Arme Johnny toch!

Het komt in de buurt van werkloosheid, professioneel bankzitter zijn. Je zit 90 minuten lang op een stoeltje met je trainingsjack aan en je weet dat je geen enkele minuut zal maken tenzij je concullega zijn poot breekt of zo. Voor een bankzitter zoals Van der Hoorn bijvoorbeeld. Dat is eigenlijk gewoon zielig. Johnny Heitinga gaat next level en verdient tonnen met in het publiek zitten. Arme, arme Johnny toch!

Johnny kwam naar Amsterdam om zijn carrière wat nieuw elan in te blazen. In mei kwam het bericht dat hij Ajax zou komen ‘versterken’, wat toen al een sceptisch blog opleverde. Toch vond Overmars het verstandig om Johnny naar de Arena te halen, want ervaring en stabiel en hij zou wel speelminuten krijgen. En Johnny geloofde daar zelf ook nog wel in. Vanaf het begin was het wel duidelijk dat hij een beetje traag was, een beetje uit vorm en vooral een beetje niet goed genoeg meer voor het eerste elftal. Een klein beetje. Na een paar maanden trainen geloofde Frank de Boer er weer in: ‘Hij komt eraan!’ Zei Frank nog in september. Daarna hebben we Heitinga niet meer gezien.

Hij zit niet meer bij de selectie, zelfs niet wanneer Veltman of Riedewald geblesseerd of geschorst zijn. Een teken aan de wand dat je niet meer in beeld bent bij een club. Johnny traint nog een beetje om een bierbuikje te voorkomen en huppelt hier en daar nog een beetje rond over De Toekomst om wat ‘ervaring te brengen’. Thuis verveelt hij zich waarschijnlijk enorm en heeft zijn vrouw eindelijk de broek aan gekregen onder het mom van: ‘nu is het mijn tijd’. Dat kan niet anders, want welke man zit in godsnaam voor zijn plezier bij Koffietijd?!

Kijk hem zitten daar, kijkend naar een interview met zijn kapper. Langzaam gaat hij dood van binnen, echt waar. Hij hoort op het gras te staan, met een bal in de voeten. Maar in plaats daarvan zit hij aan tafel naast zijn vrouw die daar niet geheel toevallig zit. Die wil in de spotlights staan nu, met haar sieradenlijn… Sorry Johnny, het is afgelopen. Het moment dat je terug kwam in Nederland was het einde van je carrière. Jammer dat je je hebt laten misleiden door de mooie woorden De Boer en Overmars. We gaan je missen Johnny, arme arme Johnny.

 

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.