Live Blog: Ajax – Roda JC

Na afgelopen woensdag waren de meeste Ajacieden een dag depressief, dat hoort erbij. Maar niet te lang over doordenken, de volgende wedstrijd staat alweer op het programma, de competitie winnen is belangrijker dan de beker. Vanavond staat Roda JC op het menu en normaal gesproken moet dat een appeltje eitje zijn. Normaal gesproken want Ajax is gehavend. Dat kan zomaar een flinke invloed hebben op de wedstrijd waarvan u hieronder de updates, analyses, Tweets en Vines van kan volgen!

21:44 Video

Oh en hier nog de 6-0, bijna vergeten


21:42 Eindanalyse

Een prachtige avondje in de Arena. Zelden hebben we Ajax zo goed zien voetballen. De passing was fantastisch, de één-tweetjes gingen goed. De mooie hakballetjes kwamen aan, alles viel vanavond op zijn plek. voor het eerst in lange tijd zag je op het veld waarom die jongens zo geroemd worden om hun techniek. Dat kwam eindelijk naar boven. De saaie passjes en tikjes breed waren uit den boze. Het risicoloze waar De Boer altijd zo op focust was eraf en daardoor kwam het elftal tot leven. Dit was een team. Met een paar donkere vlekken. Klaassen en Fischer zijn beiden de man of the match. De vele fluwelen balletjes naar voren en perfecte positiespel zorgden ervoor dat Roda zich geen weet wist met Milik. Die moesten ze of los laten of halfslachtig verdedigen waardoor de Pool een goal mee kon pikken. Door de ruimte tussen Milik en het middenveld konden Klaassen en Singkraven optimaal profiteren en steeds die laatste pass goed geven op Fischer of Milik. Een middenveld was er eigenlijk niet omdat Tete, Riedewald en Veltman zoveel perfecte lange passes gaven in de diepte. Waardoor Gudelj en Serero niet uit de verf kwamen. Ze hingen wat rond bij de middenstip en het enige wat ze konden doen was een beetje meeverdedigen wat vaak niet eens nodig was omdat Veltman en Riedewald stonden te heersen achterin. Roda kwam er twee keer goed door maar Cillessen was scherp en kon twee 100% kansen voor Roda keren. Naast Gudelj en Serero zat ook El Ghazi totaal niet in de wedstrijd. Wat was hij ongelofelijk slecht vanavond. Weer veel actie maar mozeskriebel wat rent hij als een blind paard over het veld als hij aan de bal is. Voorspelbaar, te egoïstisch en hij wil eht vooral te mooi doen. Hij verspeelt daarmee zoveel kansen dat hij eigenlijk niet meer in de basis mag staan volgende week. Geef dan aan een ander jong talent de kans die wel zich ontwikkelt. Werd terecht gewisseld en kreeg een cynisch applaus van het publiek. Terecht. Maar goed. Gewonnen dus en een heerlijke wedstrijd nog ook, vanavond werden we verwend en dat moeten we koesteren. En Frank de Boer moet de 3-4-3 formatie vaker toepassen, geslaagd experiment. Volgende week weer een nieuwe live blog!

21:34 klaar

Kuipers fluit, Ajax wint met 6-0. Zo meteen de eindanalyse.

21:33 Riedewald

De avond is perfect, Roda komt nog een keer op maar Riedewald pakt met een simpele manoeuvre de bal af en zet de volgende aanval op. Wat een geweldige avond voor Ajax. Alles loopt perfect.

21:32 Aanval

Younes nu met de run naar voren, kapt zijn man uit, legt af op Fischer die tussen drie Roda-spelers aan de bal blijft, een gaatje vindt en op doel schiet, de keeper kan redden. Ajax blijft maar gaan. Geen genade.

21:31 Compilatie


21:30 GOAL

En nog 1! Klaassen heeft nu ook 2 doelpunten. En wat een heerlijke. Zaalvoetbaldoelpunten. Sinkgraven die hard passt op Fischer die met een mooi hakje de bal door de lucht bij Klaassen krijgt. Die neemt aan, loopt voorbij een Roda-verdediger en haalt vanaf een meter of 12 van het doel uit. 6-0!

21:29 Statistieken(3)


21:27 gespeeld

De wedstrijd is allang gespeeld maar nu is het voetbal er ook naar. Ajax geeft gas terug, Roda heeft er geen zin meer in. Er gebeurt al een paar minuten niet veel dan lange ballen naar voren en balverlies.

