee we aankwamen’, aldus een filosofische Mourinho.

Over Frank de Boer, met wie Mourinho in zijn tijd als assistent-trainer van Barcelona samenwerkte, was de Koninklijke Uitverkorene zeer vriendelijk: ‘Hij is een kampioen. We spreken elkaar niet veel, maar ik heb veel respect voor hem.’

Nuchter
De Ajax-trainer zelf, opnieuw met bril op de persconferentie, was als altijd nuchter en realistisch. Check hieronder Frank in levende lijve.

 

 

De Boer zal waarschijnlijk dezelfde (succesvolle) Ajax-elf in het veld sturen als tegen FC Utrecht en FC Twente. Op de bank neemt voor het eerst tropische verrassing Danny Hoesen plaats.

De Prognose: Ajax speelt zorgvuldig en geduldig op balbezit en Real Madrid voert weinig uit en lijkt al met de Classico van komend weekeinde bezig. Uiteraard komen de Madrilenen er een paar keer gevaarlijk uit, en ook Ajax pikt een of twee kansjes mee. Vlak voor tijd staat in ieder geval nog de brilstand op het bord. Dat is zeker. Mogelijk dat er daarna alsnog wordt gescoord. Cristiano Ronaldo of Christian Eriksen, dat is alleen de vraag. Of… of….. is dat niet Danny Hoesen die daar ineens vogelvrij in het Madrileense strafschopgebied opduikt?

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

31 reacties op “Prognose Ajax-Real Madrid: winnen wordt best lastig

  1. Mexx

    Vraag me niet waarom, maar ik heb best een goed gevoel over vanavond.

      /   Beantwoorden  / 
    1. jarno

      waarom?????

        /   Beantwoorden  / 
      1. Mexx

        Ja dat moet je dus niet vragen ;)

          /   Beantwoorden  / 
        1. jarno

          ik dacht “ik brobeer het effe” LOL. succes vanavond.

            /   Beantwoorden  / 
          1. jarno

            paul. die eer laat ik geheel aan jou over…… wel jammer van je grondvervuiling als jij daar ligt.

              /  
    2. twenteforever

      dat goeie gevoel had ik de hele week al ! wahahaah 16doelpunten tegen EEN VOOR ! kansloos clubje !en dan vooral Ronaldo uitfluiten vanuit dat fijne vak 410 !Wat een wraak van hem !

        /   Beantwoorden  / 
      1. warco

        Zo´n reactie op ons blog maakt jou zo populair twenteforever !

          /   Beantwoorden  / 
      2. Michael

        Hoe dom kan je zijn om te zeggen dat Ajax een kansloos clubje is terwijl je er pas nog van hebt verloren. 1-4 lijkt me een normaal uitslag vind je ook niet? Jullie verliezen tegen Schalke met dezelfde cijfers en dat is toch een paar niveau minder dan Madrid. Of ligt het dan toch aan de historie tussen Ajax en Twente 103 doelpunten tegen en 217 doelpunten voor.

        Ajax-Twente 6-1 1966/1967
        Ajax-Twente 8-1 1978/1979
        Ajax-Twente 5-1 1981/1982
        Ajax-Twente 5-0 1982/1983
        Twente-Ajax 1-8 1985/1986
        Ajax-Twente 6-0 1985/1986
        Ajax-Twente 4-0 1986/1987
        Ajax-Twente 6-1 1987/1988
        Ajax-Twente 4-0 1989/1990
        Ajax-Twente 7-0 1991/1992
        Ajax-Twente 6-0 1993/1994
        Ajax-Twente 6-1 1995/1996
        Ajax-Twente 5-0 1998/1999
        Ajax-Twente 5-1 2000/2001
        Twente-Ajax 1-4 2006/2007
        Ajax-Twente 3-0 2009/2010

        Tot ziens calimeroforever

          /   Beantwoorden  / 
        1. Dinkeltukker

          Leuk, maar daar koop jij geen droog brood mee! Ik vind het jammer dat de nederlandse clubs zo slecht presteren in de europeesche competities.Dat kost ons de nodige punten, maar dat hebben sommige supporters van diverse clubs blijkbaar niet in de gaten. Gezonde rivaliteit tijdens onze eigen competitie is prima, maar europeesch graag nederlandse successen. Daar profiteren we allemaal van.

            /   Beantwoorden  / 
          1. Michael

            Ja ik vind het ook jammer dat supporters Ajax niks gunnen. Ze moeten juist hopen dat Ajax verder komt anders gaat onze competitie steeds wijter achteruit en moet dalijk de kampioen 10 voorrondes spelen om mee te doen aan de CL.

              /  
      3. Mark78

        Twente heeft alleen gewonnen van clubs uit het rechterrijtje. Bij de eerste moeilijke wedstrijd tegen Ajax werd er meteen verloren en nu staan ze 2-0 achter tegen `topclub` Helsingborgs (de huidige nummer 6!!! van Zweden) na de verliespartij tegen Schalke. Knap hoor! Real en Barca zijn de beste clubs van de wereld, het is niet zo vreemd dat Ajax daarvan verliest. De nummer 6 van Zweden nou niet bepaald te vergelijken met Real lijkt me wel?

