Transfercircus Ajax: heisa rond Eriksen en Alderweireld

(Foto: @chriseriksen8)

(Foto: @chriseriksen8)

Blijven ze wel of blijven ze niet? Het getouwtrek rond Christian Eriksen en Toby Alderweireld in de piste van transfercircus Ajax duurt na al een hele zomer. Met nog twee weken transferperiode te gaan, loopt de spanning op maar is er nog steeds niets te melden.

De redactie van Ajax-blog heeft zich de afgelopen weken bewust rustig gehouden wat betreft de berichtgeving over de transferperikelen rond Ajax. Aan de ene kant om de zogeheten transferjosti te omzeilen, aan de andere kant is er ook helemaal niets te melden.

Alleen rond Toby Alderweireld en Christian Eriksen draait het geruchtencircuit nog op volle toeren. Zo zou Ajax inmiddels een akkoord hebben bereikt over een overgang van Alderweireld naar Spartak Moskou.

Minst boeiend
De vraag hierbij is echter: waarom zou de Belgische mannetjesputter in hemelsnaam naar Moskou willen vertrekken? Vooralsnog heeft onze redactie geen aanwijzingen gekregen dat Alderweireld ook zin heeft in een overgang naar een van de minst boeiende competities van Europa. Wij zien de sympathieke Belg (die sinds een week alleen nog maar in het Engels twittert) op het laatste moment nog wel naar de Premier League verhuizen.

En dan Christian Eriksen. In geruchtenland zijn al vele Italiaanse, Duitse en Engelse clubs genoemd, maar vooralsnog zit Chris gewoon in Amsterdam. Recente namen die weer circuleren zijn Juventus en Tottenham Hotspur.

Mooie club
Over de Spurs zei Eriksen namelijk desgevraagd dat het ‘een mooie club’ is. Met de gebruikelijke transfergeruchtenhysterie tot gevolg. Het laatste nieuws over Eriksen is dat zijn zaakwaarnemer heeft gezegd dat Chris ook heel blij is bij Ajax.

Zaakwaarnemer Martin Schoots: ‘Hij verlaat Ajax alleen voor een club die in haar eigen competitie speelt voor het kampioenschap en zich automatisch heeft geplaatst voor de groepsfase van de Champions League’. Dat is nog eens duidelijke taal. Wordt dus – ongetwijfeld – vervolgd.

In de tussentijd schiet de Ajax-middenvelder de ene na de andere vrije trap in de kruising. Zo ook gisteren weer tijdens de interland Polen-Denemarken.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.