Ajax-fans: AC Milan moet van PSV winnen

AC MilanEen meerderheid van de Ajax-fans hoopt dat AC Milan woensdagavond PSV uitschakelt voor de Champions League. Dat blijkt uit een betrouwbare peiling op Ajax.blog.nl.

Liefst 56 procent van de Ajax-fans staat in de voorrondewedstrijd van woensdagavond achter AC Milan. Voor 36 procent is de reden ‘Ik ben nooit voor PSV’, aldus de representatieve poll. Nog eens 20 procent heeft financiële motieven: ‘AC Milan, want dan krijgt Ajax meer geld uit de Champions League-pot’.

Als PSV zich niet plaatst voor het hoofdtoernooi van de Champions League, hoeft Ajax de poet niet te delen. Dat levert het fraaie bedrag van 7 miljoen euro extra op.

Tottenham Hotspur
De laatste weken ging ook het verhaal dat AC Milan bij winst de portemonnee nog eens open zou trekken om Christian Eriksen van Ajax over te nemen. Of dat nog gebeurt, is onduidelijk. Volgens de laatste geruchten is Tottenham Hotspur al druk bezig met het aantrekken van de technisch vaardige Deen.

Uit het onderzoek blijkt dat er ook Ajax-fans zijn met een voorkeur voor PSV. Ruim eenderde, 36 procent, zegt in Europa altijd voor Nederlandse clubs te zijn, zelfs voor PSV. Dat zou immers ‘goed zijn voor het Nederlandse voetbal’.

Geen mening
Tenslotte antwoordde 4 procent van de deelnemers van de peiling ‘Ik ben PSV-fan, dus ik ben voor PSV’. Nog eens 4 procent zette een kruisje bij ‘Weet niet/geen mening/ben Feyenoord-fan’.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

2 reacties op “Ajax-fans: AC Milan moet van PSV winnen

  1. held

    Hoe kan het Ajax 7 miljoen kosten wanneer PSV meedoet als Ajax vorig jaar nog geen 10 miljoen uit de TV pot kreeg?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Mark78

    Lijkt me inderdaad ook wat overdreven. De Nederlandse clubs krijgen maar een heel mager deel van het tv-geld. Ik hoop niet dat ze Eriksen nu nog gaan verkopen. Weer zo laat in het seizoen een bepalende speler verkopen?? Niet echt handig.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.