Fanatieke Ajax-supporters boycotten Open Dag

Op de Open Dag van Ajax, donderdag, zullen de meest fanatieke supportersgroepen niet aanwezig zijn. Het gaat om de F-Side, de AFCA Supportersclub, VAK410, South Crew en N.U.A. De groeperingen zijn het oneens met de VIP-behandeling van leden van de Supportersvereniging Ajax, SVA.

Waarom wordt er nu weer geboycot, zal menig supporter wellicht denken. In een verklaring op de website van AFCA met de kop Seizoenkaarthouders minder belangrijk dan SVA-leden? wordt een en ander helder uitgelegd.

De AFCA schrijft:

Op de open dag van Ajax zullen AFCA supportersclub, F-side, VAK410, South Crew en N.U.A. niet aanwezig zijn. De reden hiervan is dat Ajax totaal niet heeft geluisterd naar de input van de supporters en op eigen houtje een plan in elkaar gedraaid heeft, waar wij niet achter staan. De enige die wel aanwezig zullen zijn is het clubje van teletekstsupporters: Supporters Vereniging Ajax (SVA).

Wat kwalijk is om te horen, is dat men bij de sva had bedacht dat hun leden een vip behandeling zouden moeten krijgen en dat zij op de eretribune plaats mochten nemen. Dan zou je verwachten dat de trouwe seizoenskaarthouders op z’n minst in de koninklijke loge plaats zouden mogen nemen. Of in het bubbelbad met de wijvenselectie. Niks is minder waar. Sva vindt de seizoenskaarthouders namelijk totaal niet belangrijk.

SVA toont hiermee weer aan er totaal niet te zijn voor de supporters. Alleen voor hun eigen clubje. Wij vragen ons dan nu helemaal af waarom zij dan wel altijd aanwezig zijn bij een vooroverleg voor uitwedstrijden. Zij zitten daar zonder enig draagvlak van de supporters die zij daar worden geacht te vertegenwoordigen. Juist die groep waarvan zij nu zelf al zeggen dat zij niet belangrijk zijn.

Niet persoonlijk
De redactie van Ajax-Blog, tevens seizoenkaarthouders, zal ook niet persoonlijk aanwezig zijn bij de Open Dag. De jaarlijkse Open Dag van Ajax begint donderdag om 11:00 uur aan de noordzijde van de Arena.

 

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

3 reacties op “Fanatieke Ajax-supporters boycotten Open Dag

  1. held

    Aaaaah, het zichzelf tot woordvoerders benoemde tuig voelt zich tekort gedaan als de SVA haar eigen leden in het zonnetje zet door ze tijdens een opendag een plekje op de eretribune te gunnen. Waar maakt vak410 en de rest zich druk om. Als er een ding goed is aan dat zooitje dan is het dat ze niet geassocieerd willen worden met de eretribune. Maar als ze dan niet gevraagd worden dan is de Arena te klein voor hun ego’s. Hoe kleinzerig kun je zijn. Marco als jij een seizoenkaart hebt buiten vak410 of buiten AFCA besef dan dat je je verbonden kan voelen aan vak410 of AFCA maar dat zij zich geen moment verbonden voelen aan jou. De laatste die iets mogen zeggen over alleen voor zichzelf opkomen zijn de calimero’s onder de fanatieken die nu oproepen tot een boycot. Opzouten met die oproep. Een schande voor de harde kern.

      /   Beantwoorden  / 
  2. held

    Warco, als ik niet had gereageerd op de vragen had niemand gereageerd. Dooie boel hier.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.