21:26 De 5-0


21:22 Younes

Hij krijgt een heerlijk pass langs de zijlijn van Viergever, hij neemt de bal aan en rent langs de achterlijn naar het doel, schiet vanuit een onmogelijke hoek op doel maar de keeper drukt de bal naast het doel. Corner. Die belandt op het hoofd van Heitinga en gaat over. Was bijna zijn tweede doelpunt dit seizoen.

21:21 Apart

We zien Heitinga rustig over het middenveld dribbelen. Op de plek waar eerst Gudelj stond. Beetje gebarend naar waar de bal moet. Beetje controlerend rondkijken. Hoeft niks te doen, beetje lachen en opletten. Zo wil iedereen zijn geld wel verdienen.

21:19 Wissel

Hij krijgt nog applaus ook als hij eraf komt, El Ghazi, maar dat verdient hij niet. Speelt als een van de weinige Ajacieden een mindere wedstrijd. Younes komt er voor hem in.

21:17 Analyse

Zoals Ajax vanavond speelt is het Ajax als vanouds: als een grootmacht. De tegenstander overrompelen met snelle passjes, veel techniek en mooie aanvallen. Zo moet het. Deze wedstrijd vaak bekijken en herhalen. Dit is hoe het moet. Met de 3-4-3 formatie heeft Ajax eindelijk een tactiek gevonden waarmee de makkelijk wedstrijden ook daadwerkelijk makkelijke wedstrijden zijn. De dieptepassjes gaan beter, de ruimtes zijn groter. Heerlijk avondje voetbal.

21:16 GOAL

Milik neemt de vrije trap waar Singkraven uitgleed vanaf een meter of 25. De bal krult heerlijk om de doelman heen in de verre hoek. 5-0!

21:15 Auw

Sinkgraven kapt zijn man helemaal tuureluurs maar bij een schijnbeweging glijdt hij uit en landt met zijn buik vol op de knie van een roda-speler. Auw.

21:14 Schotje

Weer een schitterende pass van Tete over 20 meter naar El Ghazi die meteen helemaal vrij staat, naar binnen komt en schiet vanaf een meter of 15. Recht op de keeper…

21:13 Wissel

Veltman komt erin, speelde een degelijke wedstrijd achterin, deed leuk mee in de aanval, scoort een dikke voldoende. Viergever komt erin. Terug naar een 3-4-3 setup.

21:12 Onmogelijk

Het stadion zit voor een kwart leeg…


21:11 Video

De 4-0

21:10 De Boer

Ajax mag dan met 4-0 voor staan, af en toe hoor je De Boer keihard over de microfoon langs de zijlijn. “Anwar! Speel verdomme hard!” El Ghazi haalt het tempo naar beneden vanavond met zijn slappe balletjes.

21:08 Net te ver

Tete pakt de bal af waarmee de aanval van Roda klaar is. Hij geeft de bal met een heel subtiel passje mee naar Klaassen begint te sprinten, bij de middenlijn passt hij op Milik die de bal in een keer in de diepte terug kaatst richting het strafschopgebied. Na een sprint van 60 meter komt Klaassen nog in de buurt maar de keeper van Roda is net op tijd o mde bal weg te boksen.

21:06 Offensief

De ene na de andere grote kans nu voor Ajax. Eerst een voorzet van El Ghazi die voorlangs gaat, daarvoor nog een enorme kans voor Klaassen die een rebound van El Ghazi tegen de keeper aan schiet. Ajax speelt fantastisch.

21:05 tactiek

Frank de Boer vindt het kennelijk tijd om er een nostalgisch avondje van te maken. Beetje meer strijd omdat Roda nu alles of niks gaat spelen. Vier achterin en het publiek die in extase is om Heitinga. Achterin de boel dichttimmeren en misschien nog er voorin nog eentje bij prikken.

21:04 Wissel

Na een paar minuten weinig actief voetbal komt de wissel. Gudelj wordt terecht gewisseld, Heitinga kom erin!
21:03 GOAL

Nu gaat het hard, Ajax walst over Roda heen. De volgende counter komt vanuit de verdediging wanneer Riedewald een heerlijk pass geeft op Milik in de diepte, die rent naar voren, kapt naar binnen en wil schieten. Maar doet dat niet… Hij geeft af op Fischer en schuift de bal over de grond in het doel. 4-0

21:00 Voorzet

Na een slechte pass van Roda pikt Fischer de bal op in het middenveld en wil er vandoor. Hij wordt onderuit gehaald maar El Ghazi pikt de bal op. Die kaatste terug naar Fischer die de bal over 20 meter naar Singkraven passt, die geeft voor maar recht in de handen van de keeper. Milik stond daar al te loeren voor een intikker.

