Ajax-fans weren door PSV is ‘schandalige vertoning’

Ajax speelt morgen de topper tegen PSV zonder dat er Ajax-supporters op de tribune mogen zitten. Er wordt gewerkt aan de trein en het zou te gevaarlijk en riskant zijn als Ajax-supporters met de bus zouden komen, meent burgemeester Rob van Gijzel van Eindhoven. Dat heeft tot felle kritiek geleid, onder anderen van onze eigen burgemeester Eberhard van der Laan.

Ajax spande afgelopen week zelfs een kort geding aan tegen Eindhoven, maar ook dat mocht niet baten. Het voorstel van Van der Laan om Amsterdamse agenten mee te sturen naar Eindhoven, vond in Brabant ook geen gehoor. En dat terwijl PSV-supporters vorig jaar bij de Johan Cruijff Schaal gewoon met eigen vervoer naar Amsterdam mochten komen. Overigens kwamen er toen maar een paar honderd fans.

Andere opties vielen ook af: een busreis naar het in de buurt gelegen Maarheeze, gevolgd door een treinreis naar Eindhoven, dat vond burgemeester Marga Vermue van Cranendonck een beetje eng.

Hindermacht
En nog hilarischer: Een treinreis via Nijmegen werd afgewezen omdat tussen Nijmegen en Eindhoven alleen maar dieseltreinen kunnen rijden, waarvan de noodremmen niet kunnen worden uitgeschakeld. Een no-go voor Ajax-fans dus, vindt Van Gijzel.

Burgemeester Van der Laan noemt het besluit van Eindhoven in Het Parool ‘een blamage’. Van der Laan: ‘Ik heb steeds gezegd dat we niet de supporters moeten straffen voor een probleem dat begon met werkzaamheden aan het spoor. Zeker omdat Ajax-fans zich de laatste tijd juist erg goed gedragen. Blijkbaar is de hindermacht in Nederland beter georganiseerd dan de oplossende kracht.’

Solidariteit
Goed gezegd van Van der Laan, een seizoenkaarthouder van Ajax die de beroemde mistwedstrijd tegen Liverpool ooit bezocht en mogelijk ook aanwezig was bij het concert van Prince in Paradiso in de jaren tachtig. Onze Redacteur Voetbal & Veiligheid is het met Eberhard eens: ‘Het is een schandalige vertoning.’

Ook het bestuur van Ajax gaat- uit solidariteit met de fans – zondag niet naar Brabant. Edwin van der Sar, Marc Overmars en concorten kijken PSV-Ajax voor de televisie.

Hopelijk is PSV tegen Ajax net zo goed in vorm als tegen Loedogorets. Lees morgen meer in onze betrouwbare prognose.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Eén reactie op “Ajax-fans weren door PSV is ‘schandalige vertoning’

  1. Mark78

    Competitievervalsing, treurig dat dit zo moet verlopen. Dit komt wel heel goed uit voor psv, terwijl het probleem al lang van tevoren bekend was. Ik vraag me af of meneer van Gijzel hetzelfde beslist had als hij een stem had in een thuiswedstrijd van Ajax. Zielig.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.