          /   Beantwoorden  / 
        1. Mark78

          Ho correctie, gelijkspel tegen Hannover. In ieder geval twee clubs die lichtjaren van een club als Real staan.

            /   Beantwoorden  / 
          1. twenteforever

            Mark geen enkele Nderlandse club heeft iets te zoeken in de champiosl…

              /  
          2. Mark78

            Twenteforever, ben ik niet helemaal met je eens. Je moet ook geluk hebben met de loting. Ajax zou onder normale omstandigheden gewoon doorgegaan zijn afgelopen seizoen. Zonder die absurde nederlaag van Dinamo Zagreb waar de hele voetbalwereld schande van sprak. In deze poule hebben ze inderdaad weinig te zoeken en winnaar zal een Nederlandse club met de huidige ongelijkheid nooit worden, maar kansloos zijn ze niet om verder te komen.

              /  
  2. StiefPoal

    eindstand ajax 0 real 4….afdrogen…oleeeeeeeeeeeeeeeeeeee

      /   Beantwoorden  / 
  3. Ryan

    AJAX Wint met 2-0

      /   Beantwoorden  / 
  4. Nico

    Je kunt lullen wat je wilt, maar Ajax heeft in elk geval een resultaat gehaald.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Paul

    Ajax heeft goed gedaan.Zolang clubs als Barcelona en Real Miljard in rood mogen staan gaat het natuurlijk helemaal nergens meer over,,of niet maffia Blatter.Ze zouden spelers vanaf 25 jaar pas naar buitenland moeten laten gaan,,een goede regel stellen Zwakken de buitenlandse competitie s wel af,en verdwijnen hun grote monden van zelf.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Mourinho

    Gelul met jullie kaaskoppen! Dat Ajax nog die vergelijking durft te maken en uitspraken doet dat ze kunnen winnen van madrid…ach! Altijd een grote bek opzetten en niets presteren! Mijn advies: Steek je hand in eigen boezem, en voor jullie zo vaak kritiek leveren op anderen! Feit is: Ajax en de rest van de Nederlandse clubs behoren niet in de Europese top! Eredivisie is slechts een kweekvijver voor de top clubs in europa!

      /   Beantwoorden  / 
    1. twenteforever

      kijk een reele blik zoals hetgewoon een feit is .Bij een Feyenoord hoor je dit gebral ook niet hetis blijkbaar synoniem voor Ajaxaanhangers …wij zijn Ajax !! nou dathebben we gezien .Jongens in Europa stellen nederlandse clubs geen flikker voor!!! ook Ajax niet de tijd van GODENZONEN KOMT NOOIT WEER ! wordt eens wakker !
      En Twente ? net zo ! dus ga geen vergelijking trekken zoals te verwachten .

        /   Beantwoorden  / 
      1. Paul

        reele blik,,,twente dat is met handstoffer en blik,,Husvarna stofzuigers uit zweden zuigen beter.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Hahaha

          Christiano Ronaldo zuigt nog beter whaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

            /   Beantwoorden  / 
          1. jarno

            hoe weet jij dat??????? LOL

              /  
          2. Hahaha

            Dat zie je toch meteen hij is veel te knap om hetero te zijn. En hij is volgens mij de enigste voetballer die zijn benen scheert.

              /  
          3. Paul

            hahaha cristiano zuig als 11 stofzuigers tegelijk

              /  
      2. Michael

        Frank de Boer weet zelf ook wel dat ze met 0 punten eruit vliegen in dit poule. Maar wat moet de Boer dan zeggen voor de camera we gaan alle wedstrijden verliezen met 5-0?

          /   Beantwoorden  / 
        1. Mark78

          Inderdaad Michael, als een andere Nederlandse club in die positie zou staan zouden ze hetzelfde zeggen. Nu is het ineens gebral. Feit is dat andere clubs echter niet eens op dit niveau staan, dus dan valt er ook weinig te zeggen lijkt me.

            /   Beantwoorden  / 
      3. Paul

        twebteforever,,de duurste spits in de eredivisie llopt bij twente on de spits en daarom voetbalt twente ook altijd met negen veld spelers.Alle kastanjes zijn al uit de boom gevallen.Zet kastanjes hoog in de boom.This een verschrikking,geen overzicht,nul komma nul techniek.Als tie alleen zo als afgelopen avond 1 keer alleen voor de keepert,dan krijg hij volgens mij een soort van waas voor de ogen,en dan ga je geheid de mist in.13 miljoen gulden ,weg waanzin kapitaal.Kun je aan de straatstenen niet meer kwijt.Geen hond wil hem nog hebben voor dat bedrag.In de eerste divisie lopen betere spelers rond.Zelfs bij de onderafdelingsbond lopen betere spitsen rond.Wedden.

          /   Beantwoorden  / 
  7. Marc

    Mourinho
    Je hebt helemaal gelijk, maar wij kunnen als club niet 1 miljard euro rood staan, zoals zoveel zuid europese clubs!!!

    Er is een verschil Barca Fair play forever

      /   Beantwoorden  / 
  8. Marc

    MIchael hoeveel sterren heeft jou dwergclubje???

      /   Beantwoorden  / 
  9. Marc

    twente forever graag alleen je eigen clubje bekijken.
    een gelukkig gelijkspel 1 puntje vanavond

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.