20:58 Hands

Sinkgraven komt na een lange aanval op over de rechterkant en loopt om zijn tegenstander. Bij de achterlijn geeft hij voor maar Klaassen kan net niet bij de bal omdat er 29 Roda-spelers voor zijn neus staan. Zo lijkt het dan. De bal stuitert op tegen een arm, die van Klaassen zelf? Kuipers denkt van wel. Vrije trap Roda.

20:57 Veltman

Beging daar bijna een Veltmannetje, slechte aanname, bal spring van zijn voet en Roda kan bijna overnemen en naar het doel rennen, Tete ruimt nog net op tijd op.

20:55 Wisselen

Heitinga loopt warm, geen idee voor wie want de verdediging staat goed. El Ghazi en Gudelj zijn daarentegen rijp voor een wissel, die twee hebben nog geen bal goed geraakt vanavond. Oh wacht, El Ghazi 1, de assist.

20:54 Vuurpijl

Gudelj met nog een lange pass, opnieuw een vuurpijl, speelt een slechte wedstrijd.

20:52 Schotje

Na een paar minuten slaapverwekkend voetbal komt Ajax erdoorheen na een snel genomen vrije trap. Klassen kopt een hoge bal door naar Fischer maar die komt net te laat bij de bal waardoor hij tegen een Roda JC speler aan schiet voor een corner. De corner draait ver in en uiteindelijk komt de bal bij Veltman die kopt, de keeper pareert het schot met de grootste moeite de rebound schiet Veltman nog een keer en weer staat de keeper in de weg. Van een schotje naar een enorme kans.

20:48 Beginnen

Kuipers fluit, Ajax trapt af, nog een keer 45 minuten voetbal!

20:45 Vak 410

Ajax heeft niet hun steun nodig gehad vanavond…

20:40 Video

De 2-0

20:38 Analyse

Normaal zeggen we in de rust: wisselen! Nou vanavond… Ook! Het loopt heet goed, echt waar. Maar Serero voegt heel weinig toe. Verdedigend komt hij er niet aan te pas tegen Juric en Boakye want die lopen gewoon langs hem heen alsof hij er niet is. Voor de rest staat het prima. Schöne erbij en doorknallen in de tweede helft! Die counters lopen goed, dan is het handig om een goede passer erbij te hebben op het middenveld.

20:36 Video

De 1-0

20:32 Rust

Na een slechte corner van Roda fluit Kuipers, Ajax gaat de rust in met een 3-0 voorsprong

20:31 Gudelj

Oh daar is ie! Hij knalt van 30 meter op doel maar de bal gaat ver naast en hoog over. Kansloos.

20:30 Corner

Een voorzet van Fischer komt niet helemaal bij Klaassen maar door een stevig luchtduel en hard werk komt hij toch aan de bal. Hij wurmt zich om Van peppen heen maar de bal gaat net iets te ver voor hem uit. Roda werkt de bal achter voor een corner. Die draait kort in en bij de eerste paal verlengt Veltman, Fischer mist de bal maar net voor een open doel. Zonde.

20:27 Analyse

De laatste aanval zegt alles, het middenveld is er niet. Gudelj en Serero komen er niet aan te pas, de bal vliegt van achter naar voren. Klaassen en Fischer domineren het spel en dankzij snelle ballen van Singkraven heeft Ajax de ene na de andere aanval kunnen opzetten. Maar dat Roda er zo makkelijk doorheen komt is verontrustend, een tegendoelpunt hangt ook in de lucht.

20:26 Cillessen!

Roda komt nu op met een counter, het middenveld van Ajax is nergens trouwens. Juric krijgt de bal midden in het strafschopgebied, geen Ajacied in de buurt, schiet de bal vol tegen Cillessen aan, dat had de 3-1 moeten zijn.

20:23 El Ghazi

Jemig, Ajax heeft eindelijk weer een mooie aanval en wanneer Klaassen de bal panklaar legt voor El Ghazi moet de aanvaller eerst aannemen. Kappen, weer de bal aanraken. Struikelt dan zowat over zijn eigen benen en is vervolgens de bal kwijt. Hij had 5 keer uit kunnen halen maar het moest zo nodig mooi. Wat een prutser.

20:22 Riedewald

Nou… de verdediger durft, hij rent over het middenveld met de bal. Geeft hem aan Klaassen die probeert een lange pass op El Ghazi maar de bal wordt geblokt en Ajax verliest de bal. Slordig. Meteen vliegt Roda naar voren en is Ajax even uit positie.

20:21 Statistieken (2)


20:18 Geel

El Ghazi komt eindelijk een keer op vanaf de rechterkant maar halverwege zijn dribbel wordt hij hard onderuit gehaald door Griffiths. Gudelj neemt de vrije trap maar die komt ongecontroleerd het strafschopgebied in, Roda kan makkelijk weg werken.

20:17 Niet te geloven

Zo’n 3-4-3 formatie werkt een stuk beter.

20:16 Missen

Weet je wie we vanavond niet missen? Younes. Fischer heeft vanavond laten zien dat hij stukken beter is dan de Duitser op de linkerflank. Hij geeft de bal af, kijkt naar opties en neemt veel meer initiatief. Younes heeft steeds hetzelfde truukje, Fischer is een stuk creatiever.

20:14 Klaassen

Nog een counter van Ajax wanneer Klaassen met een heerlijke tikje vooruit om een Roda-verdediger heen loopt. Klaassen speelt alsof hij de duivel op de hielen heeft. Speelt verschrikkelijk goed.

20:13 Trainer

De Roda-JC trainer komt in beeld, hij kijkt sip, nee niet sip, depressief. Ajax is gewoon niet te houden en Roda JC heeft geen enkel antwoord op de counters van Ajax.

20:12 Goal

Heerlijk, meteen na de corner van Roda komt Ajax weer door op de counter. Fischer pakt de bal op en rent over het middenveld en geeft de bal mee aan Milik die uitglijdt maar nog wel de bal bij Klaassen weet te krijgen, die knalt de bal vanaf de penaltystip keihard binnen, 3-0!

20:12 Juric

De spits van Roda JC is heel actief de laatste paar minuten. Hij loopt nu om Veltman heen en schiet op de doel, Cillessen duwt de bal in het zijnet.

20:11 Ingooien

Roda JC komt een beetje terug in de wedstrijd, ze zetten iets meer aan en ze komen tot twee ingooien ter hoogte van het strafschogpebied. Beide worden makkelijk weggewerkt.

20:08 Voorzet

Roda krijgt een kans over de linkerkant wanneer de voorzet bij Boakye komt maar Cillessen staat op de te letten en is eerder bij de bal. Maar in zijn sprong neemt hij de Roda JC-speler wel mee naar de grond. Cillessen staat gelukkig snel op, de andere blijft een minuutje liggen.

20:08 Kopbal

Fischer komt voor de zoveelste keer erdoorheen over de linker kant, hij geeft een prachtige voorzet op de stropdas van Milik maar die kopt de bal naast het doel. De spits is slordig met zijn kansen vanavond.

20:05 Huh?

Kuipers fluit opeens als er niks aan de hand is. De scheids maakt een paar gebaren en opeens snapt iedereen het, een slappe bal.

20:04 Aanval

Fischer heeft er zin in. Ajax speelt rond het strafschopgebied van Roda, Fischer passt naar Klaassen die op 7 meter van het doel staat, die kaatst terug naar Fischer, die schiet, maar de bal gaat voorlangs opnieuw voor de neus van Milik langs. Die reageert te traag en de bal rolt achter voor een doeltrap.

20:02 Oei

Riedewald is volledig zijn man kwijt en draait verkeerd om met een counter. Juric is helemaal door de Ajax-verdediging heen gedrongen over de rechter kant en kan vrijuit schieten op doel vanaf een meter of 10. De bal rolt maar net voorlangs. Slecht verdedigend werk daar van zowel Riedewald en Tete.

20:01 Klappen

Het stadion klapt voor Johan Cruijff, 14de minuut van de wedstrijd. De bank, Overmars, Van der Sar, iedereen klapt mee.

20:01 Kansje

Roda JC komt op door het midden wanneer Juric een kopduel wint van Veltman. Hij passt de bal op Van Hyte die na een korte dribbel de bal voorgeeft maar Juric kan de bal alleen maar kussen met zijn grote teen. De bal gaat over de zijlijn.

20:00 Corner

De corner gaat kort en wanneer Gudelj de bal eindelijk voor geeft raakt deze bijna het dak van de Arena, een vuurpijl. De bal moet terug naar Riedewald en de aanval is meteen gestrand.

19:59 Statistieken


19:58 Serero(2)

Nu staat hij links op het veld maar een kaats met Klaassen gaat verkeerd en de bal vliegt over de zijlijn. Slap.

19:56 Blind

Na de corner komt Ajax eruit en geeft Klaassen de bal aan El Ghazi maar die gaat als een blind paard op het doel af en geeft voor. In plaats van dat hij terug passt op Klaassen die meegelopen is en helemaal vrij staat aan de rand van het strafschopgebied. De voorzet wordt weggewerkt voor een corner.

19:55 Serero

De Zuid-Afrikaan staat op tijden op linksback maar dat is helemaal niet zijn plek. Probeert een bal op te pikken in het strafschopgebied. Glijdt onderuit en de bal gaat over de achterlijn.

19:53 Milik

De eerste kans had hij al erin moeten schieten, maar hij staat in ieder geval op de juiste plek. De 2-0 was een echte spitsengoal en hij lijkt in de opening van de wedstrijd al veel meer op de spits dan in alle andere wedstrijden bij elkaar van dit seizoen.

19:52 GOALL!

Dit gaat hard, Ajax wint de bal van Roda. Riedewald passt mooi op Klaassen die rent een meter of tien en geeft de bal messcherp aan Fischer. Die rent door het strafschopgebied naar de zijlijn en geeft voor naar Milik die de bal rustig in het lege doel kan tikken, zaalvoetbal. 2-0!

19:51 GOAL

De tweede corner na de kans van El Ghazi krult Gudelj de bal heerlijk in en na een keer doorkoppen belandt de bal via de paal bij Fischer die de bal in het dak van het doel jast. Heerlijk. 1-0!

19:50 Mis?!

Klaassen met een heerlijke passje naar Gudelj die meteen doorpasst naar Fischer. Die geeft de bal na een dribbel van tien meter en drie nepuithalen aan El Ghazi. Die schiet meteen op doel maar de bal gaat voorlangs voor Milik langs die niet eens aanstalte maakt om de bal in het lege doel te schieten.

19:47 Dus…

Cillessen wacht een seconde of twintig met de uittrap, Roda zet hoog druk. Wanneer de keeper eindelijk de lange bal trapt is Ajax meteen de bal kwijt…

19:45 Aftrap

Bjorn Kuipers fluit en Roda trapt af, we zijn onderweg.

19:42 Geen steun

Vak410 is vandaag niet aanwezig, de club boycot de wedstrijd uit protest tegen de clubleiding en daardoor zal het wat stiller zijn vanavond in het stadion.

19:39 Klopt

Als Ajax een paar blessures oploopt of op achterstand komt vanavond heeft De Boer nauwelijks aanvallende opties. Dat Cerny of Hendriks niet bij de selectie zitten is stompzinnig.

19:31 Mwah

Frank de Boer geeft net voor de camera toe dat hij met een 3-4-3 speelt, maar we hebben het een of twee keer eerder gezien hoor sinds 2012, De Boer heeft het alleen nooit bevestigd


19:23 Analyse

Bazoer en Dijks zijn kapotstuk van de midweekse wedstrijd en doen daarom niet mee. De blessure van Bazoer lijkt mee te vallen, die van Dijks is zo erg dat hij er een paar weken uit is. Dat zorgt ervoor dat De Boer de tactiek en formatie moet wijzigen. Een 3-4-3 formatie lijkt het wel. Milik is terug van blessure en staat meteen weer in de basis. Fischer mag weer op links en El Ghazi op rechts. Klaassen is weer bijgekomen van zijn hersenschudding en kan weer meedoen. Hij staat naast Gudelj, Sinkgraven en Serero op het middenveld wat problemen kan opleveren. Fysiek mist Ajax kracht nu door Sinkgraven en Serero tegelijkertijd op te stellen. Zorgelijk. Achterin spelen gewoon Tete, Veltman en Riedewald, die moeten Roda JC wel kunnen stoppen.

19:19 Opstelling Ajax


Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.